SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Proje Nedir?"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:16:56
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,İçişleri Bakanına “Cumhurbaşkanının oğlunun yönettiği vakfa destek verilmesi için belediyelere talimat mı verdiniz” diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TÜRGEV ile ilgili iddiaları gündeme getirmeye devam ediyor.TÜRGEV’in Türkiye’deki tüm değerli arazilere göz koyduğunu, Cumhurbaşkanının oğlu Bilal Erdoğan’ın yurt gezilerinin asıl amacının TÜRGEV’e rant kapıları aralamak olduğunu kaydeden Ağbaba, AKP’li milletvekillerinin, belediye başkanlarının TÜRGEV’e hizmet için yarıştıklarını ifade etti.

ORTAK HİZMET PROJESİ AÇIKLANSIN

Ağbaba İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına konuyla ilgili bir soru önergesi verdi.Ağbaba ”Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu  Bilal Erdoğan tarafından yönetilen ve kısa adı TÜRGEV olan Türkiye Gençlik Eğitim Vakfı’na, Türkiye’nin dört bir yanında belediyelere ait taşınmazlar tahsis edilerek yurt açmaları sağlanmaktadır. TÜRGEV son olarak Malatya ilinde bir yurt açmak için girişimlerde bulunmaktadır. Öte yandan Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Ağustos ayı meclis toplantısında TÜRGEV  tarafından hazırlanan “Ortak Hizmet Projesi”ne ortak olunması kararlaştırılmıştır” dedi.

BELEDİYELER TÜRGEV’E HİZMET İÇİN YARIŞIYOR

“Türkiye genelinde AKP’li belediyelerin TÜRGEV’e ücretsiz arazi tahsis etmek için, TÜRGEV’le ortak proje yapmak için yarışmalarının sebebi nedir?” diyen Ağbaba, Bakan Öztürk’e ayrıca “Bakanlığınız tarafından Cumhurbaşkanının oğlunun yönettiği vakfa destek verilmesi için belediyelere talimat verilmiş midir?Kurulduğu günden beri TÜRGEV’e Türkiye genelinde hangi belediyeler, hangi taşınmazlarını tahsis etmiştir? Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin TÜRGEV’e ortak olduğu hizmet projesi nedir? Bu proje neden meclis üyelerine açıklanmamıştır? Şayet ortada proje yoksa belediye neye ortak olmuştur?AKP’li meclis üyeleri hangi proje için el kaldırmıştır? Malatya Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar hangi STK’larla ortak hizmet projesine ortak olmuştur? Bu projelerin niteliği nedir? Bilal Erdoğan’ın son dönemlerde sık sık Malatya’ya gelmesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı ile bazı yerleri ziyaret etmesi, önünüzdeki günlerde belediye tarafından yeni tahsislerin yapılacağı anlamına mı gelmektedir?” sorularını yöneltti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız