SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bu Proje Bizi Heyecanlandırdı..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gazeteciler Derneği (MAGDER) Başkanı Bülent Yalvaç, Kızılay Kan Bankası Bölge Merkezi ve bağlantılı projenin kendilerini heyecanlandırdığını, bu yatırımın gerçekleşmesi için ildeki tüm yetkili ve ilgililerin üzerlerine düşeni yapacaklarına inandığını belirtti.

Dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, "Malatyaspor ve Kızılay Genel Müdürlüğü işbirliğinde ilimizde düzenlenen kan bağışı kampanyasında önemli bir proje gündeme gelmiş bulunmaktadır. Kızılay Genel Müdürü Tekin Küçükali'nin ilimizi ziyaretinde konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ilimizde Doğu Ve Güneydoğu Bölgesine hitap edebilecek kan bankası ve kan merkezinin planlandığını belirterek ilgili merkez için bina arayışı noktasında kimi incelemelerde de bulunmuştur.

Edindiğimiz bilgilere göre, Malatyaspor'un köprü vazifesi yaptığı Kızılay'ın bu önemli yatırım projesi için Cengiz Topel Caddesindeki Köy Hizmetleri eski bölge müdürlüğü, şimdiki kullanımı ile İl Özel İdare Genel Sekreterliği binası uygun bulunmuştur" diyen Malatya Gazeteciler Derneği Başkanı Bülent Yalvaç, "Kan bankası, kan merkezi, lojistik merkez, aşevi, çamaşırhane ve polikliniği kapsayan tüm bu merkezlerde 200 civarında istihdam sağlanması beklenmektedir.

Kızılay'ın bu merkez için yapmayı düşündüğü yatırım ortalama 5 trilyon lira civarındadır. Bir bölge müdürlüğünün ilimizden alınışı yada fesh edilmesiyle ortaya çıkan tartışmalar yeni bir bölge müdürlüğü hatta bölgeler arası strateji merkezi ile yerini başka bir büyük fırsata dönüştürebilecektir.

İlgili projenin 3 ay içerisinde hizmete girebileceğinin de ifade edilmesi bizleri fazlasıyla heyecanlandırmaktadır"şeklinde konuştu.

Bu noktada, Vali Osman Derya Kadıoğlu, başta olmak üzere tüm milletvekilleri, belediye başkanı Cemal Akın, siyasi parti il başkanları, sivil toplum örgütleri, sağlık kuruluşlarını ve basın kurum kuruluşları konuyla ilgili üzerlerine düşeni fazlasıyla yapacakları kanaatinde olduklarını ifade eden Yalvaç, Malatya Gazeteciler Derneği olarak bu hizmetin kaçırılmaması için gerenin yapılacağını ümit ettiklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız