SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Saatten Sonra Gözünün Yaşına Bakmayacağız"

0
Güncellendi - 2017-10-20 02:54:49
A- A+ PAYLAŞ

  • İçişleri Bakanı, yolsuzluk yapan belediye başkanlarının, iktidar da olsa muhalefet de olsa gözünün yaşına bakılmayacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yolsuzluk yapan kim olursa olsun, kanuna aykırı davranan her kim varsa, belediye başkanıdır, x'tir, y'dir, z'dir, yetkimiz dahilinde gözünün yaşına bakmayız. Bu saatten sonra muhalefet belediyeleri de iktidar belediyeleri de nasıl gözünün yaşına bakmayacağımızı görecekler." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşmelerinde hükümet adına söz alan İçişleri Bakanı Soylu, tasarının bürokrasinin azaltılması, hizmet sunumunda etkinliğin artırılması, kağıt ortamındaki hizmetlerin "online" yapılması gibi kolaylıklar sağlayacağını ifade etti.

Tasarıdaki düzenlemelere ilişkin bilgi veren Soylu, mevcut görevlilere ek olarak nikah kıyma yetkisinin il ve ilçe müftülüklerini de kapsayacak şekilde genişletildiğini, nikahın şekliyle ilgili bir değişiklik yapılmadığını belirtti.

Devlet nezdinde resmi nikahın geçerli olduğunu, bunun usul ve esaslarının da kanunda belirlendiğini söyleyen Soylu, buradaki usul ve esaslarda herhangi bir değişiklik olmadığının altını çizdi.

Mevcut durumda belediye ve köy evlendirme memurlukları, nüfus müdürlükleri ve dış temsilciliklerde nikah kıyıldığını aktaran Soylu, 2017 yılı başından bugüne kadar 426 bin 258 nikah işleminin belediyelerdeki nikah memurları, 3 bin 212 nikah işleminin nüfüs müdürlükleri, 16 bin 543 nikah işleminin muhtarlar, 19 bin 979 nikah işleminin de dış temsilcilikler ve yetkilendirilmiş kişiler tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi.

- "YOLSUZLUK YAPAN KİM OLURSA..."

Tasarı üzerindeki görüşmelerde söz alan muhalefet milletvekillerinin, bazı AKP'li belediye başkanlarının istifasına yönelik eleştirilerini de yanıtlayan Süleyman Soylu, "Bir cümle de İçişleri Bakanı olmam vesilesiyle belediye başkanlarına girdiğiniz için söylemek istiyorum. Bakınız, yolsuzluk yapan kim olursa olsun, kanuna aykırı davranan her kim varsa, bu belediye başkanıdır, X'dir, Y'dir, Z'dir, bizim yetkimiz dâhilinde biz gözünün yaşına bakmayız. Bu saatten sonra muhalefet belediyeleri de, iktidar belediyeleri de nasıl gözünün yaşına bakmayacağımızı görecekler ama o zaman oralardan da ses çıkarmasınlar" dedi.

Ankara, AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • mehmed (6 yıl önce)
    Vekil maaşlarina yüzde kırk zam yapildi.az alıyorlarmış gibi.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    Şimdi arladaşlar, bu malatya belediye nde yaşanan yolsuzluk olayından belki genel merkezin haberi bile yoktur. Haberi olsa bile olayı kapatırlar. Oy hesabı na göre bakıyolar. Eğer son referandum da ankarada evet oyları yüksek çıksaydı, kimse melih gökçek' in kılına bile dokunmazdı.burda nasıl olsa parti kimi aday gösterirse göstersin millet gidip oy veriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (6 yıl önce)
    Şimdiye kadar gözünün yaşına neden baktınız onu açıklayın önce. Borçlanmarekoru kıran Malatya belediyesine bir el atsanız.birini günah keçisi yaptılar ama büyükbaşlar ortada geziyor sanki
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    Geçenlerde malatya belediyesinde de, üst düzey bir şahıs yolsuzluk iddialarından dolayı istifa etmişti, buraya da el atılması gerekmezmi.?
    0
    0
    Yanıtla
  • Faruk (6 yıl önce)
    Malatya da yolsuzluk varrrrrrrr
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    İçişleri bakanı Malatya belediyesindeki yolsuzluktan haberi var mı? Bakan bey yolsuzluk yapan kim olursa olsun, biz gözünün yaşına bakmayız demiş Malatya da 5 AKP Vekil var hemde 1 de AKP Genel başkan yardımcısı bu vekillerin durumu hemen bakan beye bildirmesi gerekme mi?
    0
    0
    Yanıtla