SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Rakamlara Rağmen ''Uydu'' Yaptılar..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya, elektrik dağıtım şirketleşmesinde, işte bu rakamlara rağmen, Elazığ merkezli yapılandırmaya "uydu" yapıldı.. TEDAŞ'ın yeniden yapılandırılması gerekçesiyle, yurt çapında 21 bölgesel şirket oluşturulmuş, Malatya elektrik ile ilgili gerek tüketim, gerek abone, gerekse kayıp-kaçak azlığına rağmen, bu yeni oluşumda Elazığ merkezli olan ve ayrıca Bingöl ile Tunceli illerinin de bağlandığı Elazığ Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi bünyesine sokulmuştu. Geçtiğimiz yıl Mart ayında başlatılan bu "reorganizasyon" çalışmaları sırasında, Malatya'da oluşabilecek tepkilere karşı, Malatya İl Müdürlüğü bünyesinde yerel hizmet ve mal alımı, ihaleler, tedarik vs. yetkileri bırakılmıştı. Ancak, Ocak ayı başında, Malatya'ya yıllık 10 trilyon dolayında bir katkı sağlayan bu işlerle ilgili de tüm yetki Elazığ'daki bölgenin yetkisine alınmıştı.

 

İşte, Malatya'nın elektrik işletmesi hizmetleri ile ilgili bazı rakamları:

 

"FEDAŞ MÜESESSE MÜDÜRLÜĞÜ

İlimizde 2005 yılında elektrifikasyon alanında toplam 41 proje bitirilmiştir. Bu projelerin 25’i köy şebekeleri, 15’i şehir şebekesi, 1’i de diğer işler alanındaki projelerdir. Bu projelere toplam 4.815.766.- YTL. harcama yapılmıştır. Projelerin fiziki ve nakdi gerçekleşme oranları % 100  olmuştur.

 

Elektrik Tahakkuk Miktarı: 127.188.125.-YTL

Tahsilat miktarı: 123.372.481.-YTL.

Tahsilatın /Tahakkuka Oranı: % 97

Kayıp/ Kaçak Oranı: %12,85

Türkiye Ortalama Kayıp/ Kaçak Oranı : % 19-20

 

TEİAŞ

1)         Malatya I. Trafo Merkezi (Orduzuda)  yenilendi. Proje için 1.420.000.TL harcandı ve iş tamamlandı.

2)         MALORSA Trafo Merkezine (2.Organize Sanayi Bölgesi için) yeni tarafo konuldu. Projeye 1.020.000 TL harcama yapılmıştır.

3)         Darende Trafo Merkezine Fider İlavesi Projesi 2006 yılında ihale edilecek. Proje bedeli 600.000 TL’dir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız