SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Park Kaçırılmamalı'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Orduzu Pınarbaşı'nda Tabiat Parkı yapılması için çalışmalar başlatıldı.

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Orduzu Pınarbaşı'na yapılması planlanan Tabiat Parkı için belediye salonunda toplantı düzenlendi. Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, Çevre ve Orman İl Müdürü Cumali Sayın, Merkez Orduzu Beldesi belediye başkanı Cumali Ekin ve Orduzu beldesindeki 9 mahalle muhtarı toplantıya katıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, toplantıda yaptığı konuşmada, Malatya'nın ileride büyük şehir olacağını, bu nedenle 5 kilometre yakınındaki beldelerin merkeze bağlanma durumu olduğunu söyleyerek, "Orduzu beldesi merkeze bağlanmıştı. Hukuk tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi. Konu Danıştay'da görüşülüyor. Dolayısıyla er ya da geç, Orduzu Malatya Belediyesi'ne bağlanır. Bu nedenle, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Orduzu Pınarbaşı'nda bir Tabiat Parkı yapılması planlandı. Pınarbaşı da Orduzu Belediyesi'ne bağlı olması nedeniyle Pınarbaşı'nın İl Özel İdaresi'ne devri gerekiyor. Zaten burada İl Özel İdaresi'ne ait yer var. Burası da Taibat Parkı için verilecek. Bu konuda bizlere yardımcı olunuz"dedi.

Ahmet Çakır, Malatya'nın yaşanabilir bir şehir olması, vatandaşların rahatlıkla ulaşacakları parklara ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek, "Malatya'ya yapılacak olan Tabiat Parkı kaçırılmamalıdır" ifadelerini kullandı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er ise, "Pınarbaşı'ndaki İl Özel İdaresi'ne ait yerimizi de Tabiat Parkı için vermeyi planlıyoruz. Konu İl Genel Meclisi'nde görüşülecek. Orduzulular da Tabiat parkı yapılması için yardımcı olmalıdır" diyerek, Orduzu Göleti'nin de Tabiat Parkı içinde kalacağını kaydetti.

Bazı muhtarlar ise, göletten beldenin sulama suyu ihtiyacının karşılandığını hatırlatıp, o zaman sulama suyunu nasıl temin edeceklerine ilişkin sorular yöneltti.

Bazı muhtarlar Pınarbaşı'na Tabiat Parkı yapılmasına karşı çıkıp, "Burası zaten yeşillik alan. Elazığ yolu üzerinde Kömürhan Köprüsü'nden Malatya tarafına birçok yer boş ve yeşillik de yoktur. Ayrıca su da yani, Karakaya Baraj Gölü de var. Karakaya Baraj Gölü kenarına tabiat parkı yapılmalıdır" önerisini sundular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız