SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Projeleri Destekliyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

Kale ilçesinde düzenlenen ‘Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi’ ile ‘Şimdi Okullu Olduk’ projelerinin kapanış töreninde kursiyerlere sertifikaları verildi. 

 

Remark Otel’de düzenlenen projenin kapanış töreninde konuşan Vali Ulvi Saran, nitelikli ve donanımlı insan gücünün yetişmesinde bu tür projelerin önemli olduğuna dikkat cekip, Malatya’nın eğitim seviyesinin yükselmesinin geçmiş yıllara oranla iyi ivme seyrettiğini vurguladı. 
 

Kale Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu ise, Türkiye ile Avrupa Birligi (AB) arasındaki mali işbirliği sonunda düzenlenen, ‘Okul Öncesi Eğitimi Güclendirme Hibe Programi’nin bir yıl önce başladığını dile getirerek, bütçesi 88 bin 689 Avro olan proje cerçevesinde 80 öğrencinin okul öncesi egitimlerinin sağlandığını vurguladı. 
 

Simdi Okullu Olduk projesinin bütçesinin de 125 bin euro olduğunu belirten Uzunoğlu, 1.kademede 40 ve ikinci kademede ise 14 kursiyerin egitim aldigini soyledi. Proje kapsaminda 19 koy ve 9 mahallede rehber ogretmenler tarafindan 49 seminer verildigini de aktaran Uzunoglu, projede emegi gecenlere tesekkur etti. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da konuşmasında,”Her 100 öğrencinin  94’u liseye devam ediyor “ diyerek, “Hedefimiz okula gitmeyen tek kişi kalmamasıdır. Bu nedenle, bütün imkanları seferber edip bu tür projeleri destekliyoruz” dedi. 
 

Okul Öncesi Eğitimin Güclendirilmesi’ ile ‘Şimdi Okullu Olduk’ projelerinin kapanış töreninde projelerin tanıtımını içeren sinevizyon gösterisi de yapılırken, proje hakkında kurs öğretmenleri Yasemin Yazıcı ile Alper Yiğit bilgi aktardılar. Kursiyer Hidayet Güldaş da kursiyerler adına yaptığı konuşmadı, kendisinin bu proje sayesinde okullu olduğunu vurguladı. 
 

Konuşmalardan sonra yetkililer, ‘Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi’ ile ‘Şimdi Okullu Olduk’ projelerine katılıp kurs görenlere sertifikalarını verdi. Programa, konuşmacılar dışında Yeşilyurt Belediye Baskani Mehmet Kavuk, Hanımınçiftliği Belediye Baskanı Abdulvahap Şerefhanlı, Erenli Belediye Baskani Irfan Varol, Müftü Hacı Yusuf Gul, Eğitim Bir- Sen Malatya Şube Baskani Kerem Yıldırım, bazı daire müdürleri, ilgili ve yetkililer ile kursiyerler katıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız