SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Proje Gündem Dışı

A- A+ PAYLAŞ

Yaklaşık 40 yıllık İnönü Stadı, kapalı tribün terasının "sağlam olmadığı, yıkılması gerektiği" yolundaki Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tebligatı ile gündemde iken, Malatya'nın 20 bin seyirci kapasiteli bir başka stad projesi unutuldu..

Malatyaspor'un eski başkanı Hikmet Tanrıverdi'nin, mevcut İnönü Stadı'nın kapasitesinin yetersizliği nedeniyle yeni bir stad yapımı düşüncesi doğrultusunda gündemine aldığı yeni stad ile ilgili bazı girişimlerde bulunulmuştu. Halen arsasının yaklaşık 600 ya da 800 dönümlük bölümünün Malatya Belediyesi'ne devri konusu tartışılan Şeker Fabrikası arazisinde, Altın Kayısı Oteli'nin yanı ile Şeker Stadı'nın bulunduğu alanı da kapsayan yaklaşık 50 dönüm üzerinde yapımı "düşünce" bazında öngörülen yeni stad ile ilgili olarak Tanrıverdi, bazı ön görüşmeler yapmış, ayrıca proje ile ilgili taslak çizimler de yaptırmıştı.

Tanrıverdi'nin zaman zaman basın toplantılarında ve katıldığı televizyon programlarında gündeme getirdiği, Belediye Başkanı Cemal Akın ve diğer ilgililere de ilettiği belirtilen projenin; 5 yıldızlı otel, alış veriş merkezi ile 2 kapalı tribünlü, katlı ve 20 bin seyirci kapasiteli staddan oluştuğu belirtiliyordu.

Tanrıverdi, bu projenin "yap-işlet-devret" modeline göre yaptırılabileceğini, 80 milyon dolar maddi boyutu olan proje ile ilgili olarak yabancı bağlantılı bir emlak şirketiyle de görüşüldüğünü, şirketin söz konusu projeyi yapıp 15 yıl işlettikten sonra devretme konusunda bir düşünce sahibi iken kendilerinin 10 yıllık süre için dayattıklarını belirtmişti.

Şeker Fabrikası'nın Belediye'ye devri düşünülen arazisinde yapılması öngörülen stad ile ilgili olarak, "karar" makamındaki yetkililerden herhangi bir ses çıkmadığı için, stad projesinin gündem dışı kaldığı değerlendiriliyor.

Söz konusu yabancı sermaye bağlantılı şirketin, aynı koşullarda stad yapımı için Konya'da çalışmalarını sürdürdüğü haber alınırken, eski başkan Tanrıverdi, bu stad konusunun Malatya'nın gündemine tekrar alınması gerektiğini söyledi.

Öngörülen projenin 50 dönümlük bir alanı kapsadığını, bu alanın 100 dönüme kadar çıkarılması halinde, belediyenin Şeker Fabrikası'ndan almayı düşündüğü alanın bu bölümünün, projedeki tesislerin yanı sıra otopark vs. gibi alt yapıyı da içereceğini, Malatya'nın önemli bir sorununu çözeceği gibi, şehrin ağırlık merkezini de dağıtacağını belirten Tanrıverdi, İnönü Stadı ile ilgili kararlar alınırken, bu projenin gerek Malatya'nın, gerekse Malatyaspor'un ilgisinde olması gerektiğini kaydetti.

Tanrıverdi, projenin ilk önce Şeker Fabrikası arazisinde düşünülebileceğini, ancak başka alternatif alanların da gündeme gelebileceğini ifade etti.

RESİMLER: Şeker Fabrikası'na ait alanda yapılması "düşünce" bazında öngörülen 5 Yıldızlı Otel, Alışveriş Merkezi ve 20 bin kişilik stadyum ile ilgili Malatyaspor eski yönetimi tarafından İstanbul'da yaptırılan taslak çizimler..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız