SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Paket Utanç Vesikası"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:05:09
A- A+ PAYLAŞ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın dün açıkladığı demokratikleşme paketine ilişkin, “Bu paket, her haliyle milletimiz adına utanç vesikasıdır. Başbakan Erdoğan, bu paketi, gerçekten de Türkiye’nin demokratikleşme tarihinin, özellikle de son 11 yıllık buhran döneminin tabii bir sonucu olarak görüyorsa bu demektir ki, aklını Kandil’de, zekasını da İmralı’da kaybetmiştir” dedi. 

TBMM’de partisinin grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın dün açıkladığı demokratikleşme paketiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Demokratikleşme paketinin her haliyle millet adına büyük bir utanç vesikası olduğunu öne süren Bahçeli, “Başbakan Erdoğan, bu paketi, gerçekten de Türkiye’nin demokratikleşme tarihinin, özellikle de son 11 yıllık buhran döneminin tabii bir sonucu olarak görüyorsa bu demektir ki, aklını Kandil’de, zekasını da İmralı’da kaybetmiştir. Bizim bu paket açıklanmadan bir gün evvel ne söylemişsek, neyi öngörmüşsek doğru çıkmış, Allah nazardan saklasın, Başbakan bizi bir kez daha mahcup etmemiştir” dedi.

Demokrasi paketinin usul ve esas bakımından anti demokratik olduğunu, demokrasinin ruhu ve lafzıyla çeliştiğini iddia eden Bahçeli, “Demokratikleşme paketi hazırlanmıştır, ama kimsenin fikri sorulmamıştır. Demokratikleşme paketi hazırlanmıştır, kimsenin, hele ki, AKP’nin değerli milletvekillerinin bile haberi olmamıştır. Ve daha da yürek burkucu olanı ise, bu paketin PKK’nın emrivakilerini, tehditlerini, bölücü oburluğunu ve kan tutkusunu tatmine yönelik olarak kaleme alınmış olmasıdır. Görünen odur ki, Başbakan Erdoğan vicdan tapusunu, iradesinin şifrelerini PKK’ya ve İmralı canisine siyasi ikbal uğruna haraç mezat satmıştır. Bu altından kolay kolay kalkılmayacak bir ayıp ve rezalettir” diye konuştu.

“Sorarım sana Sayın Erdoğan, bu ülkede yasak olsaydı, özgürlükleri kullanmada fahiş engeller bulunsaydı, sen ve zihniyetin 3 Kasım’da nasıl ve hangi vasıtalarla iktidar olabilecektin?” Bahçeli, şunları kaydetti:

“Sen bile bu ülkede Başbakan olurken, ki maalesef gerçek budur, Türkiye’nin demokrasi ve özgürlük bağlamında zayıflıklarının olduğunu nasıl iddia edebilir, nasıl ileri sürebilirsin? Gezi Parkı hadiselerinde, gencecik evlatlarımızın bireysel hak ve özgürlük taleplerini gazla, TOMA'yla ve şiddetle bastırırken, teröristlere özgürlük bonkörlüğü yapmak insanlığın, ahlakın ve tutarlılığın neresine sığmaktadır? Öğrencilere orman yolu gösterirken çok mu demokrattın, çok mu özgürlükçüydün? Medyayı susturan sen, yandaşları kollayan sen, oy vermeyenleri dışlayan sen, muhalifleri sindirme edepsizliğine soyunan sen, partilere tezgah kuran sen, en ufak itirazları hakaretlerle savuşturan sen, şimdi kalkıp da demokrasi ve özgürlükte ahkam mı kesmektedir? Sayın Başbakan, sınırsız özgürlük olmayacağını, demokrasinin bir tramvay olduğunu söylerken de şuurun açık mıydı?”

Öte yandan, partisinin önceki grup toplantılarındaki konuşmasını kürsüde ayakta yapan Devlet Bahçeli, Yeni Yasama Yılı'nın ilk grup toplantısındaki konuşmasını grup başkanı koltuğunda yaptı. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Öyle sanıyorum ki, Türkiye tartışmaların daha da alevleneceği, görüş ve fikir ayrılıklarının daha da derinleşeceği bir dönem yaşayacaktır” dedi. 

TBMM’de partisinin grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli, yeni yasama yılının diğerlerine kıyasla zahmetli ve çetin geçeceğini söyleyen MHP Lideri Devlet Bahçeli, gelecek yıl ki mahalli idareler seçimleri ve arkasından yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin tansiyonu artıracağını ifade ederek, “Başbakan Erdoğan bu iki seçim öncesinde Türkiye’yi yine ip gibi gerecek, cepheleşmeleri ileri merhalelere taşıyacak. Anlaşılıyor ki, AKP bayatlamış taktiklerini artık cılkı çıkmış istismar politikalarını, yavan ayak oyunlarını yaygınlaştıracaktır. Başbakan Erdoğan’ın antidemokratik tercihleri, zora ve zorbalığa dayalı hamleleri iyice sıklaşacaktır. Çünkü Başbakan’ın dümeni kırık, pusulası bozuk iktidar gemisi su almaya başlamıştır. Başbakan Erdoğan ani, kıvrak ve çok vahim manevralarla batmaktan kurtulmak için çirkeflik ve çirkinlikle kural ve insaf tanımayacaktır” diye konuştu.

Türk halkının mahalli idareler seçiminde Başbakan Erdoğan ve partisini aşağıya çekeceğini ifade eden Bahçeli, “Cumhurbaşkanlığı ya da içten içe Başkanlık rüyası gören Başbakan Erdoğan, büyük hayal kırıklıkları yaşayacak ve kaybetmekten başka şansı olmayacaktır. Kimliği aşağılanan, tarihi kişiliği alaya alınan ve tüm varlığı hücuma uğrayan aziz milletimiz, Allah’ın izniyle Başbakan Erdoğan karabasanından ve bu şahsiyetin karanlık dolu emellerinden kurtularak aydınlık ve parlak günlere ulaşacaktır” şeklinde konuştu.

Yoğun geçeceğini söylediği yeni yasama yılının partililerine, ve Türk milletine hayırlı olmasını dileyen Bahçeli, yeni yasama yılının her şeye rağmen güzellikler içinde geçmesini niyaz etiğini ifade etti. Ne kadar iyi niyetli bakmaya çalışsalar da yeni dönemde Türk milleti için huzur, refah ve mutluluk dolu temiz sayfaların açılacağını söylemekten uzak olunduğunu belirten Bahçeli, ”Bu yeni yasama yılının hemen başında elbette temennimiz biriken, ağırlaşan iç ve dış meselelerin giderilmesi, makul bir çizgiye getirilmesidir. Ancak sahip olduğumuz iyi niyetli bekleyişi karşılayacak siyasi irade eksikliği, hatta yokluğu bizi en çok kaygıya sürükleyen ve de karamsarlığa iten başlıca unsurdur. Siyasi çatışma, kamplaşma kulvarına çeken, gerilim alanına sabitleyen iktidar partisi AKP’nin bu yeni yasama yılında da eskiyi aratmayacak davranış ve uygulamalarda bulunacağı neredeyse kesindir” ifadelerini kullandı.

ŞANDIR'IN YERİNE HALAÇOĞLU

MHP, yeni yasama yılının ilk grup toplantısında yeni Grup Başkanvekilini seçti. Mehmet Şandır’ın yerine Devlet Bahçeli tarafından önerilen Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu oy birliği ile Grup Başkanvekili oldu. 

TBMM’de yapılan MHP grup toplantısı devlet Bahçeli’nin konuşmasından sonra basına kapalı olarak devam etti. Kapalı oturumda Devlet Bahçeli’nin önerisi üzerine Yusuf Halaçoğlu Mehmet Şandır’ın yerine oy birliği ile yeni Grup Başkanvekili olurken, Oktay Vural mevcut durumunu korudu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız