SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Pankartı Ankara'da Kim Astı?

A- A+ PAYLAŞ

Ankara'da Atatürkçü Düşünce Derneği önderliğinde Cumartesi düzenlenecek olan yürüyüş öncesi, Ankara'daki bazı bölgelere "karşı görüşü yansıtma" niyetiyle asıldığı öne sürülen pankartlardan birinin altında da "Malatya Ticaret Odası" imzası bulunuyor. Oda Başkanı Mücahit Fındıklı, bu yürüyüşe ilişkin Malatya'da üniversite orijinli yapılan düzenleme konusunda 14 kuruluşla birlikte "karşı" görüşlerini açıkladıklarını, ancak odanın adının da "yanlış" yazıldığı pankartla ilgilerinin bulunmadığını, kimin astırdığını da bilemediklerini söyledi. Öte yandan, Cumartesi günkü miting için Malatya'dan katılımcıların toplam 42 otobüsün yanı sıra minibüs ve özel otolarla Ankara'ya hareket ettikleri bildirildi.

"MALATYA" İMZALI PANKART!..
Bir Malatyahaber.com okuru, Ankara Etlik Yolu Üzeri 1001 Kavşağından GATA'ya giden yoldaki üst geçitte asılı, "Demokrasiye Evet- Malatya Ticaret Odası" yazılı pankartı görüntüleyerek, Malatyahaber.com'a ulaştırdı.

Cumartesi günkü yürüyüşe karşı görüştekilerin düşüncesine destek amaçlı olduğu değerlendirilen bu pankarttaki, "Malatya Ticaret Odası" imzası ilginçti. Çünkü, Malatya'da ticaret ve sanayi odaları ayrı değil, ikisi bir kuruluş olarak "Malatya Ticaret ve Sanayi Odası" çatısı altındaydı. Dolayısıyla, böyle bir pankartı hazırlatan kuruluşun "kendi adını yanlış yazdırma" gibi bir hataya düşmeyeceği değerlendirmesiyle Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mücahit Fındıklı'nın görüşünü aldık.

Böyle bir pankartın varlığını malatyahaber.com muhabirinden öğrenen Fındıklı, kendilerinin Malatya'daki organizasyon ve yürüyüş içeriğine ilişkin eleştirel görüşlerini, geçtiğimiz hafta 14 kuruluşla birlikte açıkladıklarını, ancak asıldığı ifade edilen pankartla bir ilgilerinin bulunmadığını, pankart asılması için kimseye de herhangi bir talimatlarının olmadığını söyledi.

Ankara'ya asılan "Malatya Ticaret Odası" imzalı pankartı kimin astırdığı merak konusu olurken, bu pankartı "miting karşıtı" bir organizasyonun asmış olabileceği değerlendiriliyor. Ankara'da birçok bilboarda, "Demokrasiye Evet" sloganı ile 3 bin kuruluş imzalı büyük boy afişler asıldığı, bu afişlerde "mitinge tavırlı" kuruluşların adlarının da yeraldığı, aynı organizasyon doğrultusunda söz konusu "yanlış imzalı" afişin asılmış olabileceği öne sürülüyor.

MALATYA'DAN MİTİNGE KATILIM..
Öte yandan, Cumartesi günü saat 11.00'de Ankara Tandoğan Meydanı'nda yapılacak miting için Malatya'dan toplam 42 otobüs, birçok minibüs ve özel otoyla katılımcıların Ankara'ya hareket ettikleri bildirildi.

Bazı öğrenci ve öğretim üyelerinin yeraldığı 20 otobüslük kafilenin İnönü Üniversitesi'nden, Malatya ADD organizasyonuyla 12 otobüsün yanı sıra minibüslerin İnönü Stadı önünden, ayrıca Yeşilyurt, Hekimhan, Doğanşehir ADD'nin kafilelerinin akşam 19.00'dan itibaren Ankara'ya hareket ettikleri belirtildi.

FOTOĞRAFLAR: (Üstten 2 foto) Ankara'daki pankart, (Alttaki foto) İnönü Üniversitesi'ndeki konvoy..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız