SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Radar İsrail'i Koruyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:27:18
A- A+ PAYLAŞ

 Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Gençlik Kolları ile Halkçı Liseliler (Halk Lis) tarafından ortaklaşa olarak Kürecik Radar Üssü önünde protesto eylemi yapıldı.

Radar Üssü’nün bulunduğu  alana giden CHP’liler ile Halkçı Liseliler tarafından ortaklaşa düzenlenen eylemde Radar Üssü’nün İsrail’i koruma kalkanı olduğu belirtildi.

CHP Malatya Gençlik Kolları Başkanı Barış Yıldız, yaptığı konuşmada, “ Bugün CHP Gençlik Kolları Başkanlığı ve Halkçı Liseliler  olarak  bir kez daha İsrail’i koruma kalkanı olan  Kurecik’teki Füze Kalkanı’nı protesto için buradayız.  Ülkemizde İsrail’i korumaya yönelik kalkan  bulunurken, İsrail son olarak Mescid-i Aksa’da saldırılarda bulunmuştur. Biz ısrarla buranın İsrail’i koruma kalkanı olduğumuzu belirtmemize rağmen  iktidar bunu görmezden gelmektedir” ifadelerini kullandı.

Halkçı Liseliller (Halk Lis) Genel Merkezi’nden  Doğukan Kurnaz’da  konuşmasında , “Öncelikle Ermenek’te  katledilen Maden işçilerimizi rahmetle anıyoruz.” Diyerek  şunları ifade etti:

“Bugün burada bir örgütlü mücadelenin temelini atıyoruz, bir ateş yakıyoruz ve bu ateş tüm Türkiye de yankı bulacaktır. Bugün Halkçı-Liseliler olarak gerçekleştirdiğimiz bu eylem de Mustafa Kemal'in yolunda Deniz Gezmiş'in safında mücadeleye adım atıyoruz. Aylardır İsrail;  Filistin’e,  Gazze'ye saldırıyor. Çoluk çocuk demeden insanlar katlediliyor. İnsanlar öldürülüyor. Bu kalkanın amacı İsrail ve İşbirlikçilerini korumaktır.”

“3 yerde Amerika hizmetinde bu kalkandan var. Birisi Katar da, Birisi Kürecik de, Birisi de İsrail'de. Bu üç kalkan aynı ve amacı İsrail'i korumaktır. Türk Milleti adına bunun hesabını emperyalistlerden soracağız.” Diyen Kurnaz konuşmasında daha sonra şunları belirtti:

Hesabını nasıl soracağız ? Birlik olacağız I. Mustafa Kemal gençliği olarak bizler ezilen halkların, mazlum halkların daima yanında olacağız. Buradan TSK'ya sormak istiyoruz Tayyip Silahlı Kuvvetleri misiniz ? Türk Silahlı Kuvvetleri misiniz? Bu üs ihanet üssüdür. İncirlikten bile güçlü olan Kürecik NATO değil, ABD ve İsrail üssüdür, gizli antlaşmalarla kuruldu dolayısıyla illegaldir. Biz AKP Hükümetine sesleniyoruz ! Füze kalkanın ABD askerlerinin getirilmesi hususunda Meclis de gündeme gelecek mi ?

Bu askerlerinin buraya yerleştirilmesinin amacı nedir ? Bu olayın yasal dayanağı nedir . Bizlere bunları açıklasın ki daha sonra Filistin de Gazze de masumca katledilen insanları savunsun. Sizlere söz veriyoruz, bu askerler, bu kalkanlar ülkemizden defolmadıkça ; Bizler Ali İsmail Korkmaz gibi, Abdullah Cömert gibi, Deniz Gezmiş gibi ve Mustafa Kemal gibi vatan mücadelesinin en önünde olacağız.”

Eylemin sona ermesinin ardından, Radar Üssü'nde görevli askeri personel tarafından eyleme katılanların  jandarma eşliğinde bölgeden uzaklaşacaklarına yönelik ifadelerine CHP'liler tepki gösterdi ve "Bizler Ana Muhalefet Partisi'nin gençlik kolları  üyeleriyiz. Biz terörist değiliz. Polise ve askere taş atmıyoruz. Sadece İsrail'i korumaya yönelik bu kalkana tepki gösteriyoruz. Jandarmanın bize eşlik etmesinin istemeyiz. Geldik, tepkimizi gösterdik ve ayrılıyoruz" dediler. 

Eyleme katılanlar daha sonra araçlarına binerek Radar Üssü'nden ayrıldı.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız