SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Rakamların Hangisi Doğru?

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:41:51
Bu Rakamların Hangisi Doğru?
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, 2014 yılı sonu itibarıyla Çalışma ve İş Kurumu'na  kayıtlı işsiz sayısının 30 bin 055 olduğunun açıklanmasından iki hafta sonra bu kurumdan gelen bir başka bültende, 2015 Ocak ayı itibarıyla kuruma kayıtlı işsiz sayısının 37 bin 559 kişi olduğunun açıklanması kafaları karıştırdı. Bir ayda yaklaşık 7 bin 500 kişilik artışın neden kaynaklandığı anlaşılamadı.

28 OCAK'TA BAŞKA RAKAM..

Malatya İl İstihdam Kurulu'nun Vali Süleyman Kamçı başkanlığında yapılan Ocak 2015 toplantısında, 2014 yılı sonu itibarıyla işsiz sayısı konusunda Çalışma ve İş Kurumu yetkilileri tarafından,  "Kurumumuza kayıtlı iş arayanların sayısı 2014 yılı sonu itibarı ile 30.055 kişidir." açıklaması yapılmıştı.

2 HAFTA SONRA BAŞKA RAKAM..

Vali Süleyman Kamçı'nın, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Vahap Toman'ı ziyareti ile ilgili olarak, bu kurumdan yayınlanan basın bülteninde ise, Çalışma ve İş Kurumu Malatya İl Müdürü Vahap TOMAN; 2015 yılı Ocak ayında kayıtlı iş arayanların sayısının 37.559 kişi olduğunu, 200 kişinin Ocak ayında işe yerleştirildiğini, 13 adet değişik meslekte kurs açıldığını, 93 kişinin kurslarda faydalandığını, TYP kapsamında 360 kişinin  Kamu Kurumlarına dağıtımı yapılarak 4 aylığına istihdam edileceğini, işsizlik sigortası fonunda yararlanmak üzere 603 kişinin başvuru yaptığını bunlardan 381 kişinin işsizlik sigortası ödeneği hak ettiğini ifade ettiler."denildi.

Yaklaşık 2 hafta arayla açıklanan işsiz sayılarındaki çok ciddi farkın nereden kaynaklandığı, hangi sayının doğru olduğu konusunda yetkililerden açıklama bekleniyor.

FOTO: Vali Kamçı, önceki gün Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Toman'ı ziyaret etmişti

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız