SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Sistem İyiydi de Niçin Bu Kadar İşsiz Var?!."

0
Güncellendi - 2017-03-30 03:01:25
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye’nin geleceğe emin adımlarla gitmesini istediklerini ifade etti.

Yeşiltepe’de Hizmet Grupları Sitesi’nde esnaflarla bir araya gelen Bakan Tüfenkci, “Türkiye’nin önemli bir sürece giriyor. Bu süreçte ‘eski sistem devam etsin’ diyenler, ‘hayır’ diyorlar. ‘Yeni bir Türkiye olsun, yeni bir sistem kurulsun, esnaflarımız büyüsün, tüccarımız büyüsün, sanayicimiz büyüsün, ihracatçımız büyüsün, Türkiye büyüsün’ diyenlerde ‘evet’ diyorlar. Eski sistemin kaymağını yiyenler, eski sistemin sıkıntılarından kendilerine rant edinenler, eski sistemin boşluklarından Türkiye’ye provoke, manipüle edenler, ekonomiyi manipüle edenler, ‘Türkiye eski sistemde devam etsin’ diyor. ‘Türkiye koalisyonlara mahkum olmasın, Türkiye provokasyonlara gelmesin, ekonomisi şu veya bu şekilde manipüle edilmesin, Türkiye büyüsün’ diyenler, ‘evet’ diyor. Şimdiki sistemde’ gençlerimizin kapı kapı dolaşarak, iş araması devam etsin’ diyenler, ‘eski sistem devam etsin’ diyor. Ama ‘bürokratik vesayet ortadan kalksın, istihdam artsın, işverenlerimiz daha iyi ortamlarda yatırım yapabilsin’ diyenler, ‘evet’ diyor” şeklinde konuştu.

Türkiye’de yargının bağımsız olduğunu, anayasa değişikliğiyle beraber bağımsız yargının yanına bir de tarafsız olmasını istediklerini dile getiren Tüfenkci, “28 Şubat süreçlerinde ve daha sonra Anayasa Mahkemesi başkanları, Yargıtay, Danıştay başkanları her gün televizyonlara, gazetelere çıkıp, millete ayar veriyorlardı. Halbuki adalet dağıtmaları gerekirken, adil olmaları gerekirken, tarafsızlığını yitirenler maalesef Türkiye’yi 28 Şubat karanlığına götürmüşlerdi. Biz istiyoruz ki herkes bu Türkiye’de işini yapsın, kimse üzerine vazife olmayan işlerle meşgul olmasın. Biz istiyoruz ki bu coğrafyada Türkiye güçlü olsun. Bizi Suriyeleştirmek isteyenlere, bir daha bu mevcut sistemin arızalarından, boşluklarından dolayı Türkiye’yi bölmeye kalkmasınlar. Türkiye’yi manipüle etmeye kalkmasınlar. Türkiye’yi provokasyonlarla enerjisini boşa harcatmaya kalkmasınlar. Biz istiyoruz ki Türkiye geleceğe emin adımlarla gitsin. Gençlerimize iş, aş bulalım, işimizi, aşımızı büyütelim ve insanımızın yaşam standartlarını yükseltelim. Bunun için hızlı bir yönetime, etkin bir yönetime, sürdürülebilir bir yönetime ihtiyacımız var. Bunun için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Modeli’ni öneriyoruz ve inşallah milletimizin desteğiyle, gayretiyle 16 Nisan’da Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ‘evet’ demiş olacak” dedi.

Bakan Tüfenkci, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumun Türkiye’nin geleceği için önemli olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

“Bu sistem çok iyiydi, güzeldi de niçin bu kadar işsiz gencimiz var? Niçin üretimimiz bu aşamada? Niçin milli gelirimiz 11 bin dolarlarda? Oysa Allah’a hamdolsun 15 yıldır sizlerin güveniyle siyasi istikrarı yakalamış bir Türkiye var. Biz iktidara geldiğimizde 3 bin dolardan, 11 bin dolara taşıdık. İhracatımız 33 milyardan, 145 milyara yükseldi. Ama bu Türkiye’ye yeter mi, yetmez. Türkiye’de her yıl bir milyon genç işgücü piyasasına geliyor. Biz, bu gençlerimize iş bulmak zorundayız. Yeni yeni fabrikalar, üretim sahaları kurmak zorundayız. Dolayısıyla da daha fazla büyümemiz, çalışmamız lazım. Birbirimizle uğraşmamalıyız. Türkiye’nin enerjisini birbirleriyle uğraşarak harcamaması lazım. Bu sistemden kaynaklanan bu tip arızaları Allah’ın izni, milletimizin de kararıyla 16 Nisan’da Türkiye bertaraf edecek.”

17-25 Aralık’ta yargı darbesi yapıldığını kaydeden Tüfenkci, “17-25 Yargı darbesi ile esasında bir başka nokta vardı. Halk Bankası operasyonu vardı. Halk Bankasına niye operasyon yapılmıştı o günlerde değerli arkadaşlar? Türkiye-Kuzey Irak petrol anlaşmaları, oradaki paranın Halk Bankası üzerinden işlem görmesi ve İran ile bir takım ticareti o gün Halk Bankası üzerinde yapılması yapılmaması noktasında gerçekten bir soru işareti ile beraber, normalde İran bahane edilerek, Irak’taki bölgedeki, Türkiye’nin istikrarına, Türkiye’nin gücüne, Türkiye’nin ticaretine bir operasyon yapıldı. İşte bugünlerde Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısını Amerika’ya gittiğinde tutukladılar. Elbette ki adalet tecelli edecek. Ama bu şunu hatırlatıyor, değerli arkadaşlar; 17-25 Aralık’ları da biz unutmamız lazım. 17-25 Aralık operasyonları bir yargı darbesiydi. Gerçekten bir yargı darbesiydi. O gün Allah’a hamdolsun, hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ile biz o darbe girişimini de, ekonomi üzerinden gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişimini de, yargı üzerinden gerçekleştirilmeye çalışılan yargı darbesini de önlemiş olduk. İşte onun için biz yeni bir sisteme geçmemiz lazım. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile İnşallah böyle manipülasyonlara, provokasyonlara, Türkiye bir daha bu provokasyonları yaşamayacak” diye konuştu.

“EFENDİM DİPLOMASİSİ BİTTİ”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Yazıhan ilçesinde atlı cirit takımı tarafından karşılanırken, Bakan Tüfenkci için Dırejan aşiretinin geleneksel Tura oyunu gösterisi de gerçekleştirildi.

Yazıhan ilçe girişinde kalabalık bir topluluk tarafından karşılanan Bakan Tüfenkci,  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk ile partili yöneticilerin eşlik ettiği Yazıhan Belediyesine yaptığı ziyaretin ardından Durucasu Mahallesine geçti ve burada vatandaşlarla bir araya geldi.

Referandum sürecine ilişkin değerlendirmede bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

“Avrupa'ya bakınız, sanki seçim Avrupa'da oluyor. Türkiye'de olan seçime Avrupalılar 'hayır' kampanyası yapıyor. Çünkü artık Türkiye'de 'efendim diplomasisinin' yerine gerçekten karşılıklı oturarak, konuşarak ülke çıkarlarını koruyan bir hükümet var da onun için. Eskiden 'baş üstüne' diyen fasoncu bir Türkiye'nin yerini gerçekten patron bir Türkiye alacağı için hepsi endişeleniyor. Terör örgütleri de bu yüzden endişeleniyorlar. Eski sistemin devamından yana olanlar da artık Türkiye'yi maniple edemeyecekleri, provokasyonlar gerçekleştiremeyecekleri için 'hayır' diyorlar. Eski Türkiye'nin devamından yana olanlar 'hayır' diyor. Bu sistemin açıklarından, boşluklarından faydalanarak zengin olanlar, Türkiye'nin rantını yiyenler 'eski sistem devam etsin' diyor. Ama benim çiftçim, esnafın, köylüm, sistem değişsin yeni bir Türkiye kurulsun, üreten, dünyayla rekabet eden bir Türkiye olsun istiyor.” şeklinde konuştu.

“MİLLETİMİZ SİVİL DİRENİŞİ EN BAŞA ALTIN HARFLERLE YAZACAK”

İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından Malatya Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 15 Temmuz Çalıştayı'na katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bu milletin topyekûn kendini ortaya koymasıyla bu hain darbe girişimi gerçekten başarılı olamadı. Ama bir tarih yazılsa, ileride ‘sivil direniş nedir?’ diye tartışılsa ben inanıyorum ki 15 Temmuz darbe girişimine karşı koyan bu milletin sivil direnişi en başa altın harflerle yazılacak” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin milletin iradesine karşın gerçekleştirilen bir darbe girişimi olduğunu dile getiren Tüfenkci, “Millet, darbeye o gün gerçekten ‘dur’, ‘hayır’ dedi, meydanlara çıktı; tanklara, toplara, tüfeklere kendini siper etti, vatan için canını verdi. Bu milletin topyekûn kendini ortaya koymasıyla bu hain darbe girişimi gerçekten başarılı olamadı. Ama bir tarih yazılsa, ileride ‘sivil direniş nedir?’ diye tartışılsa ben inanıyorum ki 15 Temmuz darbe girişimine karşı koyan bu milletin sivil direnişi en başa altın harflerle yazılacak. Düşünün o gün hiçbir sivil direnişçi, darbeye 'hayır' diyen hiçbir sivil unsur tek bir kurşun atmadan o darbeye, tanka, tüfeğe, topa, uçak bombalarına karşı durdu ve karşılığında hiçbir mermi atmadı. O gün hiçbir dükkân, iş yeri yağmalanmadı” şeklinde konuştu.

MUHTARLARLA TOPLANTI..

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Biz terör örgütleriyle mücadele ederken, bir yandan PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, DHKP-C'siyle, FETÖ'süyle mücadele ederken bir yandan da Türkiye'yi büyütüyoruz. Ekonomiyi, ihracatı büyütüyoruz. Biz istiyoruz ki bir daha Türkiye'de enflasyonlar, koalisyonlar olmasın” dedi.

AKP Yeşilyurt İlçe Teşkilatı ve Yeşilyurt Belediyesi tarafından organize edilen Yeşilyurt Mahallesi Muhtarları toplantısı yapıldı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Türkiye’nin işini, aşını büyütmemiz, gençlerimize iş bulmamız gerekiyor. Bugünkü sistemle Türkiye’nin gelmiş olduğu nokta AKP’nin yakalamış olduğu istikrara, milletten aldığımız yetkiye ve güvene rağmen, kişi başına düşen milli gelir 11 bin dolay oysa biz istiyoruz ki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle beraber artık Yeşiltepe’mizde, Eski Çırmıktı’mızda, Topsöğüt’ümüzde, Şahnahan’ımızda kalkınsın, değişsin, dönüşsün. Türkiye’nin artık 11 bin dolarlardan 25 bin dolarları yakalaması içten bile değil” ifadelerini kullandı.

Bakan Tüfenkci, darbeler ve muhtıralarla Türkiye’nin enerjisini, sermayesini mevcut sistemin heba ettiğini kaydederek, şunları söyledi: “Bu sistemdem nemalananlar, memnun olanlar, eski Türkiye devam etsin diyenler ‘hayır’da birleşiyorlar. Hayır’da birleşenlere bir bakınız, ondan sonra niçin hayırda birleştiklerini sormak lazım. ‘Hayır’ diyenler, ‘Türkiye’nin geleceği için hayır’ dediklerini söylüyorlar. Peki, ona sormazlar mı eğer Türkiye, bu sistem bu şekilde devam etsin istiyorsa, üniversitelerdeki gençlerimiz mezun olduktan sonra iş bulamıyorlarsa, bu sistem geleceğimiz midir? Bu sistemi değiştirmek gerekmiyor mu?”

AKP’nin Türkiye’yi her alanda üç kat büyüttüğünü dile getiren Bakan Tüfenkci, “Türkiye’ye yeni hastaneler kazandırdık. Eski devlet hastanesini hatırlıyorsunuz, şimdi yeni yapılan devlet hastanesini görüyorsunuz. Yanına yapılacak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesini görüyorsunuz. Fizik Tedavi Merkezi’ni görüyorsunuz. Çevre yoluyla ilgili sizlerde, bizlerde muzdariptik aa bugün Allah’a hamdolsun hem kamulaştırmayı hem yer teslimini yaptık hem de şantiyeyi kurdurduk. Sizlerin desteğiyle Malatya’da Onkolji Hastanesi’nin de temelini atacağız. 23 ilin içerisinde de Malatya olması gerekir dedik. İlimizi gerçekten cazibe merkezi haline getireceğiz. Gayretlerimizle, çalışmalarımızla Malatya, 23 il arasına girdi” şeklinde konuştu.

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise 16 Nisan’da halkın sandığa kendi iradesini yansıtacağını ifade etti.

Bugüne kadar yapılan bütün seçimlerde Malatya’nın AKP’ye büyük bir destek verdiğini dile getiren Kahtalı, “Malatya, Türkiye’de her daim ilk beşin içerisine girmemize vesile oldu. İnşallah 16 Nisan’da gerçekleştirilecek ola referandumda da cumhurbaşkanımızı mahcup etmeyeceğiz” dedi.

Kahtalı, 16 Nisan’da yapılacak olan referandumun Türkiye’nin geleceği için büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Gezi’yle başladılar 17-25 Aralık hukuk darbesiyle devam ettiler, ardından da içerideki işbirlikçileri başta FETÖ olmak üzere PKK’sı, DHKP-C’si ve benzerleri ve dışarıdaki ağababaları Almanya’sı, Hollanda’sı, İsviçre’siyle ülkemizin üzerinde oyun kurmaya çalıştılar. İnşallah 16 Nisan’da milletimizin sağlam iradesiyle hep birlikte onların kurmuş oldukları oyunları nasıl bozup, başlarına geçireceğimizi göstereceğiz. Onun için Malatya’da çok güçlü bir ‘evet’ desteğini çıkması lazım. Malatya’nın kararı net, oyu evet.”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, Türkiye’de AKP’yle birlikte her alanda büyük bir gelişme, büyüme ve değişme olduğunu belirtti.

Çakır, Türkiye’nin birçok terör örgütüyle mücadele ederken, hem siyasi huzuru hem de istikrar ve güveni sağlandığını dile getirdi.

İstikrarın devamı için 16 Nisan’da yapılacak olan referandumun önemli olduğunu kaydeden Çakır, “Gelecek nesillerimiz, çocuklarımız için 16 Nisan itibariyle artık Türkiye bir daha bu çalkantılı kriz dönemlerini geride bırakarak, yeniden kalıcı bir büyümenin başlangıcına adım atmış olacak” diye konuştu.

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumun diğer referandumlardan çok daha farklı olduğuna vurgu yaptı.

16 Nisan’da rejim değişikliğinin değil, hükümet sisteminde değişikliğe gidileceğini ifade eden Şahin, “Biz ve bizden sonraki nesillerimizin insanca yaşama haklarının elde edilebilmesi için, onların bizim yaşamış olduğumuz sıkıntıları yaşamaması için yapılan ender düzenlemelerden bir tanesi. Bunu her ne kadar başta ana muhalefet partisinin genel başkanı ve diğer marjinal gruplar çokta algılayamasalar bile ama milletimiz bu olayın gerçekten farkında. Kesinlikle ve kesinlikle bunun bir rejim değişikliği değil, kesinlikle hükümet sistemindeki tıkanıklıkların giderilmesi için yapılan bir çalışmadır” şeklinde konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, Milletin 16 Nisan’da muhtar, belediye başkanı ya da milletvekili seçmeyeceğini, kendi geleceğini oylayacağını ifade etti.

Polat, 16 Nisan'da iradenin sandığa en güçlü şekilde yansıması gerektiğini vurguladı. 16 Nisan’ın Türkiye için bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Polat, “Yeni bir sürece girdik. 16 Nisan’da önümüze sandık konacak. Bu sandıkta muhtar, belediye başkanı, milletvekili seçmeyeceğiz, önümüzdeki yüzyılı oylayacağız. Ülkemizin yönetim sistemiyle ilgili halk oylaması yapılacak” dedi.

AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya da, AKP iktidarları döneminde yapılan hizmetlerin katlanarak devam etmesini sağlayacaklarını dile getirdi.

Yalçınkaya, 16 Nisan referandumunun önemine değinerek, “Türkiye’de sivil ve vatandaşın talebiyle bir anayasa gerçekleşmedi. Yaptığımız değişiklik bütünüyle milli, hiçbir yerden ithal edilmemiş, örneklenmemiş, Türkiye’nin geçmiş deneyimlerini bir araya getiren, sorunlarını masaya koyup, çözüm üreten bir yaklaşım” şeklinde konuştu.

BATTALGAZİ MAHALLESİ’NDE TOPLANTI

Tüfenkci, Merkez Battalgazi ilçesinde bulunan tarihi Kervansaray'da mahalle muhtarları ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Bakan Tüfenkci, Türkiye’nin eski günlerine dönmesini istemediklerini ifade ederek, vatandaşların refah düzeyini artırmak, yaşam standartlarını yükseltmek istediklerini bunun içinde yeni sisteme ‘evet’ dediklerini belirtti.

Milletin 15 Temmuz’da darbe girişimine ‘hayır’ dediklerini, 16 Nisan’da ise milli iradeye ‘evet’ diyeceklerini dile getiren Tüfenkci, “Bizim derdimiz aşımızı, ekmeğimizi büyütmek. Bizim derdimiz bu vatana göz dikenlere karşı haddini bildirmektir. Biz terör örgütleriyle mücadele ederken, bir yandan PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, DHKP-C'siyle, FETÖ'süyle mücadele ederken bir yandan da Türkiye'yi büyütüyoruz. Ekonomiyi, ihracatı büyütüyoruz. Biz istiyoruz ki bir daha Türkiye'de enflasyonlar, koalisyonlar olmasın. Biz istiyoruz ki bir anayasa kitapçığı fırlatılmasıyla birlikte bu ülkede insanlar yüzde 35 oranında fakirleşmesin” diye konuştu.

AKP Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder ise referandumun Türkiye’deki herkesi ilgilendirdiğini ifade ederek, milletin bunu benimsediğini ve bu konuda çaba sarf ettiğini söyledi.

16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasında evet'in çıkmasına Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu belirten Güder, "Eski yönetim sistemiyle bir yere kadar gelindi ancak bundan sonra ilerlenmiyor. Sizler bizi kim idare edecekse yüzde ellinin üzerinde oy vererek onu seçeceğiz ve beş yıl onun yönetiminde olacağız" ifadelerini kullandı.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da 16 Nisan’da Türkiye’nin geleceğine ‘evet’ diyeceğini aktardı.

Gürkan, “16 Nisanla birlikte istismarların önüne geçeceğiz. Kucaklayıcı, bütünleştirici, birleştirici bir toplum olacak. Ana muhalefet partisi lideri dahi artık kucaklayıcı bir dil konuşuyor. Bugüne kadar 11 seçim geçirdik bu 12’nci seçimde de Malatyalılar kendine yakışanı yapacak. Elimizi vicdanımıza koyarak sandıklara gideceğiz” diye konuştu.

"16 NİSAN'DA RAHMET OLARAK BİZE GERİ DÖNER"

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AKP Malatya Milletvekili Taha Özhan, 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması öncesinde Doğanşehir ilçesini ziyaret ederken, AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar ise Darende ilçesinde temaslarda bulundu.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AKP Malatya Milletvekili Taha Özhan, 16 Nisan’ın Türkiye için dönüm noktası olduğunu ifade ederek, "Önemli bir sürecin sonlarına yaklaşıyoruz. Son düzlüğe yaklaştığımız bu dönemi, en bereketli en doğru şeklide tamamlayacağız. Doğanşehir farklı siyasi partilerin belirli ölçüde bulunduğu bir yer. Hazırlanan bu paket hem AK Parti'nin hem de MHP'nin hazırladığı ortak bir teklif bu nedenle en güçlü desteklerden birini Doğanşehir'den bekliyoruz. Gösterdiğimiz çabalar inşallah berekete dönüşür. 16 Nisan'da da rahmet olarak bize geri döner" dedi.

Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Doğanşehir ilçesi tüm kademeleriyle canla, başla çalışıyor. Önümüzde ki süreçte daha da hızlı çalışacağız. Doğanşehir Türkiye'nin aynasıdır. Doğanşehir'de baraj aşılırsa bilinsin ki Türkiye'de barajı aşmış demektir" ifadelerini kullandı.

Devlet çarkının hızlandırılması zamanı

AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması kapsamında Darende İlçesini ziyaret etti.

AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, ziyaretlerinde şunları söyledi: "16 Nisan Türkiye'nin geleceğinin seçimi. Her ne kadar siyaset kendisi için bir şeyler isteme sanatı olsa da bu seçim böyle bir özellik taşımıyor. Bundan sonra ki gelecek sistemle birlikte siyaset kendinden fedakarlık etme ve memlekete katkı etme sanatı olacak. Böylece daha hızlı daha verimli bir Türkiye elde etmiş olacağız. Eski sistemden kurtulup Devlet çark'ının hızlandırılması zamanı, daha az maliyetle daha çok hizmet üretme zamanı. Bundan sonra merkez millet olacak. Yüzünü göremediklerimiz bizi yönetemeyecek, sadece kendi tabanlarına hitap edemeyecek, ezberlediği dili konuşamayacak, vaatlerini değiştirecek. Kim gelirse gelsin milletin değerleriyle barışmak zorunda yoksa seçilme hakkı olmayacak. Milletinin kafasını karıştıran isimler iktidar olamayacak. Farklılıklar ortak bir noktada buluşacak.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • huseyin (6 yıl önce)
    Birtane bakani destekleyen yorum goremedim. kim veriyor bu oylari ? :)
    0
    0
    Yanıtla
  • doğru bir tanedir hükümetin bakanı olduğunu unutmuş işssizlikten şikayet ediyor sayın bakan görevinizi yapsaydınız işsizlik azalırdı
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (6 yıl önce)
    vaayy en sonunda issizligide sisteme bagladilar..
    0
    0
    Yanıtla
  • Cesamin ÖZKAN (7 yıl önce)
    Bu kişi bakan ise vay ülkenin haline. Bu sistemin 15 yıldır başındalar işsizliği en az beş kat artırdılar. Siz mevcut sistemin size sunduğu olanakları kendiniz için kullandığınız için işsizlik arttı vatandaşın durumu kötüye gitti ama sizler bunun karşılığında sizlerin dünyalıkları arttı. İktidarda kalmanız bu ülkenin her dakika zarar hanesine yazmak demektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • ethem (7 yıl önce)
    Sen ülkeyi yönettiğin 15 yıl içinde devlete ait işletmeleri arsa fiyatının dahi altında sat, düşük kur politikasıyla yerli üreticiyi ithal mal karşısında ezdir. Üreticide işletmesini satıp reel faizde dünya şampiyonu olduğumuz dönem paradan para kazanmayı tercih etsin.Sadece inşaat sektörüyle elde edilen çok övündüğünüz büyüme balonuda Piyasa konuta doyunca yavaş yavaş sönünce al sana işsizlik patlaması. Sonrada topu parlementer sisteme at, sorumluluk kabul etme, millette saf saf dinlesin ne güzel memleket...
    0
    0
    Yanıtla
  • ERTAÇ (7 yıl önce)
    Siz 15 senedir iktidarsınız niye bu kadar işsiz olduğunu siz cevaplayın ? 15 senedir tüketim ekonomısıyle büyüdünüz 5 krş luk yatırım yapmadınız, milleti asgari ücrete mahkum ettiniz şimdide çıkıp bu sistem işsizliği körüklüyor diye meydanlarda evet oylarını artırmaya çalışıyorsunuz...Siz kendinizle çelişiyorsunuz sn bakan güldürmeyin insanı ..Sn Babacan 2 yıl önce ne dedi haberin varmı sn bakan ? AVM kurmakla ekonomi büyümez dedi..bunu lütfen unutmayalım...Ha bu arada rahmetli ecevit KPSS yi çıkartırken adil adaletli herkesimden çalışan emek veren çocuklar hakkıyla iş sahibi olsun diye çıkarttı şimdi nasıl adam alındığını sen benden daha iyi bilirsin .....
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    İşsizliği artıran,Ülkeyi bu hale getiren sorunları çözemeyen sistem değil yönetenlerdir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya uyuma (7 yıl önce)
    Günün en komik fıkrası ama biz hiç gülmüyoruz be sayın bakanım
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (7 yıl önce)
    15 yillik Içraatiniz ITIRAF ettiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    Malatya,halki,daha,cok,arar,sumerbanki,tekeli, Seker,fabrikalarini,1938,yilindan,beri,uretim Yapiyordu,en,az,calisani,uretenleri,esnafi,sayisi En,az,200,bin,insan,murada,gecimini,sagliyordu
    0
    0
    Yanıtla
  • tarcan (7 yıl önce)
    SON 30 YILIN İŞSİZLİK ORANLARI YIL BAŞBAKAN İŞSİZLİK ORANI (%) 1980 Bülend Ulusu 7.2 1981 Bülend Ulusu 7.2 1982 Bülend Ulusu 7.6 1983 Bülend Ulusu 7.51 1984 Turgut Özal 7.407 1985 Turgut Özal 6.946 1986 Turgut Özal 7.716 1987 Turgut Özal 8.131 1988 Turgut Özal 8.701 1989 Turgut Özal 8.868 1990 Yıldırım Akbulut 8.189 1991 Mesut Yılmaz 7.944 1992 Süleyman Demirel 8.066 1993 Tansu Çiller 7.753 1994 Tansu Çiller 8.133 1995 Tansu Çiller 6.914 1996 * Necmettin Erbakan 6.028 1997 Mesut Yılmaz 6.706 1998 Mesut Yılmaz 6.817 1999 Bülent Ecevit 7.649 2000 Bülent Ecevit 6.497 2001 Bülent Ecevit 8.335 2002 Bülent Ecevit 10.333 2003 Recep Tayyip Erdoğan 10.495 2004 Recep Tayyip Erdoğan 10.25 2005 Recep Tayyip Erdoğan 10.203 2006 Recep Tayyip Erdoğan 9.856 2007 Recep Tayyip Erdoğan 10.244 2008 Recep Tayyip Erdoğan 10.945 2009 * Recep Tayyip Erdoğan 14.028 2010 Recep Tayyip Erdoğan 11.0 bilgi iyidir herzaman
    0
    0
    Yanıtla
  • ferit (7 yıl önce)
    15 sene sonra mı ayiktiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (7 yıl önce)
    Ekonomiyi batirdiniz ondan sumerbank tekel seker fabrikalari et balik kurumu buralarda kac kisi calisiyordu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    15 yıldır iktidarda hangi parti var. Allah için biraz doğru konuşun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serhat (7 yıl önce)
    Her tarafı satarsan bu kadar işsiz olur,sizinde oyunuz düşmez.
    0
    0
    Yanıtla