SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Projede Olmalıydık

A- A+ PAYLAŞ

Euro 2016 için İstanbul'un yanı sıra bazı illerde yeni stadlar yaptırılacağı belirtilirken, yeni bir stad projesi gündemde olan Malatya bu iller arasında yeralmadı. Bu durum, Malatya'da yıktırılacak İnönü Stadı'nın yerine İnönü Üniversitesi kampusu karşısındaki alanda yapılması düşünülen stadın yüksek standartlı olmayacağını akıllara getirdi. Yine, şampiyonaya yönelik stadların yanı sıra, bunların yapılacağı şehirlerin alt eksiklerinin giderilmesi avantajından böylece Malatya yararlanamayacak. Ancak, Malatyalı siyasilerin, yatırım yapılacak iller kapsamına Malatya'yı da sokmalarının önemli bir kazanç olacağı değerlendiriliyor.

AKŞAM'IN HABERİ..
Bu konuda Akşam Gazetesi'nde "Türkiye modern stat cenneti olacak" başlığıyla yayınlanan haber şöyle:

"..Euro 2016 için İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı, üstü ve yanları kapatılarak çevresel düzenlemesiyle birlikte şampiyonaya hazır hale getirilecek. İnşaatına devam edilen Türk Telekom Arena'da İstanbul'un bir diğer stadı olacak. Kayseri Kadir Has Stadı'nın yanısıra İzmir, Antalya, Konya, Bursa, Eskişehir ve Ankara'da yapılacak yeni statlar da şampiyonaya hazır hale getirilecek.

- Tüm bu şehirlerin altyapı yatırımları tamamlanacak. Özellikle ulaşım ve konaklama konularında büyük yatırımlar gerçekleştirilecek. Bursa Atatürk Stadı'nın da yenilenmesi ile ilgili bir proje hazırlandı. Mevcut stat 20 bin kişi kapasiteli. Yeni projede stat kapasitesinin iki katına çıkarılması düşünülüyor.

- Eskişehir Atatürk Stadı, 13 bin 500, Konya Atatürk Stadı da 21 bin 500 kişi kapasiteli. İki şehre de yeni bir stat yapılacak. 2016 organizasyonunu bir ay boyunca 2 milyon statta, 6 milyon sokaklarda, 4,8 milyar televizyon başında ve 1,2 milyar kişinin de internette izlemesi bekleniyor.

- Toplam 51 maç oynanacak ve 6 gruptan oluşacak turnuva boyunca bir şehirde en az 4 maç yapılacak. Daha önce 2008 ve 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'na da aday olan Türkiye, EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası için daha önce bu organizasyona ev sahipliği yapan İtalya ve Fransa ile yarışıyor.

- Bu organizasyonun daha önce müslüman bir ülkede yapılmamış olması ve binlerce yıl farklı din, dil, ırk ve kültürden toplumlara ev sahipliği yapmış olması, sporun birleştirici özelliğinin bir sembolü olarak Türkiye'ye, rakiplerine göre avantajlı bir konum sağlarken UEFA için de tarihi fırsat yaratıyor.

Rakamlarla EURO 2016
En son 2008 yılında İsviçre-Avusturya ortaklığıyla gerçekleşen Avrupa Şampiyonası'nda toplam 1,1 milyon bilet için 8,7 milyon kişi başvurdu, 140 milyon euro bilet geliri elde edildi. 7 bin medya mensubunun takip ettiği turnuva, 200 ülkede canlı yayınlandı.

- 2004'ten 2008'e kadar Avrupa Şampiyonası'nın ciro büyümesinin yüzde 60 oranında olduğu düşünüldüğünde, 2016 yılında 16 yerine 24 takımın mücadele edecek olması ve 31 maçın 51'e çıkacak olması nedeniyle 2012 yılına göre ciroda en az yüzde 50 büyüme bekleniyor.

- 2012 yılında Polonya-Ukrayna ortaklığıyla yapılacak Avrupa Şampiyonası için bugüne kadar sadece Polonya'da, stadyum, havaalanı, otel, demiryolu ve karayolu gibi altyapı hizmetlerine 20 milyar dolar tutarında yatırım yapıldı. Polonya ve Ukrayna'da 4 stadyum tamamlandı.

- UEFA için en önemli konuların başında, ulaşım geliyor. Bu doğrultuda, havaalanları, tren istasyonları, otobüs garları, şehirlerarası taşıma, şehir içi toplu taşıma ve stadyuma ulaşım konularında yatırımlar yapılacak.

- Turnuvayı yurtdışından 10 bin medya mensubu takip edecek ve 6 yıl boyunca medyada görünürlük sağlanacak. Günümüzün en büyük iletişim araçlarından internet vasıtasıyla da milyarlarca kişiye ulaşılacak."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız