SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Parayı Nasıl Ödeyecekler?"

0
Güncellendi - 2016-03-13 14:27:08
A- A+ PAYLAŞ

  • CHP'li Ağbaba, TBMM'de yaptığı konuşmasında Yamaç Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm uygulamasında, sosyal yardım alanların borçlandırıldığını belirterek tepki gösterdi. 

“Bir kentsel dönüşüm çilesi anlatacağım” diyen  CHP’li Ağbaba “Belediyeden ekmek fişi, kömür yardımı alan Yamaç Mahallesi’ndeki  insanları "Evlerinizi yıkacağız, size yeni bir ev vereceğiz." diye 55-60 bin lira borçlandırıyorlar. Bu insanlar bu parayı nasıl ödeyecekler? “ifadelerini kullandı.

Bitmek tükenmek bilmeyen kentsel dönüşüm sorunu

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Yamaç Mahallesi sakinlerinin bitmek tükenmek bilmeyen kentsel dönüşüm sorununu gündeme getirdi.Ağbaba, bazı mahalle sakinlerinin yıllardır oturdukları, vergi verdikleri  evlerinin şimdi bir kez daha kendilerine satılmak istendiğini belirterek sorunun çözülmesini istedi.

TOKİ’yle karşı karşıyalar

"Malatya" denilince akla haksızlıklar geliyor. Bugün de AKP'nin en çok oy aldığı mahallede, Yamaç Mahallesi'nde bitmek tükenmek bilmeyen bir kentsel dönüşüm çilesini yüce Meclise anlatmak istiyorum” diyen CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Yamaç Mahallesi, Malatya'nın en yoksul mahallelerinden birisi. Elli, altmış yıl önce devlet tarafından satın alınan arsaları, evleri şimdi bir kez daha satılmak isteniyor vatandaşlara. Altmış yıl sonra kendileri ve çocukları işgalci konumunda. Altmış yıl vergi vermişler, su ödemişler. Şu anda maalesef  TOKİ'yle karşı karşıyalar. Ellerinde tapusu olanlar TOKİ'nin vereceği ev ödemelerini nasıl yatıracaklarını kara kara düşünüyorlar. Belediyeden ekmek fişi, kömür yardımı alan Malatya'nın en fakir mahallesindeki insanları "Evlerinizi yıkacağız, size yeni bir ev vereceğiz." diye 55-60 bin lira borçlandırıyorlar. Ekmeği bile belediyeden alan insanlar 60 bin lirayı nasıl ödeyecekler? Bugün öğrendik ki evine sadece 8 bin lira değer biçilen yoksul insanlar 77 bin lira borçlandırılmış. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz” dedi.

Bülten

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız