SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Rakam Çok Düşük'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından, araç trafik sıkışıklığının önüne geçmek ve gelişigüzel araç parklarını önlemek amacıyla bazı cadde ve sokaklarda parkmetre uygulamaya koyacağı parkmetrelerin 3 yıllığına işletilmesi işi ihalesine tek firma katıldı. Açık teklif usulü ile yapılan ihalede katılımcı firma, Belediye başkan ve encümen üyelerinin 660 bin liralık artırım istemelerine rağmen ancak 160 bin liralık artış yaptı.

ISRARA RAĞMEN..
Belediye Encümeni salonunda yapılan ve Belediye başkanı Ahmet Çakır başkanlığında encümen üyeleri ile birlikte Yazı İşleri, İmar ve Şehircilik, Ulaşım Müdürleri ile birlikte Bağımsız meclis üyesi Mehmet Moran ve bazı izleyicilerin katıldığı ihaleye Hançer Parkmetre Turizm İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi katıldı. Şirketin teklifi olan 4 milyon 340 bin TL’yi az bulan Belediye başkanı ve encümen üyeleri teklifin 5 milyon olması için tüm ısrarlarına rağmen, şirket yetkilisi ancak 160 bin TL artışla teklifini 4 milyon 500 bin TL’ye çıkardı.

İstediği artışın kabul edilmemesi üzerine konuşan başkan Çakır “Bu rakam Malatya için çok düşük. Ciddi bir teklif sunarsanız, komisyonun karar vermesi konusunda rahatlatırsınız. Çünkü, teklifiniz değerlendirildikten sonra gerek size gerekse de kamuoyuna ihale sonuçları bildirilecektir” diye konuştu.

NERELERİ KAPSIYOR?
İnönü, Atatürk ve İstasyon Caddelerinin bulunmadığı parkmetre uygulama bölgesine dahil cadde ve sokaklar şunlar:

Fuzuli, Milli Egemenlik, Turgut Temelli, Sivas, Hastane, Aslantepe, Mehmet Buyruk, Barbaros, Tevfik Temelli, Sinema, Cezmi Kartay, Halep, Mimar Sinan, Zapcıoğlu ve Boztepe, Mucelli, Niyazi Mısri, İsmetpaşa, Cumhuriyet Caddeleri ile Akpınar meydanı, Atmalı Sokak (Vilayet yanı ve arkası) Eski Belediye arkası, Şire Pazarı civarı, Halfettin, Niyazi Mısri ve İsmetiye sokakları, İpek Caddesi (Camiden sağdan 2. Sokağa kadarki bölüm) Cengiz Topel (Tapu Kadastro önü ve civarı) Çetinkaya Mağazası arkası, ve Hamikoğlu sokak.

ALT GEÇİT ÜSTÜ İPTAL..
Öte yandan, aynı gün sabah saatlerinde yapılan ve yapımı karayolları tarafından sürdürülen çevre yolu alt geçidin üstünün kapatılması ihalesi tek firmanın katılması nedeniyle iptal edildi. İhale komisyonu yetkilileri ihale ile ilgili olarak; rekabet ortamı oluşmadığı gerekçesi ile ihaleyi iptal ettiklerini belirtiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız