SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Proje Standardı Yükseltecek'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, tarım havazalarının belirlenmesi sayesinde Malatya'nın tarımsal ürün pazarında hakettiği yeri almasının sağlanabileceğini bildirdi.

Ölmeztoprak'ın sekreteryasından konuya ilişkin şu basın bülteni yayınlandı:

"AK Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak,havzaların belirlenmesi sayesinde iklim değişikliğine uyum, doğa ile barışık tarım, gerek yurt içi gerekse yurt dışı tarımsal ürün pazarında Malatya’nın hak ettiği yeri almasının sağlanabileceğini söyledi.

Ülke topraklarının tarımsal anlamda en iyi şekilde değerlendirilmesi için yıllardır çeşitli verilerin toplandığına dikkat çeken Ölmeztoprak, toplanan bu veriler ışığında belirlenen 30 tarım havzasında uygulanacak üretim ve destekleme modelinin büyük önem taşıdığını kaydetti.Ölmeztoprak, "Projeyle birlikte ülke tarımının standardı yükselecek, çiftçi bilinçli üretim ve kazanç sağlayacak. Sağlıklı üretim yanında enerji ve su gibi kısıtlı kaynaklar daha verimli kullanılacak. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün belirttiği gibi 'milletin efendisi' olarak çiftçimizin gerçek yerini alabilmesi için, artık daha planlı ve bilinçli bir üretimden yana olmalıyız." ifadelerini kullandı.

Ölmeztoprak, ileride çıkarılacak yönetmelik ve uygulama tebliğleriyle hayata geçiş usullerinin de belli olacağı karara göre; belirlenen tarım havzalarında belirli ürünlerin ekilişlerinin yoğunlaşması, iklim şartlarına ve yetişen ürünün kalitesine göre destekleme ve ekim politikalarının belirleneceği bu çalışma başta Malatya ilimizdeki tarım üretimine ve üreticilerimizin ektikleri ürünle maksimum gelir sağlamaları ve özellikle Malatya’mızın arz fazlası üretiminin bir planlama ile alternatif üretimleri ve arz eksiği olan ürünlere kanalize edilmesini de sağlayacak olan bu karar son derece önemlidir" dedi.

Bölgeler bazında desteklenecek ürünlerin sabit olmadığını belirten Ölmeztoprak, "Havzalarda sadece belirlenen ürünler değil farklı ürünlerde destekleme kapsamına alınabilecek. Arz açığı olan ürünlerde üretim artışı sağlanabilecek. Doğal kaynaklar korunarak, sürdürülebilir kullanımı sağlanacak. Böylece planlama ile yaklaşık 5,3 milyar TL'lik üretim değer artışı elde edilecek ve fark ödemeleri destekleme uygulamalarına 2010'da başlatılacak.Model üzerinden destekleme ödemeleri 2011'de yapılacak dedi.

Çiftçilerin ürünü artık ekerken sağına soluna bakıp 'bu sene hangi ürün kar etti, ben de onu ekeyim' anlayışı yerine,toprağında nelerin yetiştirilebileceğinin bilmesinin önemli olduğunu belirten Ölmeztoprak, Artık yeni ürünler desteklenebilecek, eski destekler devam edecek. Bir kısım ürünlerden de destek kalkacak. Tarım İl Müdürlüklerine başvurarak tarım havzalarından çiftçilerin haberdar olması gerektiğini söyledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız