SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bu Proje Türkiye'ye Örnek Olacak..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz tarafından "91 Bin Dev Öğrenci Projesi" başlatıldı.

Vali Halil İbrahim Daşöz, Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen ve Milli Eğitim şube müdürleriyle okul idarecilerinin katıldığı toplantıda 2 öğrenci ve 2 öğretmeni yanına alarak projeyi tanıttı. Vali Daşöz, "Hedefimiz Malatya il merkezinde ilköğretim ve ortaöğretimde okumakta olan 91 bin öğrencinin öncülüğünde 24 derslikli bir ilköğretim okulu inşa etmektir" dedi.

"Öğrenci İlköğretim Okulu" adı altında aynı projenin daha önce Isparta ve Adıyaman illerindeki görevleri esnasında da gerçekleştirildiğini anlatan Vali Daşöz, "Yapılacak okulun adı Malatya Öğrenciler İlköğretim Okulu olacak. Burası öğrencilerin inşa ettireceği bir okul olacak. Malatya merkezindeki tüm okullarda bulunan sınıflardan öğrenci temsilcileri ve okul temsilcileri seçilerek demokratik ve katılımcı bir öğrenci platformu oluşturulacak" diye konuştu.

Öğrencilerin okullarında çeşitli gelir getirici aktivitelerde bulunacağını ve elde edilen gelirin valiliğin açtığı hesapta toplanacağını belirten Vali Daşöz, "Okul, 1 yıl içerisinde bitirilerek hizmete girecek. Öğrenciler bizzat yaşayarak bu projeyi gerçekleştirecektir" dedi.

Türkiye'de örnek olacak bir projeyi Malatya'da başlatmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Daşöz, "Öğretmenler İlköğretim Okulu Projesi"nin de hayata geçirileceğini vurguladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız