SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Oyuna Asla ve Asla Müsaade Etmeyiz"

0
Güncellendi - 2017-11-28 04:26:54
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Malatya'da bazı Alevi vatandaşların evlerinin çarpı ile işaretlenmesiyle ilgili olarak, "Bizler devlet olarak bu oyuna asla ve asla müsaade etmeyiz ve bunu tezgâhlayanların da peşinde ve takibindeyiz” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Trabzon'da AKP ilçe kongrelerine katılmayı sürdürürken, Düzköy ilçe kongresinin ardından AKP Dernekpazarı 6. Olağan İlçe Kongresi'ne katıldılar.

"Türkiye eski Türkiye değil"

Bakan Soylu, burada yaptığı konuşmada, Malatya'da, Alevi ailelerin yoğunlukta yaşadığı Cemal Gürsel Mahallesi'nde 13 evin kapı ve duvarlarına kırmızı boyayla çarpı işaretleri atılmasını hatırlatarak “Halen daha birileri ülkede fitne çıkarmanın hesaplarını yapıyorlar. Malatya’da birkaç gün önce bir hadise oldu. Alevi vatandaşlarımızın kapılarını birileri gittiler işaretlediler. Açıkça ifade ediyorum; Bu ülkede kim, bu ülkenin tamamı 80 milyonun huzurunu, sükûnunu, birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini bozmaya ve bu ülkede fitne çıkarmaya çalışırsa bizim ona müsaade etmeyeceğimiz, haddini bildireceğimiz ve bu ülkede bin yıldır birlik ve beraberlik içerisinde yaşayan kardeşlerimizin hürriyetine, özgürlüğüne ve istediği gibi yaşamasına engel olmasına müsaade edeceğimizi hiç kimse düşünmesin. Sonuna kadar bu ülkenin hürriyeti, özgürlüğü için gerekli iradeyi ortaya koymaktan ve sizin bize verdiğiniz emaneti yerine getirmekten hiçbir zaman geri durmayız. Bütün meseleleri geçmişteki acı hatıraları gündeme getirerek insanları korku üzerinden ayrıştırmaya çalışmaktır. Ne Türkiye eski Türkiye’dir ne de dünya eski dünyadır. Bizler devlet olarak bu oyuna asla ve asla müsaade etmeyiz ve bunu tezgâhlayanların da peşinde ve takibindeyiz” dedi.

Soylu, tutuklu HDP Milletvekili Selahattin Demirtaş’ın hapishanede geliri eğitim gören çocuklara bağışlanması amacıyla kitap yazması ile ilgili olarak “6-7 Ekim’de bu ülkenin çocuklarının katledilmesi talimatını veren Selahattin Demirtaş, gelirini de çocukların eğitim süreci için kullanacakmış. Şaka ise bu gerçekten bizim için çok acı bir şaka. Milletle alay mı ediyor? Madem bu ülkenin gençleri ve çocuklarını o kadar düşünüyordun, partinin belediyelerinden gençlerin dağa götürülmelerine engel olsaydın ya" dedi.

Bakan Soylu, aralıksız süren terör operasyonları ile ilgili olarak da konuşarak şunları söyledi:

“Terörle mücadelemiz sürüyor. Bu kış ya aç kalacaklar, açlıktan ağaç köklerine talim edecekler ya da donacaklar. Bu kadar açık ve nettir. Kış operasyonlarına evlatlarımız şu anda başlamış durumdadırlar. Siz evinizde rahat bir şekilde uyurken, bu ülkenin evlatları bu ülkenin dağlarında onların sığınaklarını ve barınaklarını imha edecekler. Siz hiç merak etmeyin. Bu konuda kararlı ve cesurdurlar. Tek istediğimiz onlar için dua.”

Trabzon, iha- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ahmet (6 yıl önce)
    işareti koymaya kim müsade etdi peki sayın bakan bey ..?.derhal bulunmalı ve bulmalısınız yapanları malatya emniyeti yatıyor insanlar birbirini vuruyor ,teksasa döndü güzelim şehir sahipsiz memleket
    0
    0
    Yanıtla