SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Projede Malatya da Var

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:37:18
Bu Projede Malatya da Var
A- A+ PAYLAŞ

Türk Tesisat Mühendisleri Derneği'nin koordinatörlüğünde, İngiltere Büyükelçiliği'nin Refah Fonu kapsamında başlatılan bir projede, İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nün de yerel ortak olarak yeraldığı, projede Turgut Özal Tıp Merkezi'nin uygulama binası olarak seçildiği, projenin Ankara ve Samsun ayaklarının da bulunduğu belirtildi.

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Türk Tesisat Mühendisleri Derneği (TTMD) Üyesi Prof. Dr. Suat Canbazoğlu, proje ve Malatya ayağına ilişkin olarak şunları söyledi:

"İngiltere Büyükelçiliği Refah Fonu kapsamında ve Türk Tesisat Mühendisleri Derneğinin koordinatörlüğünde gerçekleştirilmekte olan  'Mühendislerin Teknik Kapasitesi Artırılarak Binalardan Oluşan Karbon Emisyonunun Azaltılması Projesi (Ankara, Malatya ve Samsun)'  10 Haziran 2013 tarihinde Ankara’da başlatılmıştır.

Ankara, Samsun ve Malatya illerinde uygulanacak olan projede, her il’den seçilecek en az 10’ar mühendisin eğitim alması planlanmıştır. İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü de bu projede yerel ortak olarak yer almaktadır. Projenin Malatya bölümüne 13 makina mühendisi katılacaktır. Bu mühendislerin 7’si Turgut Özal Tıp Merkezi (Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı) ve Üniversitemizin Makina Mühendisliği Bölümünde görev yapan Araştırma Görevlileri arasından seçilmiştir. 

Teorik ve uygulamalı eğitimleri içeren programın ilk bölümü 02-07 Aralık 2013 tarihlerinde Malatya’da ve 'Yenilenebilir Enerji Programı' eğitimlerini kapsayan ikinci bölümü ise 09-11 Aralık 2013 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecektir. Konularında yetkin uzmanların eğitmen olarak görev yapacağı program kapsamında uygulama binası olarak seçilen Turgut Özal Tıp Merkezi’nde (TÖTM’de) yapılacak ölçümleri de içeren enerji etüt ve inceleme çalışmaları gerçekleştirilecektir.  Çalışmaların tamamlanmasının ardından kursiyerler tarafından “TÖTM Enerji Etüt Raporu” hazırlanacaktır.  TTMD proje ekibi ve eğitmenler bu çalışmaların her aşamasında aktif olarak yer alacak ve kursiyerlere teknik destek vereceklerdir. Projenin 14 Mart 2014 tarihinde tamamlanması planlanmaktadır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız