SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Savaş Bitirilmeli..'

A- A+ PAYLAŞ

1 Eylül Dünya Barış Günü, Malatya'da yapılan basın açıklaması ile kutlandı.

Soykan Parkı'nda, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve MAZLUMDER'in ortaklaşa düzenlediği ve 81 sivil toplum kuruluşunun destek verdiğinin açıklandığı basın açıklamasını sivil toplum kuruluşları adına Yazar Adil Akkoyunlu okudu.

1 Eylül Dünya Barış Günü'nün 71.yıldönümü nedeniyle ortak basın açıklaması yaptıklarını dile getiren Malatya Belediyesi Başkan danışmanı- emekli memur- yazar Adil Akkoyunlu, "1 Eylül Dünya Barış Günü'nde her yerde savaşı, militarizmi lanetleyelim, barışı ve halkların kardeşliğini haykıralım"ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de uzun yıllardan beri süren bir çatışma var. Bu çatışmanın insanımızı yorduğu, anaları büyük acılara boğduğu gerçeği var. Bu savaş bitirilmelidir"diyen

Akkoyunlu, açıklamasını özetle şöyle tamamladı:

"Çatışarak değil, konuşarak diyalogla sorunlara çözüm aranmalıdır. Malatyamızda faaliyet gösteren 81 sivil toplum kuruluşu olarak savaşa ve şiddete karşı olduğumuzu bildiriyor, ülkemizde ve bütün yer yüzünde barış ortamının oluşmasına katkı sağlamak için ortak açıklamamızı deklere ediyoruz."

CHP'NİN AÇIKLAMASI..
Bu arada CHP İl Başkanı Veli Ağbaba da Dünya Barış Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"Bu gün 1 Eylül Dünya Barış günü. Coşkuyla kutlanması gereken bu günü yine acı ve endişe içerisinde kutluyoruz. Aradan geçen bunca yıla karşın ne dünyada ne de ülkemizde adalete dayanan kalıcı bir barış sağlanabilmiş değil.

Barış ve istikrar ortamını bozucu iç ve dış anlaşmazlıkların, şiddet ve terör hareketlerinin önlenmesi, açlıkla mücadele, çevre sorunlarına çözüm bulma gibi konularda sağduyu sahibi herkesin, üzerine düşen görev ve sorumluluğun bilinciyle hareket etmesi gerekmektedir.

Dünya kaynaklarının sömürülmesini amaçlayan politikalar, demokrasi ve insan hakları söylemine dayanılarak uygulamaya konuluyor. Uyuşmazlıklara adaletli ve barışçıl çözümler aramak yerine baskı, şiddet ve yok etmede ısrar ediliyor. Tüm dünyaya silahlı güce ve sömürüye dayalı bir sistem dayatılıyor. Dünya halklarına karşı demokrasi, insan hakları ve terörle mücadele söylemi kullanılarak yürütülen baskı ve saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Türkiye’de de, AKP hükümetinin iktidarda olduğu sekiz yıllık süreçte, düşünce özgürlüğünün tam olarak yerleşmediği, eğitimde adalet ve eşitliğin olmadığı, anarşi ve terör olaylarının devam ettiği, çetelerin her yere kol kanat gerdiği, insanların dışlandığı, milli gelirin adaletsiz olarak dağıtıldığı, işsizliğin devam ettiği, faili meçhullerin aydınlatılamadığı, insanların maddiyata göre değerlendirildiği, seçme ve seçilmenin herkes için hak olarak görülmediği, hukukun, adaletin ve eşitliğin tam olarak sağlanamadığı herkesçe bilinen bir gerçektir.

1 Eylül Dünya Barış Gününde, tüm insanlığın geçmişte yaşadığı büyük acı ve kayıpları unutmamak, hatırlamak, hatırlatmak ve gelecekte böylesi yıkımların yaşanmaması için inadına barış için mücadele çağrısında bulunmak bir insanlık görevi olarak görülmelidir. Savaş tehditlerine karşı durmak, temel insan haklarının korunması için çaba harcamak, barış içinde adil ve özgür bir dünya yaratmanın temel gerekliliğidir.

Savaşa başkaldıran, barışın özünün altını çizen en güzel, en anlamlı ve evrensel bütünleştiriciliği olan söz, Mustafa Kemal Atatürk tarafından söylenmiştir. “Yurtta sulh, cihanda sulh!” Atatürk bu sözü ilk kez, 20 Nisan 1931’de, CHP Genel Başkanı olarak dile getirmiştir. “Yurtta sulh, cihanda sulh”, söylendiği gün itibarıyla, Türkiye Cumhuriyetinin, aynı zamanda Anayasasında da yer alan, temel dış politika ilkesi haline gelmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak; Emperyalizmin büyük ve kanlı savaşlarından birinin başlangıcı olan 1 Eylül‘ün, barış dolu bir dünya yaratma mücadelesine, emperyalist saldırganlığa dur diyerek dünya barışına, kardeşliğine ve özgürlüğüne hizmet etmesi gerektiğine inanıyoruz.

Tüm insanlığın 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız