SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Sorunlar Giderilmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:56:16
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Ramazan Bozkurt, “Serbest meslek faaliyetlerinde KDV yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmelidir” dedi.

Akkoza Otel’de 1-7 Mart Muhasebe Haftası nedeniyle basın açıklaması yapan SMMMO Başkanı Ramazan Bozkurt, meslek mensuplarının sorunlarıyla ilgili öneri ve beklentilerini şöyle sıraladı:

“Arabuluculuk Yasa tasarısına yapılan müdahale ile hukuk fakültesi mezunu olma ve 5 yıllık mesleki kıdem şartı getirilirken; bizim bağımsız denetim konusunda yapabildiklerimiz ortadadır. Ziraat Mühendisleri Odaları, Noterler Birliğine Mesul Müdür sözleşmelerinde uygulanacak asgari ücretleri dikte ederken, bizler bağımlı çalışan meslek mensuplarımızın halen asgari ücretli çalışan olarak gösterilmesini engelleyememekteyiz. Yine Barolar mükelleflere avukat bulundurma zorunluluğu ve asgari ödenecek ücret yazıları göndermekte iken bizler maalesef ki ücret tahsilatı için mükellefin uygun zamanını gözetlemekteyiz. Tüm bu sorunlar yumağında boğuşan meslek mensuplarının sorunlarının çözümü; İdare, Meslek örgütleri ve meslek mensupları üçgeninde saklı bulunmaktadır. Yine 3568 sayılı kanunla düzenlenmiş olan sözleşmelerle ilgili olarak; Meslek mensuplarının yaptıkları sözleşmeler damga vergisinden istisna edilmelidir. Serbest meslek faaliyetlerinde KDV yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmelidir Yine bildiğiniz gibi almadığımız ücretin KDV’ sini ödemekteyiz dolayısıyla KDV'yi doğuran olay tahsilâta bağlanmalıdır. Serbest meslek yıpranma indirimi (beyin amortismanı) getirilmelidir. Stajyerlerimiz için sosyal güvenlik primi ve vergi muafiyeti sağlanmalıdır. Bilgisayar ve yazılım giderleri 2 yıl içinde amorti edilmelidir. Serbest meslek giderleri genişletilerek yeniden düzenlenmelidir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız