SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Radar Savaş İlanı!"

A- A+ PAYLAŞ
Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev’in endişelerinin göz önüne alınmaması durumunda kalkanı vuracaklarını ifade eden ‘Füze kalkanına ev sahipliği yapan Rusya çevresindeki ülkeler, taktik İskender füzelerinin menzilinde olacak’ şeklindeki açık uyarısından sonra ABD füze kalkanının İran’a karşı kurulduğunu itiraf etti ve resmen açıkladı.
 
ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü John Kirby de füze kalkanı sisteminin Rusya'yı hedeflemediğini açıklarken, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Kurulu sözcüsü Tommy Vietor, ise füze kalkanının tamamen İran’a karşı kurulduğunu resmen açıkladı. 
 
Vietor ‘Müttefiklerimize karşı İran'dan gelen ve giderek daha büyüyen tehdide yanıt olarak caydırıcılığı hedefleyen Avrupa'da anti-füze savunma projemiz konusunda, ABD, Rusya ile her zaman açık ve şeffaf bir yol izledi’ dedi.
 
Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev, füze sisteminin Rusya’yı tatmin etmediğini belirterek ‘Kalkan projesi sınırlarımıza ilerlemeye devam ederse, kalkanı delecek yeni nükleer başlıklar geliştirmeye de başlarız. ABD füze kalkanı konusunda Polonya, Romanya, Türkiye ve İspanya ile anlaşmalar yaparak bizi oldu-bitti karşısında bırakıyor. Bunu kabul edemeyiz. Füze kalkanına ev sahipliği yapan Rusya çevresindeki ülkeler, taktik İskender füzelerinin menzilinde olacak. Güç dengesini bozdurmayız’demişti.
 
Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamasına göre 500 km. menzilli İskender füzeleri sadece Avrupa’nın göbeğinde yer alan ve Polonya’daki füzesavarları da vurabilecek olan Kaliningrad bölgesini değil, radarın kurulacağı Malatya Kürecik’i de menziline alacak. 
 
ZEYBEK'İN İDDİASI..
Bu arada, Türkiye'nin adım adım savaşa gittiğini iddia eden Demokrat Parti (DP)  Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek ise, Konya'da yaptığı açıklamada  "Bir savaş aniden gökten düşer gibi çıkmaz. Savaşa adım adım gidilir. Tıpkı 1. Dünya Savaşı'na adım adım çekildiğimiz gibi. O zamanlar zırhlılar vardı, şimdi ise radarlar. Malatya'ya dikilen radar, İran'a savaş ilanıdır. Suriye'yle savaş zaten çıktı çıkacak. Komşularla sıfır sorun politikası nerde kaldı" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız