SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Panikle Yapılmış Çalışma"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:18:04
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal, Şire Pazarı'nın imajının en güzel şekilde planlanması gerektiğini söyledi.

Erkal, 30 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında eski Şire Pazarı esnafını ziyaret etti. Esnaflarla bir araya gelen Erkal, kendisine iletilen sorun ve istekleri dinledi.

Şire Pazarı'nın Malatya için büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Erkal, "Malatya’mızın çerezlerinin ve kayısılarının en güzel şekilde tehir edildiği ve satıldığı önemli bir mekandır. Bakırcılar Çarşısında olduğu gibi eski binanın üzerine yeni bir giydirme yapılması ve yeni birkaç tadilatla daha değişik bir hala getirmesi planlanmış. Şire Pazarında yapılan bu çalışmalarda Bakırcılar Çarşısında olduğu gibi ciddi bir sıkıntı var. Bu tadilatlar yapılırken esnaflarımızdan büyük paralar alınması ve sanki belediyenin yapmış olduğu bir hizmetmiş gibi aktarılması gerçekten sıkıntılı bir durum. Şire Pazarı hem çevreyoluna bakan hem de şehrin iç kısmına bakan önemli bir noktadadır" dedi.

Erkal, Şire Pazarını modern bir görünüme kavuşturmak için projelerinin olduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Şire Pazarının çok daha modern ve imajını, potansiyelini, estetiğini en yüksek seviyede gösterecek şekilde planlanması gerekiyor. Çok zayıf kolonlar üzerine sistemi güçlendirerek ve bunun yapılmasının gösterişe yönelik ve günü kurtarmaya dönük bir yaklaşım olarak görülüyor. Buradaki esnaf arkadaşlarımızın görüşü alınarak buradaki alanın çok özel bir proje ile çok özel bir değerlendirme ve çok özel bir planlama ile yapılması gerekiyor. Çevreyolunun görüntüsü açısından ve şehrin iç kısmanda kalan görüntünün daha hoş bir görüntüye kavuşması ve esnaflarımızın taleplerini en uygun şekilde yerine getirecek şekilde planlanması daha kalıcı ve daha uzun vadeli bir çözümdür ama maalesef binanın üstüne, çok daha zayıf taşıyıcı sistemin üzerine böyle bir giydirmenin yapılmasını yanlış buluyorum. Bu giydirme kalıcı ve sürdürülebilir bir çalışma değildir. Bu çalışma panik halinde yapılan bir çalışmadır. İnşallah buradaki kardeşlerimizin potansiyelini arttıracak daha uygun, güzel ve kalıcı bir projenin hayata geçmesi önemlidir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız