SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bu Proje Malatya'nın, Malatyalı'nın Ekmeği Olacak..''

A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Türkiye'de aynı zamanda alkol üretim tesisi olan 4 şeker fabrikasının bulunduğunu, bunlardan birinin de Malatya Şeker Fabrikası olduğunu, bu yönüyle Malatya'daki fabrikanın, kente çok önemli ekonomik katkı sağlayacak bir tesise dönüştürülebileceğini söyledi. Aslanoğlu, Türkiye'nin gündeminde olan Bio-benzin'in, pancardan elde edilen alkolden üretildiğini, Malatya Şeker Fabrikası'nın da bu üretim için düzenlenmesi halinde, pancar kotasının kalkacağını, günde ortalama 60 bin ton pancar işleyebilecek bu tesisle önemli bir katkı sağlanabileceğini belirtirken, bu proje için iktidar ve muhalefetin tüm siyasilerinin el ele vermesi gerektiğini savundu.

Bu görüşünü, üyesi olduğu TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri komisyonunda da dile getirdiğini, Şeker Fabrikaları A.Ş. üst yönetiminin de bu teklife olumlu yaklaştığını belirten Aslanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada da şunları söyledi:

"Bio-benzin ülkemizde akaryakıt tüketimine alternatif olarak geliştirilen yeni bir üründür. Ülkemiz akaryakıt ithat ederek, her yıl 10 milyar doların üzerinde döviz ödemektedir.

Bio-benzin pancandan üretilmektedir. Malatya Şeker Fabrikası yılda 300 bin ton pancar almakta ve şeker üretmektedir.

Bio-benzin üretmek için Eskişehir Şeker Fabrikası'na DPT'den izin çıkmıştır. Alkol tesisi olan Malatya Şeker Fabrikasına arıtma tesisi yapılarak izin verilebilecektir.

Bu uygulama ile Malatya'ya uygulanan pancar kotası ortadan kalkacak, Malatya Şeker Fabrikası mevcut alım miktarının çok üstünde pancarı işleyerek Bio-benzin üretebilecektir. Ayrıca, bio benzinin satış fiyatı şeker fiyatının birkaç katı olacağından üreticimizin pancarı yüksek fiyatla alınabilecektir.

Malatya ekonomisi, Malatya köylüsü ve pancar üreticisinin kurtuluşu olacak bu projenin hayata geçirilmesi için Malatya'daki tüm sivil toplum örgütleri, tüm meslek örgütleri, siyasi partiler ve özellikle iktidar partisinin yetkilileri ile sayın milletvekilleri el ele vermek zorundayız. Bu proje Malatya ve Malatyalının ekmeği olacaktır. Gelin hep beraber el ele bu proje için yürüyelim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız