SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Proje Maliyetli Ancak.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:19:27
A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, tarım arazilerinin sulanabilmesi için bölgedeki sulama projelerinden yararlanmak isteyen merkeze bağlı 5 köyün muhtarı ile ortak toplantı yaptı. 

Yenice Köyü’ne giden Malatya Milletvekili Çalık, burada partili yöneticiler ile birlikte Bağtepe Köyü Muhtarı Ramazan Şahin, Yenice Köyü Muhtarı Abdullah Tankız, Hacıhaliloğlu Köyü Muhtarı Nedim Akbulut, Hacıyusuflar Köyü Muhtarı Nevzat Alan ve Yeniköy muhtarı Hacı Bayram Baysal ile görüştü.

Görüşmede köy muhtarları, arazilerinin Turgut Özal Barajı’ndan yada Yaygın Gölet’inden su verilerek sulanmasını talep ederek, bu yönde proje geliştirilmesini istediler.

Bölgedeki köylerin ortak bir sulama suyu sorunu bulunduğunu belirten Çalık, “Şimdi Yaygın’a bir gölet yapılıyor. Yaygına yapılan gölet 3 bin 700 dekar alanı sulayacak. Bu alan Yaygın ve Beydağı bölgesini kapsıyor. Bölgedeki köylerimiz yaygın göletinin 45 metre daha yükseltilerek bölgedeki köylerinde yararlanmasını istiyor. İkinci alternatif olarak Turgut Özal Barajı’ndan pompayla su alınması isteniyor, ancak bu proje enerji masrafları nedeniyle maliyetli” dedi.

Bölgedeki sorunu mutlaka çözeceklerini söyleyen Çalık, “Bölgeye her türlü desteği vereceğiz ve sorunlarını çözeceğiz. Bize her dönem destek veren bölge halkına teşekkür ediyoruz” dedi. Bazı köy muhtarları yarı Türkçe, yarı Kürtçe hükümete teşekkür ederek, barış sürecine destek verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız