SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Prestij Yolu'

A- A+ PAYLAŞ

Karayolları Elazığ Bölge Müdürü Yardımcısı Turan Gülhaş, Malatya havaalanı yolunun prestij yolu olduğunu söyledi.

Havaalanı yolunun yapımıyla ilgili bilgiler veren Gülhaş, "Malatya Havaalanı yolumuz ayrımdan itibaren toplam 18 kilometre uzunluğunda olup, 24 metre genişliğindedir. Daha önceki yıllarda Malatya Valiliği, İl Özel İdaresi ve Karayolları makine parkıyla yapılan alt yapım çalışmaları bitirilmiş, statik kaplama üst yapı çalışmasıyla trafiğe açılmıştı. 2008 yılında yapmış olduğumuz çalışmalarla 2009 yılında 18 kilometrelik bu yolun Bitümü Sıcak Kaplama (BSK) ihalesini yaptık. 2010 yılı içerisinde yapmış olduğumuz çalışmalar sonrası üst yapımız tamamlandı. Şuanda TEDAŞ'ın yaptığı çalışmalarla orta aydınlatma da bitirildi. Yapmış olduğumuz ihalemizle beraber peyzajını da bitirdik. Peyzaj çalışmasında bin adet bitki dikildi. Malatya'nın prestiji açısından büyük önem taşıyan havaalanı yolumuza çok modern bir şekilde bitirerek, ülkemizin ve halkımızın hizmetine açtık. Güvenli bir trafik akışı da sağlanmış oldu" dedi.

Gülhaş, yolun yapımında statik kaplama yapılmadığını kaydederek, "Bizim daha önceki yollarda yapmış olduğumuz statik kaplama, BSK çalışmasına göre çok ilkel bir metot. Ama bu BSK çalışmalarında üç kat asfalt dökülüyor. Dolayısıyla 23 ila 25 santim arasında bir kaplama kalınlığı oluşuyor. Bu asfaltın ömrü hem uzun oluyor, hem de en son teknolojiyle yapılıyor" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız