SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Paranın Kaynağı Nereden?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:47:57
A- A+ PAYLAŞ

 Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl başkanı Enver Kiraz, yerel seçim için astronomik para harcayanlara, “Nereden geliyor bu paranın kaynağı” diye sordu.

Parti İl Merkezi’nde ilçe başkanları ile düzenlenen toplantı sonrasında basın açıklaması yapan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, “Dünya Engelliler Günü’nde, tüm engellilerimizin engellilerin yaşam koşullarını düzenleyen ve AKP tarafından sürekli ertelenen yasanın da bir an önce hayata geçirilmesini temenni ederek başlıyorum” dedi.

Kiraz, basın açıklamasında şunları söyledi:

“Geçtiğimiz günlerde AKP’nin büyükşehir belediye başkan adayı da kamuoyuna açıklandı. Yerel seçimler öncesi seçimin tarafsızlığı, eşit şartlar altında yarışın gerekliliğini bir kez daha belirtmek istiyoruz. Malatya Belediyesi tarafından gerçekleştirilen faaliyetlerin, sayın başkanın resmi ile süslenerek sunulması en yalın ifadeyle kamu kaynaklarının kişisel reklam amaçlı kullanıldığının göstergesidir. Malatya Belediye Başkanı şu anda yerel seçimlerde bir partinin adayıdır. Bu nedenle devletin kaynakları ile yaptırılan çalışmaları kendi adına kullanıyor olması hem etik değildir hem de hukuki değildir. Oysa şu anda Malatya’nın dört bir yanında ve belediye otobüslerinde Sayın Çakır’ın resimleriyle süslenmiş reklamlar yer almaktadır. Bu reklamların ücretinin kim tarafından ödendiğinin bir an önce kamuoyuna açıklanmasını istiyoruz. Şayet Malatya Belediyesi’nin kaynakları ile ödeme yapılıyorsa bu duruma bir an önce son verilmesini, aksi takdirde gerekli hukuki işlemlere başlayacağımızı belirtmek istiyorum.

Aday adayları deyim yerindeyse bina kapma yarışına girmiş, kim daha büyük reklam yapacak anlayışıyla hareket etmişlerdir. Seçim sürecinde adaylar arasında haksız rekabet oluşturulmaması için basına açıklama yapmadık ancak, tüm kamuoyu bu paranın suyu nereden geliyor diye soruyorlar. Devlet memurlarının, daire müdürlerinin binlerce lira tutan reklam harcamalarının kaynakları nereden gelmektedir? Halka rağmen yapılan siyasetin er-geç sandıkta cezalandırılacağını göreceğiz. Yaptırdıkları temayül yoklamaları, anketler hepsi palavra. AKP aday belirleyemez. Başbakan belediye başkanını atar. AKP’nin demokrasi ve siyaset anlayışı da antidemokratik yöntemler üzerine kuruludur.

Yaşanılanlar, Mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimlerde AKP’nin büyük bir yenilgiyle çıkacağının resmidir. Halkın iktidarını kurmak için yerel demokrasileri hayata geçirmek için CHP olarak her zamankinden çok daha fazla çalışıyoruz. Hem Malatya’da hem de Türkiye genelinde büyük başarılara imza atacağız.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız