SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Projeyi İstemiyoruz!'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi’nde konutlar ile arazilere verilen bedellerin yetersizliğinden yakınan çok sayıda vatandaşın tepkileri sürerken, Büyük Beydağı Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği ‘ni kuran bölge sakinleri Malatya Belediyesi önüne siyah çelenk koydular.

Dernek isminin yazılı olduğu siyah çelengi Malatya Belediyesi önüne bırakan ve kısa süre oturma eylemi yapan vatandaşlar ellerinde ‘İşgalci Değiliz Beydağının Sahibiyiz’ dövizleri de taşıdılar.

Dernek Başkanı Nihat Serçe , mağduriyetlerinin önlenmesi için bu eylemi gerçekleştirdiklerini belirtirken bir süre oturduktan sonra pankartı Belediye binası içerisine bırakmak istediler. Siyah çelengin belediye içerisine bırakılmasına zabıtalar müsaade etmezken , çelenk belediye girişine bırakıldı. Kısa süre burada kalan çelenk daha sonra bir belediye görevlisi tarafından alınarak belediye içerisine götürüldü.

Dernek tarafından basın mensuplarına dağıtılan basın açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:

“ Bugüne kadar bize sahip çıkmayan milletvekilleri seçimler yaklaştıkça bizlerin yanında görünüp halkımızın gözlerinin içine baka baka ‘ ..siz istemedikçe bu proje uygulanmayacaktır..’ demektedirler. Bunun için ziyaretlerde bulunmaya, içi boş iddialarla söylemlerle halkın yanında bulunma izlenimi vererek dolaşmaya başlamışlardır. Biz Milletvekillerinden sırtımızı sıvazlamalarını değil gerçek somut çözüm önerileri sunmalarını bekliyoruz. Gelen siyasiler tapu tahsis belgelerinin iptal edilip edilmediğinin, edilmişlerse sebebinin ne olduğunu anlatamamaktadırlar, tapularımızın verileceği vaat edilmişken hali hazırda işgalci olarak vasıflandırılmamızın sebebini anlatmamaktadırlar. Tapu sorunumuzun düzeltilip düzeltilmeyeceğini anlatmamaktadırlar. Varsa yoksa sorunlarını çözeceğiz denmekle yetinilmekte ve yalancıktan sırtımızı sıvazlamaktadırlar. Unutulmasın ki Beydağı halkı bu numaralara toktur. Bu projeyi istemediğimiz gibi bunun kalıcı somut adımlarını görmek istiyoruz. Milletvekilleri aracılığı ile sayın Başbakanımıza seslenmek istiyoruz. Partisinin sloganlarından birisi ‘ Durmak Yok Yola Devam’. ama sayın Başbakan unutmasın ki, Malatya ‘da tüm yollar Beydağı’ndan geçer”

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız