SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Platformu Kurduk, Çünkü.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:43:11
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tanıtım Platformu kurularak, ilk ziyaretlerini vali Süleyman Kamçı ve Battalgazi belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a yaptılar. 

Malatya Tanıtım Platformu’nun kurucusu ve yöneticileri arasında yer alan Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Kurumsal Koordinasyon Birimi Başkanı Murat Karaca, Malatya Tanıtım Platformu Başkanı Mehmet Fendoğlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Müdürü Akan Aydoğan, Türk Hava Yolları Satış Müdürü Hasan Özgül, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediye yetkilileri, Malatya Kültür A.Ş. yetkilileri, AB Malatyalılar Derneği, Malatya Sporlular Derneği temsilcileri. KOSGEB, TURSAB yetkilileri, Malatya’da faaliyet gösteren turizm acenteleri ile otel yöneticileri Vali Süleyman Kamçı’yı ziyaret ettiler.

Vali Kamçı, “Turizmciler başta olmak üzere Ticaret ve Sanayi Odamız işin içinde, Türk Hava Yollarımız işin içinde, dolayısıyla turizme yönelik bir platform oluşturuldu. Biz Malatya olarak aslında turizmden olması gereken yerde değiliz. Bunu yükseltmek lazım. Bir sivil toplum örgütü olarak arkadaşlarımız platform adı altında toplandılar. ‘Malatya turizmine ve tanıtımına nasıl katkıda bulunabiliriz’ diye onun çalışmalarını yapacaklar. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

FKA Koordinasyon Birimi Başkanı Murat Karaca;” Malatya’da yerli ve yabancı ziyaretçi sayısının arttırılması amacı ile turizm sektöründe yer alan paydaşların tamamı bir araya gelerek bu işe katkı sunmak istediklerini belirttiler. Bu amaçla toplandılar ve bir sivil toplum örgütü kurarak, bir platform şemsiyesi altında Malatya’nın tanıtımına katkı sunmak istiyorlar” ifadelerini kaydetti.

BATTALGAZİ BELEDİYESİ'NE ZİYARET

Malatya Tanıtım Platformu kurucuları ve yöneticileri, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı da ziyaret ederek, platformun amacı ve yapacağı çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.

Malatya Tanıtım Platformu Başkanı Mehmet Fendoğlu,  "Malatya'da sivil toplumun kurumsallaşması adına, Malatya'yı tanıtma adına,  Fırat Kalkınma Ajansı'ndan Murat Karaca beyin önderliğinde bir oluşum oluşturduk. Ve adını Malatya'yı Tanıtma Platformu koyduk. Şu anda platform, ileride dernek olma yolunda bir süreçteyiz. Görüştüğümüz tüm kesimlerden gerek sivil toplum ve gerekse kamu kuruluşlarından birer temsilci alarak bu olguyu büyüterek, Malatya'nın ilerde söz sahibi olacağı, yatırımlar ve turizm açısından  katkıda bulunacağımızı düşündüğümüz bir platform kurduk. Bu platformda da  Belediye Başkanlarımızı, sivil toplum örgütlerini, üniversiteleri ziyaret ettik. Bugünde Battalgazi Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan'ı ziyaret ettik. Kendilerinden oluşturduğumuz platforma yardımcı olması ve bir eleman vermesi açısından ziyaret etmiş bulunuyoruz" dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise şunları söyledi;  "Malatya Tanıtım Platformunu,  burada ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Malatya’nın tanıtımı noktasında, turizmde görev alan kamu temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinden ortak anlamda bir zeminde buluşturulması,  biz yerel yöneticiler olarak bu tablodan memnun olduğumuzu belirtmek isterim. Malatya’nın yurtiçi ve yurt dışı tanıtımlarında eksikliklerimiz mevcut. Tanıtımın sınırı da söz konusu değildir. Ne kadar çok tanıtırsanız şehrimizi, ne kadar turizm faaliyetleri sunarsanız, şehre katma değer olarak, o kadar fayda ve artı değer sağlamış olursunuz. Bu platformun en kısa zamanda dernekleşme hüviyetine girerek Malatya’mızın tanıtımlarına hizmet etmeleridir. Ben kendilerini tebrik ediyorum." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız