SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Proje AB Hibesi Kazandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:51:46
Bu Proje AB Hibesi Kazandı
A- A+ PAYLAŞ

Eski adı Malatya Tarım Meslek Lisesi (TML) olan Battalgazi’deki Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan “Basınçlı Sulama Sistemleri İle Mesleki Eğitim Kalitesinin Arttırılması” adlı projenin Avrupa Birliği hibesi almaya hak kazandığı bildirildi.  

İnönü Üniversitesi Battalgazi Meslek Yüksek Okulu ve Battalgazi Ziraat Odası’nın da paydaşları arasında bulunduğu proje için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı ile Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında sözleşme imzalandığı kaydedildi. 

Öğrencilere ve çiftçilere basınçlı sulama sistemi eğitimi verilecek

Kullanılabilir temiz su kaynaklarının hızla azaldığı ve küresel iklim değişikliği nedeniyle ciddi kuraklık sorunlarının yaşandığı bir dönemde suyun ekonomik kullanımının önemine dikkat çeken Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü ve Proje Sorumlusu İdris Fırat, projeyle, suyun ekonomik kullanılması noktasında gerek öğrencileri gerekse çiftçileri bilinçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi. 

Verilecek eğitimlerle vahşi sulama sistemlerinden vazgeçilerek tarım arazilerinde su kaybının da önleneceğini ifade eden Okul Müdürü İdris Fırat, “Bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle ilimizde 15-20 yıllık ağaçların bir kısmı kurumuştur. Zaman zaman çiftçiler susuzlukla ilgili tepkilerini eylem yaparak göstermiştir. Dolayısıyla suyun ekonomik kullanılması gerektiği ortadadır.  İleriki yıllarda böyle bir sorunla karşılaşmamak için yöre çiftçisinin bilinçlendirilmesi gereği doğmuştur. Çiftçiler, proje kapsamında gerek yurt içi gerekse yurt dışındaki bazı illere götürülerek yerinde izlemeler yaptırılarak bilinçlenmeleri sağlanacaktır” dedi. 

Proje ekibinde İnönü Üniversitesi Battalgazi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Karlıdağ, Battalgazi Ziraat Odası Başkanı Mehmet Başer, Ziraat Mühendisi Ahmet Gedikpınar, Su Ürünleri Mühendisi Mehmet Türkmenoğlu ve Okul Müdür Baş Yardımcısı Enver Kalaycıoğlu’nun da yer aldığını söyleyen İdris Fırat, “Bu bir ekip işidir.  Tüm okul personeli ve tüm paydaşlarımızla birlikte bu projeyi en işi şekilde gerçekleştireceğiz. Projenin her aşamasını da kamuoyu ile paylaşacağız” diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız