SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Seçim Kader Seçimi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:13:35
A- A+ PAYLAŞ

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 30 Mart yerel seçimlerinin Türkiye'nin kader seçimi olduğunu söyledi. 

AKP Malatya İl Teşkilatı'nın 30 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Malatya'ya gelen Bakan Yılmaz, Yazıhan ilçesine bağlı Başpınar Buzluk mezrasında vatandaşlarla bir araya geldi. Köyde onuruna verilen yemeğe katılan Bakan Yılmaz, 3 aylık Turahan Gültekin'i kucağına alarak sevdi. Burada vatandaşlara hitap eden Bakan Yılmaz, "Türkiye çok önemli bir seçime hazırlanıyor. 30 Mart'ta yerel seçimler yapılacak. Ancak bugün içerisinden geçtiğimiz süreçte artık yerel seçimin de çok ötesine geçmiş, hatta genel seçimin de ötesine geçmiş adeta referandum gibi bir seçim yaşayacağız" dedi.

"BU SEÇİM TÜRKİYE'NİN ROTASINI ÇİZECEK"

Bakan Yılmaz, 30 Mart yerel seçimlerinin Türkiye'nin kadar seçimi olduğunu ifade ederek, "Bu seçimler, Türkiye üzerinde oynanan oyunlara, halkımızın cevap vereceği seçimler olacak. Bu seçimlerde bir tercih yapacağız. Başbakan'dan mı yanayız, Başbakan'a saldıranlardan mı yanayız? Bunun kararını vereceğiz. Bu seçimlerde Türkiye'de, Malatya'da istikrardan mı yanayız, kaos çıkarmaya çalışanlardan mı yanayız? Bunun kararını vereceğiz. Başlamış ve devam eden bir çözüm sürecimiz var. Kardeş kavgasını önlüyoruz. Analar ağlamasın diyoruz. Ülkemizde birlik beraberlik olsun, ülkemiz enerjisini içerisinde harcamasın, dış dünya ile rekabette harcasın diyoruz. Çözüm sürecini yürütüyoruz. İşte bu seçimde yine bunun kararını vereceğiz. Çözümden mi, yoksa kavgadan mı yanayız? Huzurdan mı, yoksa tartışmadan mı yanayız? Bunun kararını vereceğiz. Bu seçimlerde büyüyen, güçlenen, gelişen Türkiye'den mi yanayız, yoksa o 1990'lı yılların koalisyon yapılarından, kriz ortamlarından mı yanayız? Bunun kararını vereceğiz. Bu büyük resme baktığınız zaman ufak tefek meseleleri görmemek gerekiyor. Yerel seçimlerde bazen şu aşiret, bu aşiret, şu aile, bu aile diye bazı tartışmalar olabiliyor. Bu seçimde bunları bir kenara bırakalım. Bu seçim, Türkiye'nin kader seçimidir. Bu seçim, Türkiye'ye rota çizecek bir seçimdir" şeklinde konuştu.

"AK PARTİ MİLLETİN PARTİSİ OLDU"

Yılmaz, Türkiye'nin son 10 yılda hem ekonomisini hem de demokrasisini büyüttüğünü kaydederek, şunları söyledi: 

"Son 10 yılda milletin değerleriyle uyum içerisinde özgürlükleri artırdık. Alevisiyle Sünnisiyle, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, bütün etnik ve inanç gruplarıyla AK Parti milletin partisi oldu. Sizin partiniz oldu. AK Parti laf partisi değildir. AK Parti icraat partisidir. AK Parti hizmet partisidir. Bu nedenle daima millet daima hizmet diyoruz." 

Bakan Yılmaz'a, konuşmasının ardından Yazıhan'da halı kursu eğitimi alan bayanlar tarafından dokunan halı hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız