SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Projeyi Hep Birlikte Takip Edeceğiz"

0
Güncellendi - 2017-04-13 00:16:08
A- A+ PAYLAŞ

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nca Arapgir ve Yeşilyurt Tarihi Kent Bölgelerinin Canlandırılması ve Tanıtımı Projesi ile ilgili olarak sunum yapıldı.

Yeşilyurt Belediyesi'ndeki programa, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Mustafa Toprak, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ahmet Demir, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve ilgili daire yetkilileri katıldı.

Vali Toprak burada yaptığı konuşmada “Bu projenin ilimize, ülkemize, Malatya’mıza, özelinde Yeşilyurtlu ve Arapgirli kardeşlerime hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.

Çok güzel bir ülke içerisinde yaşıyoruz, Allah’a hamd ediyoruz. Hakikaten yurtların en güzeli Yeşilyurt, bizim kadim geçmişimizin yönetim sistemi içerisinde çok önemli kadim insanları yetiştiren Arapgir. Her iki beldenin de kimliği ile kent dokusu ile kentsel tasarımı ile ayakta kalması gerekiyor, bu anlamda yapılan işlerde hem Belediye Başkanlarımızın hem de özelinde Sayın Bakanımızın, Hükümetimizin, Sayın Genel Başkan Yardımcımızın, Milletvekillerimizin katkıları çok büyük.

Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığımızın katkıları çok büyük çünkü gittiğimiz yerlerdeki DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığımızın hizmetlerinden, çalışmalarından, katkılarından söz ediyorlar, o çalışma ve katkılar Sayın Bakanımızın, Hükümetimizin, Sayın Genel Başkan Yardımcımızın, Milletvekillerimizin katkılarıyla ortaya çıkıyor ve Belediye Başkanlarımızda bunları çok iyi takip ediyor.

İl Valisi olarak şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Bununda tüm bölge illeri içerisinde uygulamasını da DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanımız da, ekibi de çok iyi bir şekilde takip ediyor.

Bu manada ekonomik gelişmeyi, kentsel, kültürel, turistik ve tarihi mekânlarla onları ayağa kaldırılması ile birlikte tasarlamak, topyekün bir kalkınmayı ortaya çıkarabilmek çok önemli. Tarihi Kent dokularının kentsel tasarım projesiyle, yaşayan kültürün insanı ile birlikte ayakta kalması ve buna yönelik proje hazırlanması çok önemlidir.

Bu projenin hayata geçmesini hep birlikte takip edeceğiz, Belediye Başkanlarımız buradan çıkacak Kentsel Tasarım Projesi çevresinde uygulanabilir hale gelme noktasında şu anda olduğu gibi ön ayak olacaklardır.

Her bir noktanın bir ruhu vardır, kentlerinde bir ruhu vardır. O ruh hem üzerinde kadim geçmişimizin medeniyet eserleri, hem o medeniyet eserlerini ortaya çıkaran beşeri sermaye insan gücüdür. Burada bu güzellik içerisinde Malatya’nın her bir noktasının bir taraftan kentsel doku, o ruh ve o ruha öncülük eden beşeri sermaye insan ile birlikte adeta ülkemizin en önemli mihenk noktası, temel taşı olduğunu ifade etmek istiyorum. Projenin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor, hepinize teşekkür ediyorum.”dedi.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız