SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Şirketin Sırrı.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:25:25
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi tarafından Beton Elemanları ve Beton Boru Fabrikası'nın açılış töreni düzenlendi.
 
Yeşiltepe Hizmet Grupları'nda yapılan açılışa; AKP milletvekilleri; Öznur Çalık, Mücahit Fındıklı, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye Başkan yardımcıları; Ertan Mumcu, Selim Pilten, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata, Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Esenlik yetkilileri katıldı.
 
Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz yaptığı konuşmada, "Alt yapı çalışmalarının en önemli kalemi beton boru malzemesidir. Büyükşehir olmanın eşiğine gelmiş Malatya Belediyemizin özellikle alt yapı çalışmalarında da büyük çalışmaları var. Belediyemizin ve bölge belediyelerinin büyük ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz Beton Boru Fabrikası'nı satın alarak Esenlik'in bünyesine katmış bulunuyoruz. Belediyemizin ihtiyaç duyduğu malzemeleri kaliteli bir biçimde üretip ve uygun fiyatla belediyemize sunmayı gayesi haline getirmiş olan Esenlik, bu çalışmasıyla da en çok ihtiyaç duyduğu beton boruyu çok uygun bir fiyatta ve kaliteli bir şekilde belediyemize ve bölge belediyelerinin hizmetine sunmuştur" dedi.
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, "Göreve geldiğimiz günden itibaren şirketlerimizle vatandaşa daha çok nasıl hizmet edebiliriz diyerek bu doğrultuda planlarımızı yaptık. Esenlik daha çok market ağırlıklı çalışmaktaydı. Bizler bunu biraz daha şehrin gelişmesi ve dönüşmesi anlamında, şehrin alt yapı noktasında yatırıma yönlendirdik. Bugün Esenlik'e baktığımız zaman bölgenin en büyük yatırımlarını gerçekleştirdi. Malatya'ya yaptığımız hizmetlerin birçoğunu kendi hizmetlerimizle yaptık" ifadelerini kullandı.
 
Milletvekili Öznur Çalık, "Malatya Belediyesi 2011 seçimlerinden sonra dönüp baktığımızda, yerelle geneli nasıl bütünleştirdiğini görmemiz adına, 1 yıllık bir değerlendirme adına çok önemli değişimi ve dönüşümü yansıttığını görüyoruz. Malatya Belediyesi sadece kendi yapmış olduğu çalışmalarla değil bünyesinde bulundurduğu şirketlerle de farklılık oluşturuyor ve bu şirketlerin başında ise Esenlik geliyor. Esenlik sadece istihdam oluşturmakla değil, kaliteyi ucuza alma ve hızlı hizmet yapmak adına da çok önemli işlere imza atıyor" şeklinde konuştu.
 
Mücahit Fındıklı, Esenlik'in Malatya'ya yapmış olduğu hizmetlerden bahsederek söyle konuştu:
 
"Gaziantep'te bir toplantı sırasında işadamlarından biri ve bölgenin de en büyük firmalarından birinin sahibi dedi ki; 'Esenlik'i biz de yakından takip ediyoruz ancak öyle enteresan bir yapı ki, normal iktisat kurallarına göre bakıyoruz zarar etmesi gerekiyor. Biz mutlaka Esenlik'i hem rakibimiz olarak hem de mal tedarikçileri olarak değerlendirmek zorunda kalıyoruz. Bunun sırrı ne? İzmir'de bu tip bir firma vardı satıldı. Başka belediyelerin de vardı onlarda satıldı, Esenlik'in oradaki bütün teorileri tersine çeviren bir yapısı var' dedi. Bende onlara; 'sizler Esenlik'i incelediniz ama Malatyalı vatandaşlarla Malatya halkının arasındaki bağı da incelemeniz gerekiyor. Malatyalı hemşehrilerimizin Esenlik ile olan gönül bağı bununla çok yakından alakalıdır. Ekonomik yapısından ziyade Malatya halkı yaptığı her alışverişin dönüp dolaşıp kendisine belediye hizmeti olarak döndüğünü bilir ve özellikle kendi öz malı gibi ona değer verir' dedim."
 
Konuşmaların ardından Müftü Hacı Yusuf Gül tarafından okunan dua eşliğinde Beton Elemanı ve Beton Boru Fabrikası açıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız