SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Proje Malatya İçin Önemli'

A- A+ PAYLAŞ

ODTÜlü Malatyalılar Derneği Malatya'da çeşitli ziyaretlerde bulunan yöneticiler, Agropark Projesi'nin gerekliliğine ve önemine dikkat çektiler.

Amasya'ya tayini çıkan Vali Halil İbrahim Daşöz'ü de makamında ziyaret ederek, hizmetleri nedeniyle bir teşekkür plaketi veren derneğin başkanı Ali Çelik ve yöneticilerden Tuğba Pembegül'ün Malatya'daki temaslarına ilişkin olarak dernekçe yayınlanan bülten şöyle:

"Malatyalı ODTÜ öğrencisi, mezunu ve akademizyeninden oluşan ODTÜLÜ Malatyalılar Derneği ; 11 Haziran tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla Amasya Valiliğine atanan Malatya Valisi Halil İbrahim DAŞÖZ'e, Malatya iline ve Derneğe sağlamış olduğu katkılarından dolayı teşekkürlerini belirten bir plaket verdi.

ODTÜLÜ Malatyalılar Derneğini temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik ve Yönetim Kurulu Üyesi Tuğba Pembegül tarafından takdim edilen plaketin ardından yapılan açıklamada; Derneğimiz; kuruluşundan bu yana kente yardımcı olmak amacıyla Malatya tabanlı resmi kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri ile birlikte hareket etme anlayışı içerisinde olmuştur. Bu anlamda Malatya Valisi Sayın Halil İbrahim Daşöz, Derneğimiz proje ve organizasyonlarına ; katılımları ve fikirleriyle destek olarak bizlere güç katmıştır.

Malatya da bulunmamız süresince İnönü Üniversistesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı makamlarında ziyaret ederek Dernek proje ve
organizasyonlarından bahsettik.

Özellikle Malatya Kayısı Festivalinin; Malatya'nın dışa açılan önemli bir kapısı olduğunu vurgulayan Ali Çelik, Dernek olarak 17.si düzenlenecek olan Malatya Fuarı ve Kayısı Festivali için sivil toplum örgütleri ve resmi kuruluşlarla birlikte çeşitli etkinlikler düzenlemek istediklerini belirtti.

Ankara da bulunan Malatyalı bürokratlar ve İstanbul da bulunan İş adamları nın da bu etkinliklerde yer almasının Malatya açısından önemli olduğunu dile getiren Çelik, Malatya kültürünü tanıtmak, iyileştirmek, Malatya da ki iş gücünün artırılmasını sağlamak amaçlarıyla Malatya tabanında kurulmuş tüm sivil toplum örgütlerinin resmi kuruluşlara destek olmaları gerektiğini vurguladı.

Kentin gelişmişliğini artırmak üzere Mayıs 2008 den bu yana tanıtımlarını yaptıkları Malatya da AGROPARK yani Tarım Teknoloji parkı kurulması hakkındaki projeden bahseden Ali Çelik, Malatya da Agropark projemiz ile Malatya’nın bir cazibe merkezi haline geleceğini düşünüyoruz.

Agropark’ın halk ile iç içe bir işleyiş prensibine sahip olması sebebiyle, yapılması planlanan Teknopark’a göre kentin gelişimine daha büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Malatya şehri çevresinde bulunan illerle birlikte bir bütün oluşturmaktadır. Bölgesel bir kalkınma projesi olan Agropark bu ihtiyaçlara cevap verecek nitelikte olup, Dünya’da Kanada, Hollanda ve Danimarka da
yaygın olmasına rağmen tarımsal açıdan zengin olan ülkemizde ve yakın çevremizde bir benzerine rastlanmaması da Malatya da yapılacak olan bir Agropark projesinin cazibesini ön plana çıkarmaktadır. Bilindiği gibi Dünya’da hızlı nüfus artışına paralel tarımsal ürünlere olan talep de hızla artmaktadır. Agropark projesi bu açıdan bakıldığında da sadece Malatya değil Türkiye açısından da büyük önem taşıyacak bir potansiyele sahiptir.

Şu an Türkiye' de üniversiteler bünyesinde 31 tane Teknopark kurulduğunu, bunlardan yalnızca 18 tanesinin aktif bir şekilde hizmet verdiğini belirten Ali Çelik, yapılacak olan yatırımların gerek Malatya gerekse ülke açısından çok önemli olduğunu dile getirerek atılacak adımların Malatya'nın geleceğini önemli ölçüde etkileyeceğini vurguladı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız