SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Projeler 192 Bin Dekar Araziyi Sulayacak

0
Güncellendi - 2018-02-10 04:04:18
Bu Projeler 192 Bin Dekar Araziyi Sulayacak
A- A+ PAYLAŞ

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından, Malatya’da 2’si baraj, 22’si gölet, 1’i de yer üstü sulaması olmak üzere toplam 25 projenin planlamasının sürdüğü bildirildi. Planlanan sulama projelerinin toplam su tutma hacminin 119 milyon metre küp, sulayacağı arazi miktarının da 192 bin 550 dekar olduğu kaydedildi.

DSİ’nin verilerine göre, büyük bir bölümü ihale eden, bazılarının da yapım çalışmalarına başlanan toplam 22 adet göletten Yazıhan Epreme ve Merkez İspendere göletleri 2018 yılında ihale edilecek.

Akçadağ-Duruluova Göleti, Akçadağ-Harunuşağı Göleti, Akçadağ-Kürecik Göleti, Darende-Hacılar Göleti, Darende Ilıca Göleti, Darende Yukarıulupınar Göleti, Doğanşehir-Bıçakçı Göleti,Doğanşehir-Devrent Göleti, Doğanşehir-Gövdeli Göleti, Doğanyol Gökçe Göleti, Hekimhan-Akmağara Göleti, Hekimhan Hasançelebi Karapınar Göleti, Hekimhan-İğdir Göleti, Kuluncak-Alvar Göleti, Kuluncak-Karıncalık Göleti, Kuluncak-Kızılhisar Göleti, Merkez-İspendere Göleti, Merkez Yenice Göleti, Pütürge-Kubbedağı Göleti, Pütürge Miryaylası Göleti, Yazıhan Ansur Göleti, Yazıhan-Epreme Göleti’nden oluşan toplam 22 adet göletin, birçoğunun 2018’de bitirilmesi planlanıyor.

Malatya’da sulama sistemleri rehabilitasyon planlama çalışmaları da sürüyor. Proje kapsamında Derme, Akçadağ, Akçadağ-Suçatı, Medik-Yazıhan, Medik-Şahnahan, Doğanşehir, Sultansuyu ve Polat Sulamalarının rehabilitasyonu ile 62.860 ha alanın cazibeli sistem ile sulanması hedefleniyor.

Doğanyol Kutan Göleti, Battalgazi Kamıştaş, Pütürge Ormaniçi, Arapgir Cevizlidere ve Hekimhan Kocaözü Göletleri 2018 yılı programına planlama ihalesi için teklif edildi. Talep edilen 37 gölet için DSİ Bölge Müdürlüğü’nün su ölçüm ve inceleme çalışmaları da sürüyor.

Savaş BARIŞ, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Yusuf Konak (6 yıl önce)
    Orman ve su işleri bakanımız muhterem insan Veysel bey gerçekten insanüstü bir gayretle çalışıyor .Bir yere bir gölet yapılacagı zaman iş makinalarını hazırlayın yarın başlıyoruz hesabı olmuyor,bunun yapılması gerekenbir çok bürokratik kısmı var çok sayıdaki kuruluştan onay alınması o kuruluşların sahada çalışma yapması ve olumlu raporlar verilmesi gerekiyor.Doganşehir bıçakçı göleti için sayın bakanımıza ,personeline ,devletimize minnattarız . Yusuf Konak malatya merkez
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüso (6 yıl önce)
    Yaygın baraj inşaatı durmuş... Beylerderesinde yapımına 3 ay önce başlanan LOKANTA BARAJI bitmek üzere... Etrafına lokantalar yapılacakmış.... Ağaçları kuruyan Yaygın ve çevresine Müstehak ...!
    0
    0
    Yanıtla
  • halil (6 yıl önce)
    medik yazıhan sulaması kapalı sisteme geçmesi gerekirken ortada birşey yok vatandaş da birbirini boğazlasın bu toplanan paralar vergiler nereye harcanıyor bu kadar gaddar olmanın zamanı değil sayın yetkililer devleti niye uyutuyorsunuz medik barajı bütün battalgaziyi yazıhan sular halkın birbirinin boğazını sıkmasini niye seyrediyorsunuz o koltuklar yan gelip yan yatma yerimi bu halkın vergileriyle orda oturtuyorsunuz yapmayin etmeyin allah katinda bu hesap size de sorulur
    0
    0
    Yanıtla
  • bülent (6 yıl önce)
    hep hizmet akçadağa kömbeler dsi müdürüne yaramış
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram akdemir (6 yıl önce)
    Üniversite bölgesinde bulunan ovayı hiç gündeme getiren yok.Kapalı sistemle kapıkaya barajından su gelmez mi bu arazilere.Dünyanın en pahalı sulama suyunu köylüler Hacı Yusuflar köyünden tonunu 2.250 tl den alıp geçimlerini sağlıyorlar.Su sorunu olmayan köylere veriliyor, sorun olan köylere su verilmiyor.Neden acaba...
    0
    0
    Yanıtla