SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Sezon Hedef Şampiyonluk"

0
Güncellendi - 2018-07-25 03:16:41
A- A+ PAYLAŞ

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) ekiplerinden Malatya Yeşilyurt Belediyespor'da yönetim ve teknik heyet, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Kulübün teknik sorumlusu Hayati Palancı, "Kulübümüzün hedefi kesinlikle şampiyonluktur. Bunun altındaki her sonuç zaten burayı başarısız addedecektir" dedi.

Yeşilyurt Belediyesi Gedik Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıda, takımın transferleri, hedefi ve yeni sezon kamp çalışmalarıyla ilgili bilgiler verildi.

"MALATYA'NIN İKİNCİ BİR PROFESYONEL TAKIMA İHTİYACI VAR"

Toplantıda konuşan Malatya Yeşilyurt Belediyespor Futbol Şube Sorumlusu Kadircan Esen, 2018-2019 futbol sezonunun Malatya camiasına hayırlı olmasını temenni etti.

Esen, geride kalan sezonun sona ermesinin ardından yeni sezonla ilgili hızlı bir çalışma içerisine girdiklerini ifade ederek, "Yönetim kurulunda değişiklik yaptık. Burak Açil'i sportif direktörlük görevine getirdik. Tüm Malatya'nın karakterini ve kariyerini kabul ettiği Hayati Palancı hocamızla anlaştık" dedi.

Transferde önemli isimleri kadrolarına kattıklarını belirten Esen, şunları söyledi:

"Hocamızın sunduğu liste doğrultusunda transfer çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Listemizdeki isimlerin bir çoğuyla anlaştık. Dersimspor'dan kaleci Gökhan Zirekli, 62 Pertekspor'dan kaleci Gökhan Ata, Soma Linyitspor'dan defans oyuncusu İbrahim Tokay, Siirt'ten defans oyuncusu Emrullah Sarıhasanoğlu, Araban Belediyespor'dan defas oyuncusu Deniz Işık, Yeni Malatyaspor'dan defans oyuncusu Eyyüp Uçar, Dersimspor'dan orta saha oyuncusu Mehmet Güler, Bornova'dan orta saha oyuncusu Adem Şahin, İçelspor'dan orta saha oyuncusu Ramazan Çavuş ve Kırgız futbolcu Kaiumzhan Sharipov ile anlaştık. Ayrıca Mübarek Kılıç, Murat Avcu, Vedat Taşdemir, Yunus Emre Eserdi, Erdem İsotçu, Abdulvahap Kaya, Mert Ali Turgut ve Harun Aytemur ile anlaştık. Şuan görüştüğümüz 2 oyuncu daha var. Onlarla da anlaşarak, transferi tamamlamak istiyoruz. Daha önce anlaştığımız santrafor Bekir Yardım ile de karşılıklı görüşerek, anlaşmamızı iptal ettik."

Esen, Malatya'nın Malatyaspor'un dışında profesyonel bir takıma daha ihtiyacının olduğunun altını çizerek, "Alternatif bir profesyonel takımın gerekli olduğu kanaatindeyim. Hatta zorunlu olduğunu düşünüyorum. Malatya'da tüm futbolseverler Malatyaspor taraftarı ve kamuoyu şunu bilmelidir ki Malatya'da futbolun teminatı için bir daha düşüşlerin yaşanmaması ya da uzun süreli düşüşlerin olmaması için bu sene Yeşilyurt Belediyespor sonuna kadar desteklenmeli ve gereken yapılmalıdır. Kulübümüzün kurumsal yapısı, teknik heyet ve transferler takımımızı doğal olarak şampiyonluğun adayı konumuna getirmişti. Bu sene bu hedefi yakalayacağından şüphem yoktur" diye konuştu.

"HEDEFİMİZ KESİNLİKLE ŞAMPİYONLUK"

Kulübün teknik sorumlusu Hayati Palancı ise Yeşilyurt Belediyespor'un hedefini belirlediğini ifade ederek, "Kulübümüzün hedefi kesinlikle şampiyonluktur. Bunun altındaki her sonuç zaten burayı başarısız addedecektir. Bunun için çalışacağız. Bu iş Hayati Palancı'nın, yönetim kurulunun ya da bireysel olarak Ahmet'in, Mehmet'in tek başına yapacağı bir iş değil. Şampiyonluklar ancak birlikteliklerle çıkar. Buna buradaki birçok insanda şahittir. Şampiyonluk ruhunun nasıl yaşandığını ama Malatyaspor ama başka takımlarda yaşayan arkadaşlarımız çok iyi bilir. Bu birlikteliği sağladığımız sürece de sadece işimizi sahada futbol oynayıp, neticelendirmenin dışından da geçtiğini bilenlerdenim. Bunun içinde basın mensubu arkadaşlarımızda bu desteği beklemek hakkımız. Biz doğru işler yapacağız. Doğru adımlar attık, atmaya da devam edeceğiz. Her 15 günde bir bilgilendirme toplantıları yapacağız. Biz açık ve net olacağız. Futbolun bir eleştiri noktası var, her türlü eleştiriye açık olma gibi bir yapıya da sahip olmalıyız" şeklinde konuştu.

"HEDEFİMİZ MALATYA'YA BİR DEĞER KAZANDIRMAK"

Malatya'ya bir değer kazandırmak istediklerini dile getiren Malatyalı teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü: "Malatya'ya bir lig takımı daha kazandırmak en büyük hedefimiz. Bunu söylerken dışarıdan gelen futbolcular düşmanımız, içeridekiler dostlarımız diye söylemiyorum ama gerçekten Malatya antrenörleri ve futbolunun da buna çok ihtiyacı var. Bu ihtiyacı biz bir nebze kapatır, takımı üst lige taşırsak, zannediyorum ki Malatya'da hedef noktası haline getireceğimiz bir yapıyı kurabiliriz. Malatya futbolunu çok dar bir çevreye sıkıştırıp, altyapıları bir tane sahadan mütevellit futbol kulüpleri haline getirmemiz, antrenörleri sadece çalışabileceği iki kulübe mahkum etmemiz bunun en büyük göstergesidir. Keşke Yeşilyurt Belediyespor gibi daha nice takımlarımızı bir üst liglere taşıyıp buradaki antrenör ve futbolcu kardeşlerimizin önünü çok daha net açabiliriz. İnşallah bunu da başarırız. Başarmak için buradayız."

"YEŞİLYURT BELEDİYESPOR ÇOK BÜYÜK BİR KULÜP OLDU"

Malatya Yeşilyurt Belediyespor'un kulüp başkanı Dursun Cumali Sucu ise 45 yıldır sporun içerisinde olduğunu anımsatarak, "Ben öncelikle İl Özel İdarespor'un alındıktan sonra Yeşilyurt Belediyespor'un kurulmasında bizlere çok büyük destek veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat'a bir spor adamı olarak çok teşekkür ediyorum. O gün kurduğumuz temeller üzerinde Yeşilyurt Belediyespor, çok büyük bir kulüp oldu. Buna sadece futbol olarak bakmayın, salon sporlarında da önemli başarılar elde ettik. Son olarak Konya'da Satranç 1.Lig müsabakaları oynandı, averajla Süper Ligi kaçırdık. Salon sporlarında çok büyük başarılar var. 9 branşta çok başarılı gidiyoruz. Futbolda 2017-2018 sezonunu bitirdikten sonra Yeşilyurt Belediye Başkanımız Mehmet Çınar ve yönetim kurulumuz ile bir görüşme gerçekleştirdik. Dört senedir bu kulübün yönetimindeyiz ama hiçbir zaman çıkıp, 'şampiyonluğa oynuyoruz' demedik ama bu sene diyoruz çünkü bir hedef koyduk. Geçmiş dönemlerde bunu koymadık. Şuan kadromuzda 18 Malatyalı kardeşimiz var. Bu isimlerin 8 tanesi daha önce A takımda oynayan kardeşlerimiz. 8'i altyapıda bizimle çalışan kardeşimiz. Gökhan Ata ve Eyyüp Uçar ile birlikte 18 Malatyalı kardeşimiz kadromuzda yer alıyor" dedi.

"GÜZEL BİR TESİS KURDUK"

Transferi büyük ölçüde bitirdiklerini ifade eden Sucu, "Hocamızın görüşü doğrultusunda 2 transfer daha yaparak transferi noktalamak istiyoruz. 28 Temmuz'da Malatya'da kamp çalışmalarımız başlayacak. 6 Ağustos'ta Erzurum'da ikinci etap kamp çalışmalarımız başlayacak ve 20 Ağustos'ta kampımızı tamamlayacağız. Bir taraftan da yönetim kurulu olarak semt sahaları için önemli adımlar attık. Dilek'te bir halı saha yaptık. Orada alt yaş grubu var, bin 200 lisanlı sporcumuz var, spor okulunda da 140 çocuğumuz bulunuyor, altyapıda 3 değerli hocamız yukarıya sporcu getirmek için çalışıyorlar. Güzel bir tesis kurduk. Hacı Uğur Polat beyin Yeşilyurt Belediye başkanı olduğu dönemde Gençlik Spor İl Müdürümüz, TFF Malatya Bölge Müdürümüz ve MASKF Başkanımız ile ortak bir toplantı yaptık. Melekbaba'da 57 dönüm bir arazi üzerinde bir spor kompleksi düşünüyoruz. Orası Gençlik Spor İl Müdürlüğüne ait bir yer. Bütün evraklar bakanlığa teslim edildi. Onay çıkarsa hızlı bir şekilde Yeşilyurt Belediyespor tesisini yapacağız" şeklinde konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • CAN (5 yıl önce)
    HAYATİ PALANCI FARKIYLA BU SENE 3. LİG OLACAK İNANIYORUZ.
    0
    0
    Yanıtla
  • Can (5 yıl önce)
    FOTOĞRAF GÜZEL GÖRÜNÜYOR FOTOĞRAFTAKİLERİN GEÇMİŞTE NE BAŞARILARI VAR MALATYA FUTBOLUNA NE KAZANDIRMIŞLAR YILLARDIR MEDYA YA OYNUYORLAR AMATÖR DE BİLE BAŞARILARI YOK İNŞALLAH OLUR HADİ HAYIRLISI
    0
    0
    Yanıtla
  • Kuzılelma44 (5 yıl önce)
    Malatya futbolu ismail tekinden kurtulduysa başarı gelecektir inşallah..
    0
    0
    Yanıtla
  • A.A.serkan (5 yıl önce)
    Hersene aynı senaryo ama bir türlü çıkamıyorlar 3.lige
    0
    0
    Yanıtla