SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Seçim OHAL'in de Oylanacağı Bir Seçim"

0
Güncellendi - 2018-06-12 06:16:57
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İnsan Hakları Derneği Malatya Şubesi 13. Genel Kurulu’na katılarak açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL’in Türkiye’de bir korku rejimi kurduğunu öne süren Ağbaba, “Biz bu korku düzenini mutlaka yeneceğiz.” dedi.

24 HAZİRAN’DA OHAL DE OYLANACAK

İnsan Hakları Derneği Malatya Şubesi 13. Genel Kurulu’na katılarak açıklamalarda bulunan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “OHAL ilan edildiğinde toplum, FETÖ ile mücadele edileceği düşüncesiyle çok itiraz etmedi. Ama sonra anlaşıldı ki OHAL’in ilan edilme sebebi FETÖ ile mücadele değil, toplumsal muhalefet ile mücadele etmekti. OHAL sürecinde 16 Nisan referandumu ile birlikte bir rejim değişikliğini yaşadık. OHAL ile beraber Türkiye hukukun askıya alındığı, yargı bağımsızlığının yok edildiği bir rejime geçiş yaptı, bu rejimin adı da OHAL rejimi oldu. FETÖ ile uzaktan yakından alakası olmayan öğretmenler geçmişte katılmış oldukları eylemlerden ötürü toplu bir şekilde görevden uzaklaştırıldı. Geçmişi insan hakları savunuculuğu ile geçmiş, anayasa hukuku ile özdeşleşmiş bilim insanları akademiden ihraç edildi. Aslında yaratmaya çalıştıkları şey korkuyu tüm topluma hakim kılmaktı. Herkes bir şeyler yazarken, sosyal medyada beğen butonuna basarken korkmaya başladı. Bırakın AKP’yi, AKP’nin bir milletvekili adayı ile ilgili bir şeyi paylaşmak bile korkulur oldu. Bu şartlarda bir seçime gidiliyor. Bu seçim aslında OHAL’in de oylanacağı bir seçimdir.” dedi.

LİSELİ GENÇLERE İŞKENCE EDİLMESİNİ ŞİDDETLE KINIYORUM

Türkiye’de her alanda hak ihlallerinin arttığını iddia eden Ağbaba, “Türkiye, Bangladeş, Kamboçya, Kazakistan ve Filipinler gibi ülkelerle birlikte Dünyada işçi hakları bakımından en kötü on ülkeden birisi. Dünyada 348 tutuklu gazeteci var, bunun 156’sı bizde. 2010 yılında basın özgürlüğünde 138. sıradaydık, 2017’de 135. sıradayız. Hukukun üstünlüğü sıralamasında 113 ülke arasında 101. sıradayız. Türkiye 12 Eylül’ü hatırlatan günleri yaşıyor. Geçtiğimiz gün Kadıköy’de gördük ki, o işkenceler devam ediyor. 16-17 yaşında liseli çocuklar hükümete karne verip eleştirdiği için herkesin gözleri önünde işkenceye uğradı. Polis otobüsü içinde kameralar önünde dakikalarca darp edildiler. Ben onlara bu saldırıyı yapanları şiddetle kınıyorum.” ifadelerini kullandı.

HEP MÜCADELENİN İÇİNDE OLDUM

Binlerce insanın sosyal medya paylaşımlarından dolayı tutuklu olduğu iddiasını tekrarlayan Veli Ağbaba, “Birçok siyasetçi cezaevinde. Binlerce insan sadece bir siyasi partinin üyesi olduğu için cezaevinde. Milletvekillerinin milletvekilliği düşürülüyor. Örneğin HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım’ın milletvekilliğinin düşürülmesi tarihimize bir kara leke olarak geçmiştir. AKP Genel Başkanını eleştirdiği için milletvekilliği düşürüldü. Çok karanlık günler yaşıyoruz ama bunları aşacağımıza inanıyorum.” dedi.

Malatya Milletvekili seçildiği günden bu yana hiç durmaksınız mücadele içinde olduğunu ifade eden Ağbaba, “Nerede bir mağdur, bir ezilen varsa, hep yanlarında olmaya çalıştım. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde polis yüzlerce gencin üzerine gaz sıkarken, milletvekili arkadaşlarımızla set kurmak için oradaydık. 10 Ekim katliamı sonrası ailelerin hep yanında olduk. Cumhuriyet Halk Partisi’nin aldığı kararla, OHAL’e karşı 81 ilde oturma eylemi yaptık. Adalet Yürüyüşü, Adalet Kurultayı, Kıdem Tazminatı Çalıştayı, Taşeron İşçilik Çalıştayı gibi eylem ve etkinlikler yaptık. Kimi zaman Zonguldak’ta madencinin yanında, kimi zaman Ankara’da öğrencilerin yanında, kimi zaman insan hakları savunucularının yanında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ali (5 yıl önce)
    Vatandaş olarak ohalin devamını istiyoruz.O halin kalkmasını isteyenler CHP ,pkk,fetö,ip,sp ve bilimum terör örgütleri.
    0
    0
    Yanıtla