SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Projeleri Takip Etmeli'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2009 yılı ilk toplantısı yapıldı.

Milli Eğitim İl Müdürlüğü Toplantı salonunda yapılan kurula Vali Halil İbrahim Daşöz ve Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut'un yanı sıra kurul temsilcileri katıldı.
2007-2013 yılları arasında yapılan ve yapılması planlanan Avrupa Birliği Projeleri konusunda bilgilerin verildiği toplantıda bir konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, şehir olarak Avrupa Birliği projelerini yakından takip ederek, projelerin iyi değerlendirilmesinin gerektiğini söyledi.

Daşöz, 2007-2013 Avrupa Birliği bütçelerinin il, kurum ve KOBİ’leri yakından ilgilendirdiğini belirterek, "Malatya'da da çeşitli konular altında bölgesel kalkınma programları uygulandı. Bizlerin bu projeleri takip edip, iyi değerlendirerek yararlanmamız lazım. Bugün karşımıza kadın girişimciliği ve istihdam çıktı. Yarın başka bir konu ve daha sonra başka bir konu çıkacak. Bizim bu projelerden en iyi şekilde yararlanmamız gerekiyor. Bu konuları bilmeden yöneticilik yapmak mümkün değil" dedi.

Toplantıda daha sonra Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yücel Abik, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) hakkında bilgiler verdi.

Aday ülkeler AB yapısal fonların uygulamasına hazırlamak ve aday ülkeleri AB politikalarına, sosyo-ekonomik durumuna uygun hale getirmek için bu tür kalkınma programlarını uygulandığını belirten Abik, "Türkiye genelinde 43 il IPA fonlarından yararlanabilecek. Proje yapmaya uygun olan NUTS 2 bölgeleri arasında Malatya'da öncelikli olan illerden bir tanesi" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız