SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Ruhu Diri Tutmalıyız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:58:57
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Vasip Şahin, “Şehitlerimiz hem milletin vicdanında, hem de Allah katında en yüksek makama, en yüksek mertebeye ulaştılar. Bundan daha büyük makam ve mevki olamaz. Ama bize düşen onların hatıralarını sürekli taze tutmaktır” dedi. 

18 Mart Şehitler günü öncesinde Valilik Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Ali Akber Baydoğan, Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Duran Şahin, Önce Vatan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Kıbrız, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Bayram Akdemir ve Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sıddık Selçuk toplu halde Vali Vasip Şahin’i ziyaret ettiler.

Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Duran Şahin, “Bizler için çok önemli ve anlamlı gün olan 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla ziyarette bulunuyoruz” dedi.

Vali Vasip Şahin de, “Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferinin yıl dönümü dolayısıyla tekraren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onlara minnet borçluyuz, şükran borçluyuz. Bayrağımızı, vatanımızı, içinde yaşadığımız güzellikleri biz şehitlerimiz sayesinde, onların vesilesiyle sahibiz. Şehitlerimiz hem milletin vicdanında, hem de Allah katında en yüksek makama, en yüksek mertebeye ulaştılar. Bundan daha büyük makam ve mevki olamaz. Ama bize düşen onların hatıralarını sürekli taze tutmak, onlara sürekli şükranlarımızı ifade etmek, dua etmek ve kalmışsa geride yakınları onlara sahip çıkmak. Onun ötesinde onlar en büyük makama ulaştılar, en büyük gayeye eriştiler. Bir insanın yapabileceği en büyük fedakarlığı yaptılar, canlarını verdiler. Şükran ve minnet ile anıyorum. Şehit ailelerine sabırlar diliyorum. Her zaman devletçe bütün imkanlarla, milletçe yanlarında olduğumuzu unutmamalarını diliyoruz” diye konuştu.

BELEDİYEDE..

Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın başka bir programda bulunmasından dolayı Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu’nun ağırladığı şehit ve gazi dernekleri yöneticilerinden oluşan heyet, şehitleri rahmetle andıklarını belirterek, bir daha böyle acıların yaşanmamasını temenni ettiler.

Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Duran Şahin, “Çanakkale ve Şehitler Haftası dolayısıyla siz değerli idarecilerimizi ziyaret ediyoruz. Şehitlerimizi yad etmek, geçmişimize sahip çıkmak adına ne yapsak azdır. Bu anlamda sizlerle beraber olmak bizler için ayrıcalıktır. Bu vesileyle bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz” dedi.

Önce Vatan Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Muharrem Kıbrıs da “Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu vatan için şehit olan şehitlerimizin temsilcileri olarak bizlere daima destek olduğunuz için sizlere teşekkür ediyoruz. Bugün hepimizin acılı bir günü olup, bir daha böyle acılar yaşatmamasını Cenabı Allah’tan temenni eylerim” diye konuştu.

Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri Derneği Başkanı Sıddık Selçuk ise “Cenab-ı Allah bir daha kimseye böyle acılar göstermesin. Bu vatanımızı Cenab-ı Allah korusun. İnşallah bu terör olayı da kısa zamanda biter. Diğer anneler de ağlamasın” şeklinde konuştu.

Mukaddes bütün değerlerimiz için canını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle yad ettiğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, “Şehitlik, bir haftaya sığdırılamayacak kadar önemli bir olay. Asırlar boyunca verilen mücadeleler sonucu, biz bu topraklar üzerinde, bu vatanda yaşıyoruz. Bu ruhu hep diri tutmalıyız” dedi.

Başkan Yardımcısı Mumcu, bir yandan şehitlerimizi yad ederken bir yandan da sosyal anlamda geçmişteki nefis ve nesil muhasebesini günümüze taşıyabilmemiz gerektiğini de belirterek şöyle konuştu:

“Şehitlerimiz, bu toprakları bizlere bırakma adına şehadet mertebesine erişmişler. Bu şuuru ve bu bilinci bizler de bugün, yarın ve kıyamete kadar zinde tutmalıyız diye düşünüyorum. O anlamda biz Malatya Belediyesi olarak şehit yakınları ve aileleri için üzerimize düşen tüm vazifeleri yerine getirmekle kendimizi sorumlu görüyoruz. Zaman zaman derneklerimizin bir takım projelerine katkı sunmaya çalışıyoruz.”

Konuşmasında, “Bu hayattan vazgeçerek, su içer gibi şerbet içer gibi şehadet mertebesine erişmiş neslin manasını ve anlamını esas olarak günümüze taşımakla mükellef olmalıyız diye düşünüyorum” diyen Mumcu, sözlerine şöyle devam etti:

“Allah bizlere daha acı günler göstermesin. İnşallah bundan böyle kıyamete kadar kardeşçe, dostça, barışçı bir ortamda, insan hak ve özgürlüklerine saygılı; gelişmiş, sosyal ve ekonomik olarak kendini ispat etmiş bir ülkede birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya devam ederiz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız