SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Rapor Uyku Kaçırtır

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:12:34
Bu Rapor Uyku Kaçırtır
A- A+ PAYLAŞ
Malatya İl Genel Meclisi Denetim Komisyonu'nun Özel İdaresi’nin 2011 yılı işlemlerine yönelik raporun da ilginç tespit ve yorumlara yer verildi. Malatya İl Genel Meclisi'nin Nisan ayı 2. oturumunda Denetim Komisyonu tarafından hazırlanan rapor kabul edildi. 
  
Denetim Komisyonu'nun Özel İdare'nin 2011 yılı iş ve işlemlerini kapsayan raporunda şu ifadeler yer aldı: 
 
"İl Özel İdaresine bağlı şantiyelerde hizmet alımı ile aşçı olarak çalıştırılan personellere farklı ücret ödemeleri ödendiği tespit edilmiştir. Örneğin; bir aşçıya asgari ücret artı yüzde 48, başka bir aşçıya asgari ücret artı yüzde 123 ücret ödenmiştir. İl Özel İdaresi bünyesinde gereğinden fazla cep telefonu kullanılmaktadır. Bu telefonlarda çok aşırı ve farklı ödemeler yapıldığı tespit edilmiştir. İhtiyaç duyulan birimlerin dışında da başka personellerin de bu kapsam dahilinde telefon kullandıkları görülmüştür. İl Özel İdaresi Norm kapsamı fazlası içerisinde vasıflı işçiler gönderilmiş, geriye kalan işçilerin içerisinde yaklaşık yarısının vasıfsız işçi olduğu görülmüştür. Gönderilen vasıflı işçilerin yerlerinin doldurulması için hizmet alımı yoluyla personeller çalıştırılmaktadır. Hizmet alımı ile araç kiralama bedellerini çok aşırı olduğu, bu nedenle kurum tarafından ihtiyaç duyulan araçların satın alınmasının daha ekonomik olacağı kanaatine varılmıştır. İl Özel İdaresi tarafından özellikle teklif usulü ile yapılan büyük işlerin yapımında her ne hikmetse Malatya ili dışında alındığı tespit edilmiştir."
  
Raporda İl Özel İdaresi'nin maden ocakları gibi yerlerden yaklaşık 80 bin TL, kiracılarından ise yaklaşık 420 bin TL tutarında alacağı bulunduğu belirtildi. 
  
İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, raporda suç unsuru gördükleri takdirde bunu Valilik makamına yada Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet edeceğini açıkladı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız