SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Parselleri Kime Vereceksin?'

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:04:04
'Bu Parselleri Kime Vereceksin?'
A- A+ PAYLAŞ

Seçim çalışmalarını yoğun olarak sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi ve Yerel Yönetimler Uzmanı Hakan İnci, Çöşnük Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. CHP İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Tunçer, CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya, CHP Battalgazi İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar ve Battalgazi meclis üyesi adaylarının da katıldığı toplantı Çöşnük Yardımlaşma Derneği Lokali’nde yapıldı. 

Toplantıda ilk olarak söz alan CHP Battalgazi İlçe Başkanı Abdulvahap Ayzabar, belediyeciliğin uzman ellere teslim edilmesi gerektiğini vurgulayarak, Kurtar Kaya ve Hakan İnci’ye destek istedi. Daha sonra söz alan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Tunçer ise kadına yönelik şiddetin gün geçtikçe arttığını belirterek, kadınları CHP çatısı altında örgütlenmeye çağırdı. 

Battalgazi Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya da ilçeyle ilgili projelerini anlatarak, Çöşnük Mahallesi’ni yakından ilgilendiren Devlet Hastanesi’nin kapatılmasıyla ilgili kararı eleştirdi. Göreve geldiğinde belediye hastanesi kuracağını belirten Kaya, diğer sosyal projeleri hakkında da bilgiler verdi. 

“PROJELERİ ORADAN BURADAN ALMIŞ, BİRLEŞTİRMİŞ”

Toplantıda son olarak konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci ise Malatya Belediye Başkanı ve AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır’ın açıkladığı projeleri değerlendirdi. Çakır’ın projelerinin bir kısmının kendisinin aylar önce açıkladığı projelerin aynısı olduğunu belirten İnci, şunları söyledi: 

“Ben projelerimi çok önceden açıkladım. Bilbordlara yansıttık, aylardır orada asılı. Gazete bastırdık, projelerimizi detaylarıyla anlattık. Bugün de Ahmet Çakır, 19 gün kala proje açıkladı. Hangi projeleri açıkladı? Dedi ki her ilçeye çocuk ve gençlik merkezi. Hakan İnci ne zaman açıklamış onu? İki ay önce, her ilçeye gençlik merkezi demiş. Ahmet Çakır başına bir de ‘çocuk’ kelimesini koymuş. Hakan İnci ne dedi? Engelli yaşam merkezi. Ahmet Çakır ne dedi? Engelli sarayı. 19 gün kala açıklıyorsun, bari farklı bir şeyler açıkla. Hiç rahatlarını bozmuyorlar, Malatya halkı umurlarında değil. Oradan almış, buradan almış, birleştirmiş. Ama şu yönden seviniyorum: Demek ki biz bir şeyleri öğretiyoruz. Ben çıktım, trafikte yatay ve düşey işaretlemeler yok dedim. Bir haftadır işaret levhaları takılmaya başladı. Bir kavşak gösterdik, bu kavşakta ciddi bir disiplinsizlik var dedik, bir gün sonra ışıklar çalışmaya başladı. Demek ki bazı şeyleri de çözüyoruz bu arada.”

BAŞBAKAN, MALATYA’YA PART-TIME BELEDİYE BAŞKANLIĞI MI YAPACAK?

CHP Büyükşehir Adayı Hakan İnci, Malatya halkının önemli bir seçim yapacağını ifade ederek, “Bakan geliyor Malatya’ya, Arapgir’i geziyor, diyor ki başbakan için oy vereceksiniz. Ben şimdi soruyorum: Başbakan, Malatya’ya part-time belediye başkanlığı mı yapacak? Niye başbakana oy versinler. Malatya Belediye Başkanlığına Ahmet Çakır mı aday, başbakan mı aday?” diye sordu. 

Çakır’ın projelerinde bol bol yol açmak olduğunu kaydeden Hakan İnci, “Burada başbakandan kopya çekiyorlar, onu kabul etmek lazım. Çünkü başbakan yola diktiği tabelayı, çizdiği çizgiyi proje diye açıklayıp açılışını yapıyor. Çakır bugün projelerini açıklarken, tamamen bir komedi izledik” ifadelerini kaydetti. 

KONUT İMARI TALİMATINI KİM VERDİ?

CHP’li İnci, Ahmet Çakır’ın projelerinden sadece bir tanesinin ciddi olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “O da Şoför Okulu’nun olduğu yerin, yani Altay Kışlası’nın konut imarına açılmasıydı. Onu açıklayınca dedim ki Ahmet Çakır’ın niye aday olduğu ortaya çıktı. Orada yeni bir şehir kuracağız dedi. Nasıl kuracaksın, detayını anlat bana. Bu parselleri kime vereceksin? Oranın imar durumu ne olacak? Bunu neye göre planlıyorsun? Kafandaki ne? Arkandaki ne? Burada sizin huzurunuzda tekrar soruyorum: Orayı konut imarına açmak için sana kim talimat verdi? Zannediyorum, trambüs emrini kim verdiyse, buranın konuta açma emrini de aynı kişi veriyor. Malatya halkının bunu ciddi olarak takip etmesini istiyorum.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız