SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Niyazi Doğan

Bu Sofra Bize Neyi Anlatıyor?

Bu Sofra Bize Neyi Anlatıyor?
A- A+ PAYLAŞ

..Bu fotoğraf / bu sofra eşitsizliğin, adaletsizliğin, haksızlığın da fotoğrafıdır.. 

Niyazi DOĞAN Yazdı dogannd@gmail.com

Aşağıdaki fotoğraflara dikkat ve ibretle bakın lütfen…

İlk fotoğraf, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, başbakan iken işine tazminatsız son verilmiş, işine son verilirken tek kelime itiraz edememiş Ahmet Davutoğlu’nun mütevazı (!) kahvaltı sofrası.

İkinci fotoğraf, Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası’nın Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır onuruna geçtiğimiz günlerde verdiği mütevazı (!) kahvaltıdan bir sahneyi gösteriyor.

Muhtemelen, malatyahaber.com’un, davet sahibinin yaptığı konuşmada ettiği “Kendimize Çekidüzen Vereceğiz” sözlerini 'ironik' bir başlık olarak kullandığı  haberde, ikinci fotoğrafı görmüş, yazılanları ve buna gelen yorumları okumuşsunuzdur.

Tam da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mayıs 2016’da Başbakanlık görevi sırasında işine son verdiği, bugünlerde ise, “ahlak dersleri” eşliğinde partisinden istifa eden, savaşı kışkırttığı Suriye’de milyonlarca insanı bir lokma ekmeğe / yemeğe muhtaç hale getiren politikaların mimarı Ahmet Davutoğlu’nun 100’den fazla tabak dolusu yiyecekle yaptığı bir kahvaltının benzerini Malatya’da yaşıyoruz.

Üşenmedim; masada enva-i çeşit yiyecekle dolu tabakları saydım; bir defa da değil, üç defa saydım.

İlkinde 67 tabağa, ikincisinde 70, daha dikkatli ve detaylı üçüncü sayımda ise 75’den fazla tabak sayısına ulaştım.
Hepsi yiyecekle / kahvaltılık ürünlerle dolu dolu.

İştah kabartıcı bir sunum.

Bir malatyahaber.com okuyucusunun (murat) söz konusu haberin altında yer alan, kitabın orta yerindeki yorumu ile, muhtemelen bir kuş sütü, bir de havyarın eksik olduğu kahvaltı masasının arkasındaki sandalyelerde ise sadece 6 kişi var.

Bunlardan ikisi, AKP’li Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır.

Diğerleri çok da önemli değil.

6 kişinin önüne 75 tabaklık lüks kahvaltı masasını kuran kurum, Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası…

Sofranın kimin / hangi kurumun parası ile kurulduğunun sorgulanmasının dışında, sofranın kim tarafından kurulduğu da çok önemli değil.

Ancak kendini “Şehr’ül-Emin” olarak ifade etmekten ayrı bir haz alan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır’ın, bir davete icabetle de olsa karşılaştıkları bu sofraya oturması tümüyle sorunludur; her şeyden önce, derin bir etik probleme vurgu yapmakta, diğerkâmlık ve empati yoksunluğunu göz önüne sermektedir.

Her şeyden önce bu sofra, tam tanımıyla bir israf sofrasıdır.

İsraf, İslâm’ın savaş açtığı en önemli cephelerden biridir.

Yeryüzünü insanın her tür ihtiyacı için doğal bir kaynak olarak dizayn eden Allah, Kur’an-ı Kerim’de, A'râf Suresi’nin 31. Ayetinde “Ey Âdemoğulları, (…) Yiyiniz, içiniz ama israf etmeyiniz. Çünkü Allah müsrifleri sevmez.” buyuruyor.

Dolayısıyla, İslâm, israfı yoruma muhtaç bırakmaksızın yasaklamış ve haram kılmıştır.

Yani, israf haramdır.

Bu halde, kurulan bu sofra, israf sofrası olması itibariyle İslâm’ın bu konudaki öğretisine, açık bir muhalefettir.

İlave olarak; ‘Şehr’ül-Emin’lik, şatafatlı sofralarda karın doyurmakla, keyif çatmakla, vakit öldürmekle değil, fakirliğin diz boyu yükseldiği şehrin insanların sorunlarını çözmekle mükelleftir.

‘Şehr’ül – Emin’, sorumlu olduğu şehrin halkı / çocukları doymadan mutlu olamayan, sorumluluğunu üstlendiği insanlar aç iken, “askıda ekmek” kampanyaları ile ekmeğe ulaşabilir iken israf sofralarına oturmayı zül addeden kişidir.

Bundan sonrası için madde madde gidelim:

1. Bu sofraya oturmak israfı onaylamak, israf ekonomisine alkış tutmaktır.

Göreve geldiği günden bu yana, eski yönetimin Malatya Büyükşehir Belediyesi kaynaklarını insafsızca israf ettiğini ve kendisine hizmet üretme kabiliyetini yok edecek düzeyde borçlu bir belediye bırakıldığı yönünde açıklamalar yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın bu israf sofrasına oturması, Ahmet Çakır yönetimine yönelttiği israf eleştirilerinin de sahici ve samimi olmadığı kuşkusunu yaratmaktadır.

Aksi olsaydı, belediye kaynaklarını israf etmekle itham ettiği AKP Milletvekili Ahmet Çakır ile böyle bir sofraya oturmazdı,  diye düşünüyorum.

2. Bu sofraya oturmak, fakirin / fukaranın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sıklıkla kullandığı deyimle ‘Garip gureba’nın halinden anlamamaktır.

Açlık sınırının 2 bin 59 TL olduğu bu ülkede, açlık sınırın da altındaki asgari ücretle (2020 TL) çalışan, bu ücretle kirasını, doğalgazını, elektriğini, elektrik faturasını aşan su faturasını, çocuklarının eğitim masrafını, yiyeceğini, giyeceğini satın almanın nafile çabasını veren 5 milyon 640 bin emekçinin çaresizliğini düşünmeden böyle bir sofraya oturmak nasıl bir halin yansımasıdır?

Peki, asgari ücretliyi düşünmediniz diyelim; Malatya’nın pazarlarında, pazarcıların tezgâhlarını topladıktan sonra geride bıraktığı çürük-çarık meyveyi / sebzeyi toplayarak hayata tutunmaya çalışan yoksulluğun dip noktasındaki insanımızı da mı düşünmediniz bir an…

3. Bu sofraya oturmak ve poz vermek, halkla ilişkiler bağlamında bir akıl tutulması ve basiret bağlanmasıdır

Türkiye’de en büyük işverenin “İşsizlik Fonu” olduğu bir ekonomik kriz sürecinde geçiyoruz.

Haydi diyelim ki, 4 -5 nüfusun bir asgari ücrete mahkûm edildiğini düşünmediniz; haydi diyelim ki, “Erdemli şehir” kavramını tepe tepe kullanmanıza karşın, bu kavramın ifade ettiği anlamı derk etmekten acizsiniz; peki bir an, “askıda ekmek”le geçinen insanların, bu fotoğrafı görüp, sizin hakkınızda neler düşüneceğini / neler söyleyeceğini de mi düşünemediniz?

Umarım, yıllarını siyasette, eğitimde, halkla birebir temasın kurulduğu ve doğrudan sokağı tanımaya olanak veren ticaret hayatından gelen siyasetçiler olarak, yüzbinlerce insanın “işsizlik maaşı” ile geçimini sağlama savaşı verdiği bir ortamda, bu sofraya oturmanız, anlık bir basiretsizliğin sonucudur.

Hoş, böyle olsa bile, halkı yönetenlerin / yönetme iddiasındakilerin basiret sahibi olma zorunluluğu tartışılmazdır.

Türk Dil Kurumu, ‘Basiret’ kelimesini, “Gerçekleri yanılmadan görebilme yeteneği, uzağı görüş, seziş, uyanıklık, anlayış, kavrayış, önsezi” olarak tanımlıyor.

Basiretsizliği de bu tanımın tam tersi olarak anlayabiliriz.

Bu durumda, Gürkan ve Çakır’ın bir siyasetçi basiretiyle, bu sofrayı gördüğünde tepki koyarak, “Bu nasıl bir sofra arkadaşlar? Sıradan insanımızın ekonomik sıkıntılarla boğuştuğu bir zamanda böyle bir sofraya oturmak hiç doğru değil. Sadece ekonomik sıkıntı boyutu ile de değil, inancımızın, ahlakımızın gereği olarak bu denli şatafatlı bir sofraya ihtiyaç duymamız düşünülemez” demeleri gerekirdi.

Ancak, anlaşılan, böyle bir dertleri olmadığı için, bu israf sofrasına oturmaktan herhangi bir sakınca görmemişler; oturmuşlar bir de poz vermişler maalesef.

Tasarruf, çoğunluğu en alt derecede maaş alan savunmasız belediye işçisinin, personelinin ücretinden kesinti yaparak olmaz. İsraf ekonomisine karşı mücadeleyi, içselleştirilmiş bir yaşam ve yönetim tarzına dönüştürmediğiniz sürece, yapılan sadece tribünlere yönelik gösteridir.

4. Bu fotoğraf / bu sofra eşitsizliğin, adaletsizliğin, haksızlığın da fotoğrafıdır.

Necip Fazıl ne diyordu?

Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul. Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa…

6 kişiye 75 tabak yiyecek,

75 asgari ücretliye 6 tabak yiyecek…

Bu taksimi kurt yapmaz, kuzulara şah olsa…

5. Bu sofra / bu fotoğraf bir görgü sorununa da işaret etmektedir.

Zihinsel anlamda, iç barışını sağlamış / nitelikli bir yaşam felsefesini rehber edinmiş, beğeni düzeyi yüksek insanların en belirgin özelliği sadeliktir / minimalizmdir / rafine bir yaşam tarzıdır. Azla yetinir, gözü ve gönlü toktur. Yemek için yaşamazlar / yaşamak için gerektiği kadar yerler. Yemek onlar için, mideyi tıka basa doldurma eylemi değil, biraz enerji desteği, ama daha çok aile ile / dostlarla / arkadaşlarla sıcak bir muhabbetin vesilesidir sadece.

Ancak geldiği makamı hazmedememiş olduklarına dair işaret verenler bu durumdan vareste oldukları için, zengin sofralar mideyi doyurabilir ve fakat gözü doyurmaz.

6. “Bir lokma bir hırka” söylemiyle iktidara gelip, Muharrem ayında bu sofrada oturmanın dayanılmaz ayıbından bir sorun teşhis edemeyen yöneticilerin “Erdemli şehir” söylemi ne kadar samimidir?

Muharrem ayını 29 Eylül 2109 itibariyle geride bıraktık.

Bu sofra ise Muharrem ayı içinde kuruldu.

İslâm’ın aziz ve muazzez peygamberi Hz. Muhammed’in sevgili torunu Hz. Hüseyin ve 72 yakını, bir damla sudan, bir lokma ekmekten mahrum bırakılarak katledildi bu ayda.

Muharrem ayını “Hüseyni duruş” söylemiyle idrak ettiklerini iddia edenler, Muharrem ayında böylesine şatafatlı bir sofraya oturarak, aslında “Hüseyni duruş” gibi bir dertlerinin olmadığını bir daha göstermiştir.

“Bir lokma bir hırka” ile formüle edilen yaşam tarzına övgü dizerek iktidara gelen, iktidarda ise, Muharrem ayında kuş sütünün eksik olmadığı israf sofralarına oturmanın dayanılmaz ayıbından sorun teşhis edemeyen yöneticilerin “Erdemli şehir” söylemi, samimiyetsizliğin de söylemidir.

İlaveten, Muharrem ayı boyunca katıldıkları aşure günlerinin, aşurenin anlam ve felsefesini de idrak etmekten fersah fersah uzak olduklarını da göstermektedir.

7. Bu sofra / bu fotoğraf, Malatya’da bazı AKP’li siyasilerin, yerel yöneticilerin halktan koptuklarının fotoğrafıdır.

Taştepe, Melekbaba, Yamaç, Beydağı, Tandoğan, Sarıcıoğlu, Kiltepe’de oturan, AKP’nin oy deposu niteliğindeki bu ve benzeri mahallelerin sakinleri, kahvaltı sofralarında en iyi ihtimalle 3 çeşit yiyecek, artı bir çayla iktifa etmek zorunda iken, binbir çeşit yiyecekle tezyin edilmiş sofraların onur konukları, sayelerinde var oldukları halkın dertleri ile hemhal olamaz / onları anlayamaz ve onların derdine çare üretemez.

Çünkü artık iki ayrı dünyanın insanlarıdır onlar.

İçinde oldukları halktan kopmuş / empati yeteneklerini sıfırlamışlardır.

Dilleriyle Hz. Peygamberin sadeliğini / bu dünyanın keyif verici hallerine prim vermemesini konuşurlar ama pratikte dünyevileşme konforunu dibine kadar yaşamaktan asla imtina etmezler…

Son sözümüz de, AKP’li milletvekili ve belediye başkanları için bu sofrayı kuran Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası yöneticileri için olsun…

Önce tarihten bir anekdot:

Muaviye, kendisine Şam’da görkemli bir saray inşa eder.

Bir gün Hz. Ebu Zerr’i davet eder ve sarayı hakkında ne düşündüğünü sorar:

“Sarayımı nasıl buldun ey Ebu Zerr?”.

Hz. Ebu Zerr, “Ey Muaviye! Eğer bu sarayı kendi paranla yaptırdıysan israftır. Eğer halkın parasıyla yaptırdıysan ihanettir ve haramdır. Kul hakkına girer”.

Şayet, bu israf sofrası Malatya Minibüsçüler ve Umumi Servisçiler Odası yöneticilerinin kendi harcaması ile finanse edilmiş ise en hafif deyimi ile israftır; yok eğer sabahın 5’inde kalkıp gecenin 10’una değin alın teri dökerek çocuklarının nafakasını kazanma mücadelesi veren minibüsçü ve servisçi esnafının, şoförlerin parasıyla ile finanse edilmiş ise haramdır, kul hakkına girer.

Bu sofraya siyaset esnafı ile birlikte şoför esnafından temsilciler davet etmiş olmanız bile bu gerçeği değiştirmeyecektir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

95 yorum yapılmış

  • Mustafa Türkoglu (4 yıl önce)
    Arkadaşlar Bu gibi sofralar doğru değil bunu sevdiğimiz insanlarda yapsa, bizde yapsak doğru değil,Rabbim bize hesabını verebileceğimiz nimetler ver. Maalesef zaman içinde bir birimize bakarak benzeşiyoruz ve normalleşiyor normal olmayan hareketlerimiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • eyüphan tabaş (4 yıl önce)
    sizi tebrik ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • RİFAT (4 yıl önce)
    Doğru söze ne denir Hocam
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Saklar (4 yıl önce)
    Sofrada 37 kişi varsa herkese 2 şer tabak düşer
    0
    0
    Yanıtla
  • Lütfü (4 yıl önce)
    Maaşlarını kestiğiniz işçiler evinde kahvaltı bulamazken siz bu sofrada oturmaya utanmadınızmı
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Bu sofra görgüsüzlüğün geldiği son noktayı gösteriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    O sofra israf tabiki de olmaması lazımdı. Başka bi açıdan bakalım şimdi selatin başkan aday olduğunda halk bayram etti çok sevindi. Neden, vekillere karşı dik duruşundan dolayı yoksa vizyonu olan birisi olduğundan değil yani. Sonra çok yüksek bir oyla seçildi belediyenin borçlarını tüm halkın gözleri önüne serdi yaygara kopardı halk yine sevindi başkan bu işte dediler. Ama yanıldılar bu sadece danışıklı dövüş oyunlarıydı birden bire noldu da o hakaret seviyesine kadar suçladığı vekille kol kola davetlere gidiyor. Tüm borcu cebinden ödedi heralde bu vekil. Sonuç o çok beyendiğimiz başkan hem kahraman oldu hemde 5 yıl malatyaya bir çivi çakma dan paşa paşa oturacak yani yine vekiller kazandı. Kaybeden halk ve reis oldu bir vekili 20 yıl boyunca vekil yaparsan o vekil kendini o ilin mülkü amiri, sahibi, valisi, başkanı, patronu, herşeyi zanneder. Sonrada türkiyenin enbüyük 5 büyük şehri ni kaybedince sebep ararsınız. Malatyada reisin hatırına oy veriyor ama...... İçi kan ağlıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Rumuz bilim (4 yıl önce)
    Konuk , ev sahibinin kendisini çok şeylerle ağırlamasını bekleyebilir. Ama ev sahibi Ona ancak evinde bulunanı ikram eder. Konuk , ev sahibinin kendisini çok sade şeylerle ağırlamasını bekleyebilir. Ama ev sahibi Ona çok fazla ikramda bulunabilir. Her iki durum için de ortaya çıkan durum hepimizin malumu olan şu atasözüne çıkıyor; misafir umduğunu değil bulduğunu yer. Netice itibariyle misafirin istek bildirme gibi bir durumu yoktur.
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf (4 yıl önce)
    Bu kahvaltıya normal diyen,vicdansızlar ,akıl ve izanını kaybetmişler .gariban bir mahallede oturuyorum ,bizim eve 25 kuruş paraya gelen insanlar var bir ekmek almak için ,evine alacağı ekmek için 25 kuruşu eksik anladınızmı...............
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Sayın Niyazi Doğan, Yazdıklarınızın herbir kelimesini ibretle okuması gereken bir Malatya toplumunun bu açlık, işsizlik ve sefaletine rağmen müslümanlar diyerek %70 inin desteklediği bir ibret sofrasıdır oturulan bu sofra.
    0
    0
    Yanıtla
  • abuzer çırmık (4 yıl önce)
    sarayda da yaşarız yemekleri çöpe de atarız size ne biz yandaşız
    0
    0
    Yanıtla
  • abuzer çırmık (4 yıl önce)
    sıkıntı yok onlarda yandaş
    0
    0
    Yanıtla
  • ekrem aybek (4 yıl önce)
    BENCE EDİTÖR BU RESİMDE VE YAZIDA YEMEĞİ ELEŞTİRMEMİŞ.??? ÜSTÜ KAPALI OLARAK BAŞKA BİR MESAJ VERİYOR !!! ANLAYAN ANLAMIŞTIR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalisi (4 yıl önce)
    Yuhhhh size bu da kahvaltınız beyler fakir fukara ekmek bulamazken sizin masada çay bardağı koyacak yer yok halktan kopuk ondan sorna büyükşehir belediyesi bilmem kaç mılyon yemek paradi ödemiş niye olmayalı su parasına 1 krş de ekleseniz öder
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (4 yıl önce)
    Sayın motasin müdürü trambus kısmında eski amirler VE 5-6 Tane şoförlerle gruplaşma içerisinde ler geriye kalanlara ise haksızlık içerisindeler ayrıca son gelen amir hakkaniyetli biri olduğundan o başa gelir diye hepsi ona karşı oyun içerisinde ler
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (4 yıl önce)
    Kendi paralarını harcasalar bunu yapamazlar ? Kimse kendi alın teri parasıyla bu İSRAFI yapmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • cemal (4 yıl önce)
    Allah iyiliğinizi versin.Yazıyı okuma zahmetine bile girmedim.Lakin bu manzarayı umumiye yani serpme kahvaltı görüntüsü yeni bir olay değil ki.Maalesef toplum olarak içine girdiğimiz gaflet girdabından bir kesit.Ve topluma mal edilmesi gereken bir ayıp hatta günah. Nitekim gidip 20 veya 30 lira verdiniz mi önünüze bu israf sofrasını seriyorlar. Toplum olarak bu noktaya gelmişiz. Hatta bir de fotoğrafını çekip marifetmiş gibi sosyal medyalarda dolaştırıp herkese servis ediyoruz. Çok daha geniş ve ciddi perdelerden eleştirilebilecek siyasilerimizi getirip te buradan muhakeme etmek ne kadar doğru olur?Vicdanlarınıza bırakıyorum.Allah iyiliğinizi versin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahap (4 yıl önce)
    Niyazi beyin yazıları ve makaleleri genelde Ahmet Çakır Öznur Çalık yada Hakan Kahtali üzerinden olur. Yine aynı tarz makalelerden birini okuyorum. Hep aynı şeyler tamamen sübjektif pencereden bakılmış politik görüşlülük mesaji veren yazıydı. Bi kere misafir bizim geleneklerimizde gittiği yerde sofrada tercih yapma lüksüne sahip deildir. Çok donanimli bir sofrada olsa çay fasıllı toplantıda olsa, önüne gelenden tadmak gerekir. Misafirligin özü budur. Haaa olaya niyazi bey gibi art niyetli bakacak olursak fotoğrafta her çeşitten 2 tane var. Oturup da salam niye 1 tabak değil de 2 tabak muhabbeti yapılabilir. Zira bu maklede buna benziyor. Mesela niyazi bey niye makaleleriniz tarafsiz değil? Bence gazetecilik her görüşe yakın olup onların olumlu olumsuz yönlerini dile getirmek...
    0
    0
    Yanıtla
  • halit (4 yıl önce)
    Abartılmış ve hangi siyasi amacı içeriği bilinmeyen bir yazı olmuş. Davutoğlunun sofrasından ve suriye meselesinden minübüsçülerin kahvaltısına bağlantıyı kurmak sivri bir zeka ürünü. Yazıyı kaleme alan gazeteci arkadaş muhtemelen hiç böyle bir sofra veya organizasyon içinde yer almamıştır. Herhangi bir mekanda serpe dedikleri türden bir kahvaltı yapmamıştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • RAMBO (4 yıl önce)
    YEMEK MASASINDA RESİM ÇEKİLMEK HİÇ OLMAMIŞ İNANIN BU SABAH ÇEYREK EKMEK ARASI İKİ DOĞRANMIŞ PEYNİR VARDI EVDE ONLA İŞ ARAMAYA ÇIKTIM
    0
    0
    Yanıtla
  • Nevzat (4 yıl önce)
    Evirmeye çevirmeye kıvırmaya gerek yok.peygamberimiz böyle sofrayı kabul eder miydi yada otururmuydu
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (4 yıl önce)
    Öncelikle niyazi beyi kutluyorum.evet ne yaptı niyazi bey neden kutluyorum onu açıklayalyım.günümüz türkiyesinde spor takımı tutar gibi parti tutmaktan kurtulmadıgımız sürece bu tarz vakalar ile karşılaşmamız cok normal.bir toplum yapılan yanlışa sus demeyecek kadar zavallı ise,hileye ve menfaat üzerine kurulan siyasete kendi partim diye doğru diyecekse ozaman biz çöküşün başlayıp devamının önünü kesemeyiz.haramın normal sayıldıgı,kayırmanın olağan olduğu ve hakedenden öte eş dostun tanıdığın çalıştırıldıgı işe alındığı bir toplumda nasıl halkı mutlu edebiliriz.zalimliğe alkış çalındığı bir düzenden nasıl medet umabiliriz.evet malatyadaki siyasilere gelelim birazda.saolsunlar üniversite iştiraklarına ortaklar,restorantlara ortaklar firmalara ortaklar,ihalelere ortaklar,arazilere ortaklar ama resmiyette isim ali veli fakat kar hepsinin.hiçbir partiyi savunmuyorum ancak artık uyanıp yanlışı yapan evladımız dahi olsa en azından dur demeyi biomenin zamani çoktan gelip geçti.niyazi beyin cesurca dile getirdiği bu yazıdan dolayı tebrikkerimi birkez daha sunuyorum.güzel ülkemin güzel insanlarınada huzur ve mutluluk diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Resim herşeyi anlatıyor anlatmaya gerek yok; G Ö R Ü Y O S U N U Z...!!! İşte sevgili dostlar. Vay benim Memleketim vay.
    0
    0
    Yanıtla
  • ganime (4 yıl önce)
    ne var uşah bunda sabah ögle ikindi bir etmişler
    0
    0
    Yanıtla
  • pekmezci (4 yıl önce)
    serpme kahvaltı mı etmişler böyütmen uşahlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Biz hakka hizmet için varız,derler halkın büyük çoğunluğu yoklukla mücadele ederken, bunlar hayatlarını çok şatafatlı bir şekilde yaşarlar...Reis bu tür siyasileri temizlemediği sürece, Ak parti sürekli kan kaybedecektir.Bu mu Malatya' yı yönetenler.Vay memleketin haline...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ra Anka (4 yıl önce)
    İnsanları yedikleri, içtikleri, giydikleri üzerinden eleştirmek popülist bir yaklaşım, çok alkış aldığı yorumlardan da belli oluyor. Evet kesinlikle böyle bir kahvaltı ( yaygınlaşması ayrı bir sorun) ve hele de bunu fotoğraflayıp paylaşmak bir görgü sorunu ve bu sorunu sosyal medyada bol sayıda insanda görmek mümkün. Başkasının hele de emanet niteliğinde ki bütçeleri hoyratça harcamanın ahlaki olmadığı da kesin. Bu hoyratlığa itiraz edenlerin hukuki bir mücadelesine rastlamak mümkün değil. Ancak insanları öncelikle görev tanımları üzerinden eleştirmek gerekmez mi? İşini yapan bir belediye Başkanı mı? Milletvekili mi? Oda başkanı mı? Üçü de seçimle geliyor. Eleştiriyi bu çerçeveden başlatmazsanız daha fazla popülist davranan siyasetçiler başkanlar üretirsiniz. Daha fazla düğün daha fazla cenaze daha fazla yemek organizasyonun yanına bisikletle işe gidip, simitle kahvaltı yapan ama işinde yolsuzluk usulsüzlük yapan adamlar eklersiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeynel (4 yıl önce)
    Ah be Niyazi bey bu mu yazın. Bula bula bu kahvaltıyımı yazdın. Her hafta sonu binlerce insan serpme kahvaltı yiyor. Sen yemiyormusun. Bir öğüne 50 lira hiç vermedin mi? Kendine bu yazıyı mı yakıştırdın. Malatya çevre yolu yok. Eğitim hastanesinde tusla alınan Dr yok. Kayısı fiyatları rezil. Yeşil alan Malatya’da kalmadı. Memlekette adalet liyakat yok. Sen neyi yazmışsın. Selahattin Gürkan’a büyükşehir büyük geldi habire konuşuyor. Çakır zaten belli idi. Trafiğin anasını ağlatıyor dolmuş şöförleri. Kornalar dur kalklar külhanbeylikler. Yazdığın yazının seviyesine bak. Sana yakıştıramadım. Bu mevzuları yazdıkça asıl önemli sorunlar gidiyor. Şoktayım sana bu yazı gitmedi. Nerde hızlı tren nerde sivil havaalanı. Sen hala kahvaltıdasın. Yarın yavan ekmekle resim verince Malatya kurtulacak mı. Kendine gel. Şehir çapsızlar elinde yönetilirken sen bu gündemlerle tribüne oynama. Bu şeher seninde şehrin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Asa (4 yıl önce)
    Avam ile halk arasındaki farkı gösteren bir sofra olmuş. Bu münibüsçüler odasının boy gösterisi, siyasiler üzerindeki etkisi ve gücünü gösteriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Avamın anlamını biliyonmu ki ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhaçlı (4 yıl önce)
    Madem yorumu yayinlamadınız, başka haber ajanslarının geçtiği haber ile orada bulanan herkesi şahit olmadığınız bir ortama ait bir kare fotoğraf ile edep dersi vermeye kalkmayin elinize yüzünüze bulaşır böyle. O siyasileri savunmak maksadıyla bu yorumda bulunmadım. Sadece toplumun siyasi çevreye genel yaklaşım hatasını doğru açıdan bakıp neden anlatmadiniz diyorum. Neden siyasileri eleştiriyorsunuz da o sofrayi kimsesiz hatiplere fazla gören kendini hep peşkeş çektiren toplumu doğru yöne yonlendirmiyorsunuz. Gazetecilik bu olmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Bunları seçerek başımıza getirirsek işte durum bu insanlar kuru ekmek bulamazken bunlar kahvaltıda 75 çeşit buluyorlar 2 kişi için bunlar yapılıyorsa vay ülkenin haline
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Elektriğe bir yılda yüzde altmış doğalgaza yüzde elli iki mutfakta tukettigimiz yiyecek ve iceceklere yüzde elli zam gelmiş hangisini sayayım ortalik yanıyor hem devlet kurumları hem halkımızın yarıya yakını israf içerisinde geriye kalanlar çok zor durumda ben burda devlete ve belediyelere teşekkür ediyorum bu zor durumdaki insanlarımıza yardım yaptıkları için ülkemizdeki kadar makam aracı ve lojman hangi Avrupa ülkesinde var bir deprem olsa ilk zarar gören binalar kamu binaları gidip gezelim cumhuriyetin ilk yillari Osmanlı ve Selçuklu devrinden kalan yapıları örneğin Malatya lisesine ne kadar sağlam birde yeni yapılan süslü okul binalarına hangisi sağlam yapılmış bir görün derdimiz çok bu ülke partizanligi birakmadikca kamu malını kullanırken sevgili peygamberimizin (sav) kamu malı yiyenlerin cenaze namazına katılmadığını aklından çıkardığı müddetçe bu tür olayları konuşur dururuz diyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Normal bir hükümet olsa bu krizden ülkeyi nasıl çıkarırız der gece gündüz çalışırdı. Bunlar bu krizi fırsata çevirme peşinde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (4 yıl önce)
    Çok güzel bir yazı gerçekleri yazmış
    0
    0
    Yanıtla
  • Nasıl bir yazı (4 yıl önce)
    Ahmet davutoğlu ne alaka bu nasıl bir kafa herkese yandırmayın rezil olursunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhaçlı (4 yıl önce)
    EDİTÖR'DEN: Eleştiri için esas aldığınız iddialarınız gerçek dışı. Bu kahvaltı ile ilgili ilk haber ve fotoğraf İhlas Haber Ajansı'nın. "Kendimize çeki düzen vereceğiz" başlığıyla yayınlanan haberde, kaynak açık açık belirtiliyor. Bunu,söz konusu ajansla hiçbir ilgisi olmayan bu yazının yazarına maledip, çarpıtmayla bunun üzerine yoruma girişmeniz yanıltıcı olmuş. O nedenle, yorumunuz yayınlanmamıştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • İ. Halil ASİLBAY (4 yıl önce)
    Elbetteki kimse böyle bir görüntüyü hoş karşılamaz ve israfın da hoş karşılanacak bir tarafı yoktur zaten. Ancak bir doğrudan bahsetmek, her zaman haklı olunacağı anlamına gelmez. Haklı olmak için doğruyu eğmeden bükmeden hakkaniyete uygun ve insaflı bir şekilde ifade etmek gerekir. Olayın müsebbibi olan davet sahibini birkaç cümleyle cılız şekilde eleştirirken bütün bir yazıyı misafir olan belediye başkanı üstüne kurgulayıp onu acımasızca suçlamak doğru bir tavır değildir. Böyle bir yaklaşım gündemin popüler konusu "israf" üstünden prim yapmak, bu önemli konuyu siyasi hınca kurban etmek, bir başka deyişle “israfı israf etmek” anlamına gelir. Unutulmamalıdır ki çıta bu kadar yükseltilirse kimse bundan muaf kalmaz ve kendimize batıracağımız iğne de boyumuzu epeyce aşar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (4 yıl önce)
    Ben kuş sütünü göremedim !!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (4 yıl önce)
    Asgari ücretle geçinen bir ailenin sofrasında bırak 70 tabak 5 tabak yemeği bulamazsınız. Halkın içinden çıkmış yoksulun, garib gurebanın sofrasında yemek yemiş Değerli Cumhurbaşkanımız bu fotoğrafı görünce çok üzülecektir. Serpme kahvaltı da olsa israf israftır. Her israfın hesabını Rabbim israf edenlerden soracaktır. Bu kahvaltıyı kim organize etmişse kahvaltı masraflarını cebinden karşılamasını bekliyorum. Bu fotoğraftaki kişiler vatandaştan özür dileme erdeminde bulunsunlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (4 yıl önce)
    Arkalarındaki ne bakın neyi anlatıyor .o 2kisiye. Benim anladığım .biz böyle bı kahvaltı yapamAdik vay ve diyolar kesin bizde adalet liyiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı adam (4 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Cok güzel tespit
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (4 yıl önce)
    Bizim halkimizda birlik yok 10tane adam ekmeğe zammı onaylıyor okul servislerine zammı onaylıyor bu sezon başlamadan geçen sezon bitti servis parası 80tl verdim son ücreti .okullar açıldı 130tl yaptilar bu yıl açıldı 160tl .oldu belediye başkanlarını ve milletvekillerini kalakn yapıp milleti soyuyorlar .tabi kahvalti kuracaklar .
    0
    0
    Yanıtla
  • muhasebeci (4 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen 2 çocuk servis ücreti 340 tl .....
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Tek kelimeyle "müthiş" bir yazı..Iletişim fakültelerinde "güzel bir eleştiri nasıl kaleme alınır?" başlığı altında haftalarca ders olarak okutulacak güzellikte. Malatya'da makam ve mevki sahiplerine methiyeler düzen ve kendilerini gazeteci olarak tanitan kardeşlerimiz defalarca okuyup kendilerine bir ders çıkarır umarım.
    0
    0
    Yanıtla
  • DEVRIM (4 yıl önce)
    ABARTMAYIN ESTERGON KALESI GIBI DÜŞMANA ZENGIN GÖZÜKMEK LAZIM YIKILMADIK AYAKTAYIZ ĎÜSMANDA GARIBAN HALK
    0
    0
    Yanıtla
  • safa (4 yıl önce)
    Profavaktif bir yazı.Eminin Niyazi Bey de serpme kahvaltılara katılmıştır.Zira o caimalarda çok olur.Evet serpme kahvaltı israftır.ve yaygınlaşmaktadır.Niyet serpme kahvaltıyı eleştirmek değil bağcıyı dövmek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğan (4 yıl önce)
    Çok güzel bi yazı
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (4 yıl önce)
    biz typ den işe girdik ekim 14 de süremiz doluyor.Ne yapacağız diye düşünüyoruz beyler ziyafette bu mu adalet ben çocuğuma bişey alıp götüremiyorum ama 3- çocuk yapın demek kolay bunların bakımı ne olacak iş bulamıyoruz. Hep bayanları işe alıyorlar nereye gidecek bu durum
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA LI (4 yıl önce)
    Münübüscüler derneği Belediyemizi ve siyasileri bir yemekle kandırmaya çalışıyor ama iyi beceriyorlar saygı değer yaşlılarımızın otobüse binmesini çok güzel engellediler neden çünkü bir yemek verdiler istediklerini yaptırdılar halbuki bu kanunu Reis yaşlılarımıza armagan etmişti ne yazıkki münübüscüler derneği siyasilerle ve Blediye başlanı ile araları iyi olmasından dolayı reisin vermiş olduğu hakkı gaspattiler yazık malatyam kimlerin elinde kaldı
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ. (4 yıl önce)
    Üstadım, Yüreğine, Kalemine sağlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    her zaman eleştiri yapmalıyız ,ama neye ,yolsuzluğa ,kötü kararlara ,haksız kazanca ,adam kayırmaya vs.sayın yazar sen niçin yazmışsın tamamen içi boş bir durum için.burada eleştirilecek biri varsa minibüscülerdir ,hazırlayan onlar.davete gelenlerin ne suçu var.ikincisi bu durumdan siyasetcileri gereksiz yere sorumlu tutarak, bence vatandaşın kafasını bulandırıyorsunuz.söylenecekleri söylemeyerek habercilik yaptığınızı sanıyorsunuz.benim fikrim suyu bulandırıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dağıstanlı (4 yıl önce)
    Bunları okuyan kişi yorumumu neden yayınlamadın. İşte sizin dürüstlüğünüz ve dilinizden düşürmediğiniz saygınız bu kadarcık. O sofrada oturanların imkanları sizde olsa sizin nasıl olacağınızı neler yapacağınızı bu millet bildiği için yıllardır baktığınız gibi anca hasetinizle bakar yaşarsınız. Allah size ve sizin gibilere fırsat vermesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 FFM (4 yıl önce)
    YEYIN YEYIN BU DÜNYA SIZEDE KALMAZ ISRAF ISRAF ONU BULAMAYAN INSANLARIN GÜNAHINI DA ÖYLE ÇEKERSINIZ
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya sever (4 yıl önce)
    maşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Bynedimyan (4 yıl önce)
    Bu ahmedin mehmedin deryanın (Aslı’nın Ali’nin) verğileriyle yapılan bir boş muhabbetler için pazarlıklar şirin görünmeler adına kılıf uydurulmuş bir tiyatro sahnesidir..
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (4 yıl önce)
    Tebrikler demek gerek.zaten kime sorsan vatansever dersin ama hepsi kendi nefsine müslüman
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali HAMAMCI (4 yıl önce)
    Niyazi Bey ;kalemine sağlık.Bu sofraya oturanlar haşşâ kendilerini "seçilmiş üstün kişi" olarak görüyorlar.Bunları hak ettiklerini kabul ediyorlar.Onlara göre ortada bir israf yok olan ikram.Yüce Yaradan böyle buyurmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nur akıncı (4 yıl önce)
    1. Orası şöförler derneği mi minibüscüler derneğinin mi ne kahvaltısı, belediye başkanı ile ne alakası var bu kahvaltının. 2. Gittiği programda serpme kahvaltı var ben sizin programa gelmiyorum mu desin. 3. Yorumlarda cesur yazarlıktan bahsetmişler, bunun cesurlukla ne alakası var ? 4. Belediye başkanımız Selahattin Gürkan’ın programla veya kahvaltıyla alakası olmadığını bile bile böyle bir şey yazarak mı cesurluk oluyor yoksa para mı koparmaya mı çalısıyor ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Egitimci (4 yıl önce)
    Hepsi aynı zihniyet.
    0
    0
    Yanıtla
  • tuncay (4 yıl önce)
    afiyet şeker olsun yakışır bunlara
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Aydın (4 yıl önce)
    Bu şekilde kahvaltı yapan nice ailere var şayet o kadar abartılacak bı durum yok kaldiki bir sekilde kahvaltı yapan nice parililier var ailesiyle gidenler yeme içmeyle bişey olmaz şunu katılırım yiyebilecekleri kadar masa da olsun inanın bunu firma sahipleri çok abartiyorlar ve inanın fiyatı şişirmek için çok gereksiz süslemeler yapıyorlar saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • fırat (4 yıl önce)
    peki suç kimin ? suç halkın bunlar seçim zamanı kedi gibi kapı kapı geziyor arkasında bi ordu insan peki o insanlar kim kendisi eşi çocuğu torunu yeğeni işe girer diye bunlara dalkavukluk eden kul hakkını yemeyi göze almış bencil ve yalaka insanlar.peki seçim bittikten sonra ne oluyor ? halka tepeden bakan dalga geçen garibanın hakkını kendi akrabalarına yediren vekil millet vekili değil bunlar akraba vekili uyanmazsak biz böyle insanları daha çok tepemizde gezdiririz
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (4 yıl önce)
    Bu sofrada oturanlar neyi temsil ediyorlar galiba farkında değiller. Umarım Niyazi beyin bu yazısı yöneticilerimizi biraz sarsmıştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • emre (4 yıl önce)
    yazı ve resimler tam anlamıyla cuk oturmuş, inşallah yazı hedefine ulaşır
    0
    0
    Yanıtla
  • MEHMET (4 yıl önce)
    YAZIKLAR OLSUN Ben yıllardır AK partiye oy veriyorum.iki dönemdir de Cumhurbaşkanımız için oy verdim.KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE bir daha oy vermem.Cuhruriyet tarihinde Bu kadar israf, rant,yağma,talan,haksızlık,adeletsizlik görülmedi.
    0
    0
    Yanıtla
  • değerledirme 5 (4 yıl önce)
    sayın yazar çok insafsızsınız. bu fotoğrafı çeken gazeteciler mi. onlar bu sofrada kahvaltı yaptı mı. peki gazeteciler niye protesto etmedi bu kahvaltıyı. rahmetli haydar karadumanın bir çay bile içirmediler. diye bir hatırası vardı sayın özal ile ilgili. gazeteciler eksiği bulur diye bu yazı ona benzemiş. amma bu sizin bu yazıdan dolayı haksız olduğunuzu göstermiyor. sonuna kadar haklısınız,
    0
    0
    Yanıtla
  • değerlendirme 4 (4 yıl önce)
    oda başkanı uyanık adam belkide kahvaltıdan sonra yenilmeyenleri çağırmıştır üyelerini lan oğlum gelin burada kral sofrası var . hem de beleş . parası da ödenmiş. gelin karnınızı doyurun 1 hafta yemek yemezsiniz. demiştir. yada artan kahvaltılıkları paket yapıp fakirlere yetimlere ulaştırmıştır. israfı önleme için
    0
    0
    Yanıtla
  • Acemkızı (4 yıl önce)
    Bu kahvaltılar israf değil. Hiç olur mu? Ama Esenlik personeli için her gün fazla sayımız olduğu ve işten çıkartılmalar yapılması gerektiği vurgulanır. Mobbing baskısı altında çalışıyoruz. Nitekim çıkartılmalar olduda. Tuhaf ya her şey onların iki dudağının arasında. Senin borcun çoluk çocuğun kimsenin umurunda değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • değerlendirme 3 (4 yıl önce)
    yazı eksik bile kalır israfı anlatmak adına...ancak şehirde serpme kahvaltı kültürünü sokmadılar mı. yediğiniz 10 tl lik ürün ama gözünüz doymadığı için kişi başı 25 ile 50 tl arasında kahvaltıya para veren bir millet olmadıkmı. hadi bu yazı milat olsun belediyenin lokantaları dahil. serpme kahvaltıyı kaldıralım. yerine malatya kahvaltısı kültürünü koyalım. kahvaltı ürünlerinin fiyatlarınıda polis evindeki gibi fiyatlandıralım. örnek.domates 1 tl, salatalık 1 tl, peynir 3 tl, bal 5 tl.....vs o zaman kişi neyi seviyorsa cebinde ki paraya göre onu yesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Bu bizim siyasi partilerin hepsinde var ama velekin eyer içinizde biri deseydi şunları kaldırın deseydi sizi bir vatandaş olarak alkışlardim israfdir yahu haramdır bi öncülük olurdu bilmem yanlismiyim vesselam...
    0
    0
    Yanıtla
  • salih (4 yıl önce)
    Yoruma gerek yok ..Niyazi Bey anlatmış.Üstüne laf katılmaz .Elinize ,kaleminize ,emeğinize sağlık...
    0
    0
    Yanıtla
  • değerlendirme...1 (4 yıl önce)
    yazı güzel ancak.. 1- minibüsçüler odası bu kahvaltı ile istediklerini aldımı.2- birikmiş sorunlarını anlattılarmı3- o kadar çok sorunları vardı ki bu kahvaltı parası helal olsun. bu taraftan daha fazla kaybediyorlardı.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (4 yıl önce)
    geri zekalı mısınız yahu,haber mi bu şimdi.hangimiz ailemizle gittiğimizde dışarıda bir kahvaltı için böyle bir sofrada yemiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (4 yıl önce)
    Niyazi Bey, duygularımıza tercüman olduğunuz için teşekkür ederim. Çok hasbi bir yazı olmuş. Umarım biraz mahcup olurlar, biraz olsun yüzleri kızarır. Maaşlarımızı düşürenler, yaptığımız mesaiyi vermeyenler gözlerimizin içine baka baka " Peygamberimizin "Çalışanın hakkını alın teri kurumadan veriniz" hadisi şeriflerini okuyorlar. Çocuklarımızla markete gidemez hale geldik, olur da çocuklar bir seyler ister de alamayız ve mahcup oluruz diye. Çocuklarımıza harçlık verememenin ezikliği ise yüreğimizi yakıyor. Bize bunu yaşatanların vurdumduymazlığı ise bizi çileden çıkarıyor. Selahattin Başkan ise her defasında sizin yerinizde olmak isteyen on binlerce kişi var diyerek bizi ekmeğimizle tehdit ediyor. Niyazi Bey tekrar tekrar teşekkurler
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan balcı (4 yıl önce)
    sadece ahmet davutoğlu ile ahmet çakırmı kurmuş bu sofrayı ?nasıl bir bağlantı kurmaktır bu yazı.Laf olsun birilerinin hoşuna gitsin diye düzenlenmiş korku dolu bir yazı
    0
    0
    Yanıtla
  • Derman (4 yıl önce)
    Yeyin efendiler yeyin aksırana tıksırna kadar yeyin. Bir ülke işte böyle bitirilir. Bunlar denizi bitirdiler. Deniz bitermi ama bunlar bitirir. İsraf israf Allah hepimizi bunlardan kurtarsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • selahattin temiz (4 yıl önce)
    niyazi doğan abi yürekli ve cesurca bu israfı yazabildiğiniz için size teşekkür ediyorum bunların inancı dillerriyle kırtlak arasında kalplerine tesir etmemiş
    0
    0
    Yanıtla
  • Dağıstanlı (4 yıl önce)
    Serpme kahvaltı diye sizde isteseniz buna benzer görüntü olur. İsraf mı israf haklısınız ama samimi değilsiniz kendiniz ve kendiniz gibi olanları haber yaptınız mı şimdi çıkmış fotoğraf neyi anlatıyor diyorsunuz??
    0
    0
    Yanıtla
  • kenan (4 yıl önce)
    çok sevilecek insanlar değil ama... bu kahvaltı serpme kahvaltı normal vatandaş gidince de böyle oluyor çok pahalı bir şey değil devede kulak bile değil...sonradan görmelik oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (4 yıl önce)
    Niyazi bey galiba sizi çağırmamışlar..
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan (4 yıl önce)
    İsraf olduğuna katılıyorum, ancak en lüks restorana da gitseniz böyle bir serpme kahvaltı kişi başı 25-35 lira aralığında. Hepimiz gidiyoruz yani, illa makam sahibi olmaya gerek yok ki, bence boş bir yazı olmuş. Neticede 75 kahvaltı tabağı değil de sadece 1 et tabağı gelseydi daha da pahalı olurdu. Gürkan ve Çakır'ın eleştirilecek birçok icraatleri varken, "halktan kopma" falan bu kahvaltı sofrası için biraz büyük ve zorlama bir laf olmuş. (yüksek ihtimalle bu mesajım yayınlanmaz ama yine de yazmış olayım)
    0
    0
    Yanıtla
  • Eskimalatyalı (4 yıl önce)
    Teşekkürler Niyazi Bey aramızda at gözlüğü kullanmayan gazetecilerinde olduğunu görmek ziyadesiyle bizi memnun etti Allah razı olsun takipçiniz olacağım..
    0
    0
    Yanıtla
  • alp (4 yıl önce)
    niyazi bey... Gerçektende bu haber ortaya çıktığında ben herkes gibi sadece masaya baktım...Kaç kişi görecek diye ...Teşekkurler... Ama samimiyet.. Orada oturanlarda bunu biliyorlardır çünkü babaları böyle kahvaltıda onları yetiştirmedi...ve görmediler böyle kahvaltıları...Ancak o israfa evet demişler...kaybetmişler. Herkesin her hamlesinin iç ruhuna bakıla bilinse... Acaba bu haberin iç ruhune...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Niyazi bey bu kazara yayınlanmış görüntü ya yayinlanmayanlar onları tahmin edebilirmisiniz bu ülke israfa batmış devlette israf evlerde israf söyleyecek söz yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali vatandas (4 yıl önce)
    Bu sofracık, efendiler - ki iltikaama muntazır Huzurunuzda titriyor - bu milletin hayatıdır; Bu milletin ki mustarip, bu milletin ki muhtazır! Fakat sakın çekinmeyin, yiyin, yutun hapır hapır...Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin! Efendiler pek açsınız, bu çehrenizde bellidir Yiyin, yemezseniz bugün, yarın kalır mı kim bilir? Bu nadi-i niam, bakın kudumunuzla müftehir! Bu hakkıdır gazanızın, evet, o hak da elde bir...Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin! Bütün bu nazlı beylerin ne varsa ortalıkta say Haseb, neseb, şeref, oyun, düğün, konak, saray, Bütün sizin, efendiler, konak, saray, gelin, alay; Bütün sizin, bütün sizin, hazır hazır, kolay kolay...Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin, Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyinnn
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (4 yıl önce)
    Sonlarının Ahmet gibi olacağını unutmuşlar . Bu ülke yaklaşık 258 milyarlık (katrilyon) yemeği çöpe atıyor beyler. RABBİM sonumuzu hayır ede. İsraf israf israf Yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Baba44 (4 yıl önce)
    Bnim Yasm 45 hayatmda boyle bir masaya oturmadm otrmmmda edeki sofrea bile zeytn peynr domts dile zeytnde herzamn bulmyorz cok sukurrr halme diyorm sumasdkileri girunce israfdan bska bsy demiyorm kermes de bile boyle dgll.hakkm warsa helal etmiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kutalmış (4 yıl önce)
    Çok güzel bir yazı.Çok ama çok doğru tesbitler.Abi kaleminize,yüreğinize sağlık...Harun olmaya gelenlerin Karun olduğunun resmi idi.Duygularımıza tercüman olduğunuz için tekrar tekrar teşekkūrler. ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Bunların hayatı israftan ibaret
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuzhan (4 yıl önce)
    Teşekkürler Niyazi bey. Allah sizden razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan (4 yıl önce)
    Güneş doğup karanlık dagildiginda fırtınalar koparacak bir yazı...cesur gazetecilerin olduğunu bilmek güzel...
    0
    0
    Yanıtla
  • Nişan ŞİRİNYAN (4 yıl önce)
    Niyazi Doğan Abi Kalemine Yüreğine Sağlık...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Bunun adı serpme kahvaltı.5kişililk isteyince de böyle bir görüntü oluyor ve bunların yarısı nı yiyemiyorsun sonra çöp yani İSRAF
    0
    0
    Yanıtla

Niyazi Doğan yazıları