SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Son Malatyalılar Gecemiz..'

A- A+ PAYLAŞ

Merkezi Almanya’nın Mannheim şehrinde bulunan Avrupa Malatyalılar Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği "7. Malatyalılar Gecesi"nde birlik ve beraberlik tablosu sergilendi.

Mannheim Luisenpark'taki Baumhainhalle'de gerçekleştirilen gecede açılış konuşmasını gerçekleştiren Avrupa Malatyalılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Alabaş, Mannheim'da bu yıl son kez bir Malatyalılar gecesinin tertiplendiğini söyledi.

Avrupa genelinde bulunan tüm Malatyalıları bir araya getiren federasyon çalışmalarının geçtiğimiz Şubat ayında yapılan bir toplantı ile resmileştiğine dikkat çeken Alabaş, bundan böyle geleneksel olarak değişik şehirlerde düzenlenen Malatyalılar gecesi yerine Malatyalılar Federasyonu tarafından organize edilecek tek Malatyalılar Gecesi olacağını açıkladı

Murat Alabaş, her yıl olduğu gibi bu yıl da elde edile gelirin tamamının Türkiye'de yardıma muhtaçlar için harcanacağı söyledi. Derneğin kuruluş amaçlarından birisinin de sağlık ve eğitim konusunda muhtaçlara yardımda bulunmak olduğunu ve bu konuda yaptıkları çalışmalar ile bu amacı gerçekleştirdiklerine işaret eden Alabaş, konuşmasını şöyle tamamladı.

"Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız gecelerde elde ettiğimiz gelirlerle, Malatya ve çevresine 7 TIR dolusu yardım malzemesi götürdük. Ayrıca Malatya'daki devlet hastanelerimizin ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Okullarımıza bilgisayar yardımında bulunduk. Bütün çabamız güzel ülkemizde geleceğimizin teminatı olan gençlerin sağlıklı ve eğitimli bir şekilde yetişmesine katkıda bulunmaktır".

Sunuculuğunu Avrupa Malatyalılar Sosyal ve Yardımlaşma Derneği 2. Başkanı Kenan Nalcı ve halk müziği sanatçısı Şirin'in yaptığı geceye, Türkiye'den CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Ömer Gökçe, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Topaloğlu, Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimi Vekili Dr. İlhan Geçit, Frankfurt Konsolosu Abuzer Köse, Rhein-Neckar Türk İşverenler Derneği Başkanı Mustafa Baklan, DİTİB Yöneticileri, dernek başkanları ve işadamları ile Mannheim'daki esnaflar katıldılar.

Avrupa genelinden Malatyalılar bir araya gelerek hasret giderdiği gecede sahne alan Murat Başaran, Arif Sağ ve Kenan Işık ile yerel sanatçılar Şirin, Ozan Dost ve Necla Fındıklı tarafından seslendirilen Malatya türküleriyle coşan davetliler, unutulmayacak bir gece yaşadılar.

HABER- FOTO: Kamil YILMAZ- Türkiye Gazetesi Mannheim Bölge Haber Sorumlusu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ilker Akbaş (8 yıl önce)
    Bu sene nerede ve ne zaman düzenliyecek siniz Malatyalılar gecesini. Selamlar ilker
    0
    0
    Yanıtla