SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Sorunu Çözeceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:06:10
A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan ve bazı daire müdürleriyle birlikte merkeze bağlı bazı köyleri ziyaret ederek inceleme ve değerlendirmelerde bulundu.

İlk olarak Hacıyusuflar Köyü’nü ziyaret eden Belediye Başkanı Ahmet Çakır, köy muhtarı Nevzat Alan’ın evinde bir toplantı yaptı. Toplantıya AKP İl Başkan Yardımcısı Nevzat Diri, AKP Merkez İlçe Başkanı Osman Güder, Bağtepe Köyü Muhtarı Ramazan Şahin, Yeniköy Muhtarı Haci Bayram Baysal, Yenice Köyü Muhtarı Abdulvahap Tankız, Hacı Haliloğlu Çiftliği Köyü Muhtarı Nedim Akbulut ve Karatepe Köyü sakinleri katıldı. Toplantıda yörenin sorunları görüşülerek, istişarelerde bulunuldu. 

Hacıyusuflar Köyü Muhtarı Nevzat Alan, toplantıda yaptığı konuşmada, yöre köylerinin sorunlarını dinlediği için Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür ederek, içme suyu ve kanalizasyon sorunlarının giderilmesi talebinde bulundu. 

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, su ve kanalizasyon sorunlarını çözüme kavuşturacaklarının müjdesini vererek, Karatepe, Hacıyusuflar, Bağtepe, Çiftlik, Yeniköy ve Yenice köylerinin içmesuyu kuyularında sıkıntı olduğunu belirterek, sorunun çözümü için 2 aya yakın bir zamandır çalışıldığını söyledi. 

Yürütülen çalışma kapsamında bölgenin coğrafi yapısının incelendiğini ve su depoları dahil olmak üzere kodların hepsinin tespitinin yapıldığı bilgisini veren Başkan Çakır, şunları söyledi: 

“Büyükşehir’le birlikte bütün içme suları belediyemiz kontrolünde olacağı için şimdiden incelemeler yapıyoruz. Ama biz Büyükşehir süresini beklemeden de buradaki sorunun aciliyetine binaen hemen önümüzdeki aylar içerisinde içme suları ile ilgili altyapı, depo çalışmaları, suyun bölgeye getirilmesi, dağılımı gibi bütün çalışmaları tamamladıktan sonra evlere sayaçların hızlı bir şekilde takılmasını sağlamak suretiyle bu sistemi Malatya Belediyesi olarak şimdiden devralmayı planlıyoruz. Arkadaşlarımız bunun hazırlığını yaptılar. İnşallah su sorununu bu yaz sizlere yaşatmayız. Büyükşehir statüsüne Malatya’mız 2014’te kavuşuyor ama biz şimdiden Malatya’yla artık bütünleşmiş köylerimizin şimdiden bu sorununu çözmüş olacağız.” 

Başkan Çakır, bölgede kanalizasyon sorunu olduğuna da işaret ederek, şu açıklamayı yaptı: 

“Malatya’nın doğu bölgesinde üniversite, yeni yapılan stat, oradaki birçok siteler, yeni yapılar; üniversite alanında inşa edilen Toki Konutları, yine Beydağı, Yaygın belediyelerimiz, Fırıncı Köyü var. Bütün bu bölgelerimizin tamamını içine alacak arıtma tesisinden başlayarak yeni bir ana hat, kollektör projesini hazırladık. Geçtiğimiz hafta da başkan yardımcımız Ankara’ya götürdü. Avrupa Yatırım Bankası’ndan bu projenin uygulanması ile ilgili müracaatlarımızı yaptık. İnşallah önümüzdeki yıl içerisinde buranın inşaatını başlatmayı planlıyoruz. Eğer o kollektörle birlikte bu büyük projemizi hayata geçirdiğimiz takdirde Malatya’nın doğusunun tamamının kanalizasyon sorunu ortadan kalkmış olur. Dolayısıyla burada 8-10 köyümüzün olduğu kadar 2 belde belediyemiz de olmak üzere hem üniversite hem yeni yapılan stad başta olmak üzere tamamen bu bölgenin altyapı sorununu çözmüş olacağız. İnşallah Avrupa Yatırım Bankasından bunun kaynağını sağlamış olacağız.”

Katılımlarından dolayı muhtarlara teşekkür eden Başkan Çakır, daha sonda çevre köylerde de incelemelerde bulunurak, köydeki çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Yusuf karakus (8 yıl önce)
    Selâmün aleyküm inşallah bu bölgedeki sorun en kisa zamanda çözüme kavuşur aksi taktirde bu sorun bu bölgede artarak devam ediyor altyapının olmadığı bir bölgede yaşamı sürdürmek çekilmez bir derttir . Bu bölgede yaşayan halk olarak bu durumu yaşayarak görüyoruz . Temennimiz bir an önce ivedilikle altyapı konusunda çalışmaların baslatilmasidir saygilarimla
    0
    0
    Yanıtla