SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bu Sezon Daha Yararlı Olacağım..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor’un deneyimli oyuncusu Bülent Akın (fotoğrafta ortada), Malatya’ya gelmeden önceki düşüncelerine, futboldaki hedeflerine, Malatyaspor’un durumuna ve futbola ilişkin düşüncelerini açıkladı.

Futbola 6 yaşında başlayan, 20 yıldan beri futbol oynayan Bülent 17 yaşında profesyonel sözleşme imzalamış. 1973 yılında Afyon’dan Belçika’ya göç etmiş bir ailenin 4 çocuğundan biri. Brüksel doğumlu Bülent’in bir kardeşi de futbol oynuyormuş; ama devam etmeyip okumayı tercih etmiş.

Malatyaspor’un deneyimli oyuncusu Bülent Akın, geçen sezon Malatya’ya gelmeden önce şehri tanımadığını belirterek “İlk defa Malatya’ya geliyordum. Başta çok olumlu şeyler düşünmüyordum. Geldiğimde bir şeyler yapmak isteyen, Malatyaspor’u şirket, kurum gibi gören insanlarla tanıştım. Bunlar beni olumlu etkiledi. Ciddi, kuralları, hedefleri olan bir kulübe geldiğimi anladım. Zaten hedefleri olmayan bir kulübe gelmek benim yapıma ters olurdu. 2 sene futbol oynayamamıştım. Geçen sezon kendimi yavaş yavaş toparladım. İkinci sene daha olacağımı, hem takımıma hem kendime faydalı olacağımı düşünüyorum” dedi.

Malatyaspor’un bu sezon geçen sezondan daha zengin bir kadroya sahip olduğunu anlatan Bülent, “Rekabet, tabiî ki doğru rekabet, kulübün yararınadır. Kulübün yararına olan rekabetin şehrin yararına olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Bülent, Galatasaray formasını giymiş, dönemin teknik patronu Mircea Lucescu’nun tercih ettiği isimler arasında yer alıp Şampiyonlar Ligi dahil birçok maçta oynamıştı. Acaba Bülent zirveye oynayan bir kulüpten ayrıldıktan sonra, bu tür kulüplerden ayrılan birçok oyuncu gibi, “heyecan yitimi” yaşamış mı? Bülent bu soruyu şöyle yanıtladı:

“Hiçbir zaman bu sıkıntıyı yaşamadım. Büyük bir takımda oynarsan ya kalıcı olacaksın ya da yurtdışına veya Anadolu’ya gideceksin. Türk futbolcusu genelde büyük takımlarda oynamak istiyor. Bir büyük takıma gidiyor, oradaki zorluklarla baş edemeyip başka atmosfere döndüğünde heyecanı kayboluyor. Hedefi kalmıyor. Performansı yavaş yavaş düşüyor. Kendi önünü kapatmış oluyor. Ben öyle düşünmüyorum. Halen hedeflerim var. İtalya Ligi’nde oynamayı çok istiyorum. Avrupa olsun diye değil, mesleğimde en iyi nokta neyse oraya varmak istiyorum. Halen onun için çalışıyorum. Doğru yolda olduğumu da düşünüyorum”

Bülent, yurtiçi ve yurtdışında futbol deneyimi olan bir oyuncu olarak, ülkemizde profesyonelliğin hangi noktada olduğunu değerlendirirken, bunu sadece futbolla kısıtlamanın doğru olmadığını belirterek “Toplum olarak doğru düşünmek zorundayız. Sonuçta biz Türk’üz. Bu ülkede yaşıyoruz. Zihniyetimizin çok mükemmel olduğunu söyleyemeyiz. Bu, acı bir gerçek. Yine de olumsuz düşünmemek lazım. Zihniyet değişikliği için pes etmeden mücadele etmek gerekiyor” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız