SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Para Niçin Alındı, Ne Oldu?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:57:39
A- A+ PAYLAŞ

Demokrat Eğitimciler Sendikası Malatya İl Başkanı Veysel Fırat, Halk Eğitim Merkezi'nin bir süre önce açtığı kursta alınan paranın akıbeti ve yeniden kurs açılma girişimi ile ilgili çeşitli sorular yöneltti.

Fırat, Motorlu Taşıt Sürücüleri Sınav Sorumluğu kursu için 611 öğretmenden para alındığını belirtti ve şu açıklamayı yaptı:

"Halk Eğitim Müdürlüğünün 30/12/2013 tarihi ile 26/01/2014 tarihleri arasında açmış olduğu Motorlu Taşıtlar Sürücüleri Sınav Sorumlusu kursuna 611 kişi katılmıştı. Bu katılanlardan ise başvuru sırasında ilkönce 200 TL alındı daha sonra da neden gerek görüldüyse 150 TL’ ye düşürüldü ve 200 TL ödeyenlere 50 TL iade edildi. Bu kursa katılmanın 150 TL olan bedelinin neye göre belirlendiğini, neden 10-20 TL değil de 150 TL Olduğunun kimse öğretmenlere açıklamadı hatta gerek bile duymadı. Sanki öğretmenlerin bu kursa ilgisini değerlendiren Halk Eğitim Müdürlüğü, bu ilgiyi öğretmenlerden para toplamak için kullandı. 611 kişinin Halk Eğitim Müdürlüğü'nün Okul Aile Birliği hesabına yatırdığı paranın toplamı 91.650 TL yapıyor. Bu para nerede kullanılacak bilemem ama gelir olarak maliyeye yatırılmayacağı kesin. Kurs gideri olarak öğretim görevlilerinin ücreti bakanlık bütçesinden ödeniyor, mekan tahsisi zaten bakanlığımıza ait. Giderler böyle karşılanıyor da neden bir eğitim kurumu, diğer eğitim kurumu  çalışanlarının cebindeki  parayı almak için fırsatı ganimet biliyor. Bu davranışı asla kabul etmiyor ve bir daha tekerrür etmesini istemiyoruz diyeceğim ama, aynı kursun 150 TL karşılığında yeniden açılacağı duyurusunun yapıldığını biliyorum. Üstelik bu sefer 150 kişi ile sınırlanmış durumda. Bu kursa neden ihtiyaç duyuldu anlamıyorum, ya birileri bu belgeyi alamadı diye açılıyor ya da karlı bir iş olduğu anlaşıldı ki yeniden öğretmenlerin cebine el uzatılıyor. Bir eğitim kurumu, mensubu olduğu  eğitim çalışanları camiasına bu kursu ücretsiz de açabilirdi ama açmadı, öğretmene değer vermedi ve vermemeye devam ediyor. Öğretmenlerimize bu değerin verilmesi çok şık olacaktı ama …. O üç noktayı siz  nasıl tamamlarsanız tamamlayın.

Malatya büyükşehir olunca iki merkez ilçeye bölündü ve sürücü kursları Battalgazi'de kaldığı için Yeşilyurt'ta çalışan öğretmenlerimiz belgeleri olmasına rağmen bu sınavlarda görev alamamaktalar. Biz Demokrat Eğitimciler Sendikası  olarak Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli havuzu oluşturulmalı ve görevli dağılımı buradan yapılmalı ki Malatya genelinde çalışan tüm öğretmenlerimiz görev alabilsin. Üstelik bu kursa katılım, sadece Battalgazi ve Yeşilyurt ilçesinde çalışan öğretmenlerle  sınırlı kalmamış, 13 ilçemizden de öğretmenlerimiz katılmıştır. Sadece Yeşilyurt’taki öğretmenlerimiz için değil, 13 ilçemizde çalışan öğretmenlerimizin mağduriyetinin giderilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün acilen bu konuya el atıp bu sorunu çözmesi gerekmektedir.

Biz Demokrat Eğitimciler Sendikası  olarak çözüm önerimiz şudur: Sürücü Kursları Battalgazi ilçemizde ama sınavın yapıldığı mekan da Yeşilyurt sınırları içindedir. Bu durum değerlendirilerek  İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu sınavları kendi bünyesinde toplayacak bir valilik onayı ile bu sorunu çözebilecektir. Sonra da görevli havuzu alfabetik sıraya göre çalıştırılarak mağduriyetler giderilecektir.

Yönetim soruna takılıp kalmak değil sorun çözmektir. Öğretmenlerimiz adına bu çözümü bekliyoruz ve Malatya DES olarak takipçisi olacağız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız