SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bu Programlardan Yararlanılmalı''

A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Proje Koordinasyon Merkezi'nde görevli Uzman Gözde Yaman, Avrupa Birliği (AB) Kültür Hibe Programları konusunda bilgi vererek, "AB hibe programlarından yararlanılmalı" dedi.

Malatya İnönü Üniversitesi Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen toplantıda, AB Topluluk Programları'ndan biri olan Kültür 2007-2013 programına Türkiye'nin tam üye olduğunu dile getiren Uzman Gözde Yaman, programın hedeflerinin, kültürler arası diyalogun arttırılması, kültür sektöründe çalışanların ve sanatçıların kültür ve sanat ürünlerinin uluslararası dolaşımının geliştirilmesi olduğunu vurguladı.

Bu kapsamda, 2007-2013 programında, 7 yıl boyunca AB'ye üye veya aday ülkelerine hazırlayacakları proje doğrultusunda toplam 352 milyon Euro hibe desteği verileceğini bildiren Gözde Yaman, bu hibe desteğinden yararlanılması için kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarını proje hazırlamaya çağırdı.

Bu konuda, Malatya'nın yanı sıra İzmir, İstanbul, Samsun, Trabzon, Erzurum, Antalya, Kocaeli, Gaziantep, Bursa, Kayseri, Adana ve Ankara'da, "AB hibe projesi yazılım teknikleri" konulu bilgilendirme toplantısı yapacaklarını dile getiren Yaman, ayrıntılı bilginin illerdeki Kültür ve Turizm Müdürlüklerinden alınabileceğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız