SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Proje Gerçekleştirilmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:06:53
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Baskilliler Derneği Başkanı Yunus Görgün, Baskil'e ulaşım noktasında eski vali Ulvi Saran döneminde hazırlanan projeyi, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı'ya sunarak, projenin hayata geçirilmesi için yardımlarını beklediklerini ifade etti. 

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı'ya 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulunan Baskilliler Derneği Başkanı Yunus Görgün ile dernek üyeleri, Kahtalı'ya sorunlarını ileten bir rapor sundular. 

"13 canımızı kaybettik"

Görgün, 2002 yılında yaşanan feribot kazasını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu güzel coğrafyada yaşayan Baskilliler olarak, Baskil İlçemize ya da köylerimize ulaşabilmek için Karakaya Baraj Gölü üzerinde 8 kilometrelik feribot ulaşım yolunu veya Kömürhan köprüsü üzerinden geçmek üzere ortalama 100 kilometrelik bir yolu kullanmaktayız. 2002 yılında feribot ulaşım yolunu kullanırken meydana gelen elim kaza sonucu 13 canımızı kaybettik. 2 vatandaşımızın cansız bedenleri halen suyun altında. Yaşadığımız bu sorun ve sıkıntılarımızı size sunuyoruz. Bu sorunlarımıza çözüm olarak eski valimiz Ulvi Saran'ın projesi elimizde. Bu projeyi size sunuyoruz ve projenin hayata geçirilmesini bekliyoruz."

"Dosyayı gerekli yerlere ileteceğiz"

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, Baskillilerin kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Baskillilerin ticari, sosyal ve kültürel ilişkileri tamamı Malatya ile birlikte. Şuanda bir nevi Malatya'nın ilçesi konumunda" diye konuştu.

Baskilliler Derneği Başkanı Yunus Görgün'ün kendilerine ilettiği dosyayı, yetkililere ulaştıracaklarını belirterek, "2002 yılında meydana gelen feribot kazasında vatandaşlarımızı kaybettik. Orayla ilgili bir çalışma yapıldı. Bu projenin hayata geçirilmesi halinde 100 kilometrelik yolda kısalma meydana gelecek. Bununla beraber ilimizle olan ticari bağı biraz daha hızlanacak" şeklinde konuştu. 

"Baskillilere kontenjan ayrılmasını talep ediyoruz"

Baskilliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gözde Kışla Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Bülent Bozyiğit de, Baskillilerin sorununun Malatyalıların sorunu olduğunu dile getirdi. 

Baskillilerin sosyo-ekonomik durumlarının çok iyi olmadığına dikkat çeken Bozyiğit, "Baskilli hemşerilerimiz bireysel yaptıkları işlerle evlerini geçindirmeye çalışıyor. Bu noktada iktidar belediyelerinden istihdam noktasında Baskillilere kontenjan ayırmalarını talep ediyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız