SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bu Oyundan Sonra Daha Umutluyum..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un ligin ikinci yarısında oynadığı 8'inci maçta ancak galibiyetle tanışabildiği Çaykur Rizespor maçı sonrasında, her iki kulübün başkanları ve teknik direktörleri açıklamalar yaptılar.

MALATYASPOR BAŞKANI TANRIVERDİ..
Malatyaspor Başkanı Hikmet Tanrıverdi, maçtan sonraki açıklamasında, "Zor bir maçtı. Ama en azından centilmence geçtiği için iki taraf da mutlu oldu. Biz de çok zor pozisyondaydık, kazanmamız gerekiyordu. Pozisyonlarımız var. Zor da olsa, 1-0 da olsa yendiğimiz için mutluyuz. Bizim için de çıkış maçı olur diye ümit ediyoruz."dedi.

RİZESPOR BAŞKANI CENGİZ..
Rizespor Başkanı Ekrem Cengiz de, kısa açıklamasında "Malatyaspor haketti. Biz puan alacak kadar futbol oynamadık. Galip gelen tarafı kutluyoruz."diye konuştu.

KAYIHAN'DAN MAÇ YORUMU VE SAPTAMALAR..
Malatyaspor'un yeni teknik direktörü Ümit Kayıhan, başında çıktığı takımın ilk maçındaki galibiyetini, "Tabi ki iki antrenmandan sonra Malatyaspor’un başında çıkmak benim için çok önemliydi. Çünkü ligin sonunda 20 puanlık takımdık. Bu maçtaki puan kaybımız bizi ileriki haftalara daha zor taşıyabilirdi. Ama puandan ziyade bu takımın puana ihtiyacı vardı. İyi bir takım diyorduk, bütün Türkiye iyi takım diyor, ama 20 puanda. Sadece kazandık, ama kazanmanın yanı sıra çok gol pozisyonu ürettik. Ayağa oynadık. İlk defa Malatyaspor bu kadar saha içinde rahat, konumu itibarıyla 20 puanda olan bir takımın son 10 dakika hariç, bu kadar iyi pas yapan, hücumu düşünen bir takım olarak gördük. Tabi rakip takım da golden sonra riskler aldı. Oyunun geneline baktığımızda net 5-6 tane gol pozisyonumuz var. Ama son 5 dakikada skoru koruma telaşı var. Tamamıyla o psikolojik. Ama ben 3 günde ne verebilirim? Sadece çocuklara motivasyon, birebir konuşmalarla, onlara iyi niyet ve iyi futbolcu olduklarını söyledik. Tabi ki, takımın buraya kadar gelmesinde payı olan, bu galibiyette meslektaşım Ziya Doğan’a da teşekkür etmek istiyorum. O da bu takıma bu fizik kaliteyi vermeseydi, bu mücadeleyi gösteremezdik. Ben gelecek için Malatyaspor’un, bu oyundan sonra umutluyum.Futbolcular bu galibiyetten sonra kendilerine güven kazandılar. İçerde 3 maçımız var. Bunları yüzde yüz kazanmamız, dışarıdaki maçlardan da galibiyet getirmemiz lazım. Sadece bir galibiyet bu. Futbolcular bu galibiyeti soyunma odasında paylaştılar. Tabi ki, ihtiyaçları vardı buna. Ama ligin daha kritik durumunda olan bir takımıyız. Bunu 2-3 gün yaşama lüksümüz var. Önümüzde bir kupa ve daha önemli lig maçlarımız var. Çok kısa sürede okuduğum yerel ve görsel basının takıma desteğine teşekkür etmek istiyorum. Bu da galibiyetin bir parçası oldu. İnşallah bundan sonra hep beraber Malatyaspor’u ligde bırakır, daha güzel günler yaşarız.

Taraftar bugün çok büyük umutla gelmişti sahaya. Bu konumda olan takım gol atamadığı sürece taraftar aleyhe dönüp anti etkileyebilir. Ama biz golü 2. yarı bulmamıza rağmen, taraftarımız bizimle her dakika beraberdi. Bunlar da motivasyonu destekledi. En büyük olay taraftarın iyi günü, kötü günü çok iyi bilmesi. Ve Malatyaspor’la bir daha yaşamak için her türlü desteği verdiler. Onlara da teşekkür ediyorum." diye değerlendirdi.

Kayıhan, Malatyaspor'un özellikle son dakikalarda yediği gollerle ilgili sıkıntıları konusundaki bir soruya, "Dünyanın en büyük teknik direktörü gelse, önlem, inanın bana psikolojik tamamıyla. Takım ancak ikinci golü bulduktan, zihinsel olarak rahatlarsa, kendiliğinden giderilir, takım öne çıkar. Ama haftalardır kazanamama psikozu.. Bir şeyi inceledim, ligler 82 dakika olsa, şu anda Malatyaspor 33 puandaydı.Bunun vermiş olduğu gerginlik, futbolcuları geri itiyor. Ama ben bu galibiyetle, bunu biraz daha aşacağımızı tahmin ediyorum. Sadece bu antrenmanla değil, çocukları zihinsel yönden de eğitmekle geçer." yanıtını verdi.

Teknik Direktör Kayıhan, girilen pozisyon fazlalığına rağmen gol vuruşlarıyla ilgili sıkıntının çözümü ile ilgili bir soruyu da, "O futbolcular o golle buluştukları an gol pozisyonuna daha fazla gireceklerdir. Ben bugün futbolcularıma şunu söyledim.. Bizim takımımızda 2 tane santrfor gol atacak, biz maç kazanacağız, böyle bir felsefe yok.. Herkes gol atmak için saha içinde uğraş vermeli. Ölü toplarda defanstan getirdiğimiz oyuncular, orta saha oyuncularımız.. Benim 2-3 gün konuştuğum futbolcularımızın beyninde olay şu.. Orta saha oyun kurmakla görevli, defans topu kesmekle görevli, 2 tane santrfor gol atmakla görevli.. Bu Malatyaspor’u bana göre bu ana kadar geri iten faktörlerdi. Bugün orta sahamız da, ileri çıkan defansımız da gol aradı. Ama en önemli faktör benim Malatyaspor’da gördüğüm, bunu çok önemle aşmamız lazım. Gol bölgelerinde çoğalmamızda bu kadar cömert olmamamız lazım. Bir profesyonel takım süper ligde bu kadar gol pozisyonuna, PAF takımıyla oynasa dahil zor girer. Ben futbolcularıma buraya gelmeden önce onu söyledim. Bu kadar pozisyon bulamayıp, az pozisyonu bulup maçlar kazanacaksınız. Ama bugünkü bu cömertliğiniz beni biraz geri itti dedim. Bu onlara mesajdır. Bunları antrenmanla gidereceğiz. Bu saatten sonra gol atma vuruşunu futbolcularımıza öğretemeyeceğimize göre, onların topla, golle buluşması, motivasyonlarını artıracak, gol vuruşunu daha net yapacaklardır diye düşünüyorum." sözleriyle yanıtladı.

RİZESPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ..
Rizespor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar ise maç sonrası açıklamalarında şöyle konuştu:

"İlk önce Malatyaspor’u kutluyorum. Taraftarlarını da kutluyorum. Çok centilmence maç seyrettiler. Malatyaspor yönetimi olsun, taraftarı olsun bize çok centilmence davrandı. Onlara teşekkür ediyorum. Malatyasporlu futbolcuları da kutluyorum. Çok kötü bir günümüzdeydik. Malatyaspor haketti. Hiç tahmin etmediğimiz bir oyun oynadık. Bunun neticesinde de yenildik. Malatyaspor’un da bana göre son şansıydı, yani ölüm kalım mücadelesiydi. O maçı da nasıl gerekiyorsa öyle oynadılar. Maçı kazandılar, söylenecek fazla birşey yok. Onları kutluyorum."

Kurtar, düşmeme mücadelesi ile ilgili de değerlendirme yaparken, "Bu gidişle baraj fazla olmayacak galiba. 36, en fazla 37 puan olacak. Diyarbakır da yenildiğine göre, baraj fazla olmayacak..”dedi.

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız