SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Sistem Malatya'da Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:04:08
Bu Sistem Malatya'da Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ
 
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Van'daki depremzedeler ve Somali'de açlık ve kıtlıkla mücadele edenler için gönderilecek 2 seyyar ekmek fırını, Malatya'da hazırlandı. 
     
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ihalesini kazanarak seyyar ekmek fırını yapan Alptekin Makina Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin ortaklarından Yılmaz Alptekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fırınların Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak son teknoloji teçhizatlarla döşendiğini söyledi. 
     
Tamamen steril ortamda el değmeden günlük 10'ar bin ekmek yapma kapasitesiyle fırınları dizayn ettiklerini anlatan Alptekin, fırınlarla Somali gibi ivedi bir şekilde yardım yapılması gereken yerlere, ya da afet bölgelerine ekmek götürülebileceğini belirtti. 
     
Fırınların içindeki tüm cihazların otomatik olduğunu ifade eden Alptekin, çok fazla insan gücüne ihtiyaç duyulmadan ekmeklerin üretilebildiğini dile getirdi. 
     
İçinde jeneratörü, ekmek işleme fırını, hamur işleme üniteleri, işçiler için soyunma odaları ve duşakabiniyle tam bir tesis şeklinde dizayn edildiğini anlatan Alptekin, bir fırının yaklaşık 500-600 bin liraya mal olduğunu kaydetti. 
     
     -Gıda normlarına uygun malzemeden üretildi- 
     
Askeri birliklere gönderilen daha basit yapıda seyyar fırınlar bulunduğunu anlatan Alptekin, ilk kez bu kadar teferruatlı ve yüksek kapasiteli seyyar fırın yapıldığını belirtti. 
     
Fırınların içinde kullanılan malzemelerin hepsinin de gıda normlarına uygun olduğunu vurgulayan Alptekin, bu fırınlarda üretilen ekmeklerin de sağlıklı bir şekilde ihtiyaç olan ülkelerde tüketilebileceğini söyledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız